LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

01|10
2022
10:04

Τσίπρας: Πολλαπλά μηνύματα κατά της επιθετικότητας της Τουρκίας - «Είμαστε ενωμένοι απέναντί τους»

Πολλαπλά μηνύματα για τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής εξέπεμψε ο Αλέξης Τσίπρας εξ αφορμής της κλιμάκωσης της τουρκικής επιθετικότητας.

Κατέστησε σαφές και ξεκάθαρο πως υπάρχει αρραγές εθνικό μέτωπο, μήνυμα που έχει ως αποδέκτη και τον Τούρκο Πρόεδρο Ερντογάν αλλά και το Μέγαρο Μαξίμου διευκρινίζοντας ωστόσο ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν θα σταματήσει να ασκεί κριτική σε θέματα εξωτερικής πολιτικής εάν κρίνει ότι αποδεικνύεται επικίνδυνη.

Στην τηλεοπτική του συνέντευξη στον Αντ1 ανέφερε με κατηγορηματικό τρόπο ότι απέναντι στην απειλή της εθνικής κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας «είμαστε όλοι ενωμένοι». Και αυτό που κατά τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία πρέπει να γίνει κατανοητό στον Πρόεδρο Ερντογάν είναι ότι δεν έχει απέναντί του έναν αδύναμο και απερχόμενο πρωθυπουργό αλλά έχει όλο τον ελληνικό λαό. «Ας το γνωρίζει αυτό», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Συγχρόνως όμως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έστειλε μήνυμα σε όσους δυσφορούν από την κριτική που ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε εθνικά θέματα λέγοντας πως είναι άλλο το αρραγές εθνικό μέτωπο απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα και άλλο ο δημοκρατικός διάλογος στο εσωτερικό της χώρας και η άσκηση κριτικής στην εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης όταν αυτή είναι εθνικά επιζήμια.

Κατά τον Αλέξη Τσίπρα η εξωτερική πολιτική πρέπει να έχει αρχή μέση και τέλος και να μην περιορίζονται στα αυτονόητα, δηλαδή ότι θα υπερασπιστούμε και δεν θα ανεχθούμε απειλές και αμφισβήτηση της εθνικής κυριαρχίας. Επομένως σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ η εξωτερική πολιτική απαιτεί αποφασιστικότητα, όταν όμως το δόγμα της σημερινής κυβέρνησης-όπως ανακοινώθηκε από τον κ. Γεραπετρίτη είναι ότι η κόκκινη γραμμή μας είναι τα 6 ναυτικά μίλια, άρα η κυριαρχία μας, «αυτό δίνει στην απέναντι πλευρά το θράσος να προβαίνει διαρκώς σε παραβιάσεις και σε προκλήσεις».

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε πως το κρίσιμο είναι να έχεις μια ενεργή εξωτερική και διπλωματία και να ζητείς ανταλλάγματα, δεσμεύσεις και εγγυήσεις, αυτό δηλαδή που θα έπρεπε να έχει κάνει η ελληνική κυβέρνηση στη Συμφωνία με τις αμερικανικές βάσεις, που παραχωρήθηκαν 6 στρατιωτικές βάσεις και η Αλεξανδρούπολη επ’ αόριστον και χωρίς ανταλλάγματα. «Όταν λοιπόν έχεις παραχωρήσει 6 βάσεις επ’ αόριστον, όταν είσαι η χώρα που δίνει στην πρώτη τετράδα στην Ευρώπη τα περισσότερα όπλα στην Ουκρανία με όποιο κόστος μπορεί να έχει αυτό για την Ελλάδα, όταν λοιπόν τα έχει δώσει όλα με δύο λόγια, έχεις δώσει 12 δισ ευρώ στους Γάλλους για πολεμικό εξοπλισμό που θα έρθει μετά από χρόνια κι έχεις υπογράψει κι ένα ελληνογαλλικό μνημόνιο συνεργασίας, που είναι οι εγγυήσεις για την ακεραιότητα»; διερωτήθηκε. Επομένως ο Αλέξης Τσίπρας επανέφερε το ζήτημα των εγγυήσεων που δεν αξίωσε η ελληνική πλευρά αλλά και το ζήτημα των κυρώσεων προς την Τουρκία. Θύμισε ότι τον Ιούνιο του 2019 μαζί με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη κερδήθηκαν στο ευρωπαΪκό συμβούλιο κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας, αλλά ενώ η Τουρκία απειλεί διαρκώς τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και την κυριαρχία σήμερα δεν υπάρχει η απειλή των κυρώσεων.

Πηγή: ethnos.gr

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Studio Μαθηματικών