LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

05|10
2022
12:18

ΣΥΡΙΖΑ: Από τη σεμνότητα στην αλαζονεία ένας Μητσοτάκης δρόμος - Δραματική επιδείνωση της ακρίβειας το 2023

Όπως σημειώνει η Κουμουνδούρου, την ώρα που ο κ. Μητσοτάκης υποκριτική ζητούσε από τους βουλευτές του να κινούνται… σεμνά και ταπεινά!

Παντελή απουσία ενσυναίσθησης, αλαζονεία και υποκρισία καταλογίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση και προσωπικά στον κ. Μητσοτάκη, με αφορμή τη χθεσινή του ομιλία στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας και την παραίνεσή του για «σεμνότητα» προς τους γαλάζιους βουλευτές.

Όπως σημειώνει η Κουμουνδούρου, την ώρα που ο κ. Μητσοτάκης υποκριτική ζητούσε από τους βουλευτές του να κινούνται… σεμνά και ταπεινά, δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα έδιναν τις πραγματικές διαστάσεις της κυβερνητικής οίησης.

Από τη μία ο γαλάζιος βουλευτής της ΝΔ κ. Μαραβέγιας, που αποκαλύφθηκε πως εξασφάλισε χρηματοδότηση 4,2 εκατ. ευρώ για επιχείρηση της συζύγου του μέσα από τον Αναπτυξιακό νόμο με υπογραφή Γεωργιάδη, με κεφάλαιο μόλις 5.000 ευρώ.

Την ίδια ώρα, σεμνά και ταπεινά ο διοικητής του ΔΥΠΑ, δηλαδή του πρώην ΟΑΕΔ, έδινε αύξηση στον εαυτό του 1.000 ευρώ το μήνα, ενώ συγχρόνως θέσπιζε ποινολόγιο για τους ανέργους, προκειμένου να μένουν εκτός πλαισίου επιδόματος ανεργίας!

Ειδικά η τελευταία περίπτωση προστίθεται στις δεκάδες προκλητικές για τον κόσμο περιπτώσεις golden boys της ΝΔ που απολαμβάνουν εξαψήφιους μισθούς και υπέρογκα bonus, όπως χαρακτηριστικά συμβαίνει στη ΔΕΗ, την ώρα μάλιστα που νοικοκυριά και επιχειρήσεις αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς ρεύματος.

«Ο κ. Μητσοτάκης και τα στελέχη της ΝΔ κοροϊδεύουν τον κόσμο. Προκλητικά συνεχίζουν την ακραία αλαζονική συμπεριφορά τους με πλήρη απουσία ενσυναίσθησης για τα προβλήματα και τα αδιέξοδα των πολιτών. Όχι μόνο δεν ενδιαφέρονται, αλλά δεν μπορούν καν να ακούσουν, να αντιληφθούν την αδυναμία νοικοκυριών και επιχειρήσεων να βγάλουν το μήνα, όσο αυτοί συνεχίζουν με τους φίλους τους και τους ημέτερους το «πάρτι» και τη μεγάλη ζωή με το δημόσιο χρήμα» σημειώνουν από την Κουμουνδούρου.

Παράλληλο σύμπαν Μητσοτάκη

«Ζει σε παράλληλο σύμπαν, ο κ. Μητσοτάκης αυτοθαυμάζεται για την ενέργεια, την ώρα που ο κόσμος αδυνατεί να πληρώσει λογαριασμούς, καύσιμα και σούπερ μάρκετ, η ΔΕΗ και οι πάροχοι κάνουν πάρτι υπερκερδών και ο ίδιος απλά επιδοτεί την αισχροκέρδεια» σχολίασε χαρακτηριστικά για το θέμα αυτό ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος, Νάσος Ηλιόπουλος.

Παράλληλα, από την Κουμουνδούρου επισημαίνουν πως το πετρέλαιο κίνησης έχει φθάσει πλέον την τιμή της βενζίνης, ενώ οι τιμές στο ράφι των σούπερ μάρκετ ανεβαίνουν ακόμα ως και 10%, με νέες αυξήσεις τον Οκτώβριο στις ήδη εκτοξευμένες τιμές. «Κάθε μέρα που περνάει μειώνεται όλο και περισσότερο η αγοραστική δύναμη των πολιτών. Οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι, οι μεσαίοι φτωχοί και οι φτωχοί απελπισμένοι» σχολιάζουν.

Την ίδια ώρα, το κύμα ακρίβειας γιγαντώνεται ακόμα περισσότερο, με τον πληθωρισμό στη χώρα μας είναι άνω του 12%, σταθερά πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο και με τη μεγαλύτερη μηνιαία αύξηση στην Ευρωζώνη τον Σεπτέμβριο.

Προϋπολογισμός… απελπισίας

Μέσα σε αυτή τη συνθήκη το προσχέδιο προϋπολογισμού του κ. Μητσοτάκη σύμφωνα με την Κουμουνδούρου επιβεβαιώνει πως το 2023 θα είναι πολύ χειρότερο και με μεγαλύτερες επιβαρύνσεις από το 2022 για τη συντριπτική πλειοψηφία πολιτών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

1. Τα έσοδα από ΦΠΑ είναι αυξημένα κατά 4 δισ. ή 23,3% σε σχέση με πέρυσι.

2. Τα έσοδα από ΦΠΑ αποτελούν το 63% της συνολικής αύξησης των φορολογικών εσόδων.

3. Τα φορολογικά έσοδα συνολικά είναι αυξημένα κατά 6,4 δισ.

Ενδεικτικά είναι τα όσα ανέφερε η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου σε συνέντευξή της στο Real fm, «ο πληθωρισμός στη χώρα μας είνα σταθερά πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο και με τη μεγαλύτερη μηνιαία αύξηση στην Ευρωζώνη τον Σεπτέμβριο», τονίζοντας ότι η κυβέρνηση «αφήνει την ακρίβεια να λειτουργεί και σωρεύει υπερέσοδα από τον ΦΠΑ. Σύμφωνα με το προσχέδιο του Προϋπολογισμού τα έσοδα από ΦΠΑ είναι αυξημένα κατά 4 δισ. φέτος σε σχέση με πέρυσι. Αυτό είναι αφαίμαξη των λαϊκών στρωμάτων»

Ως εκ τούτου, στο προσκήνιο επανέρχονται ως εναλλακτική πρόταση και προμετωπίδα για την πολιτική αντιπαράθεση στο μείζον θέμα της ακρίβειας, οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ όπως η μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και του ΕΦΚ στα καύσιμα είναι δύο φορολογικά μέτρα τα οποία μπορούν να ευνοήσουν τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, συνδυαστικά με τις προγραμματικές δεσμεύσεις που ανακοινώθηκαν στη ΔΕΘ (αφορολόγητο για όλους στα 10.000 ευρώ, κατάργηση τέλους επιτηδεύματος, ρύθμιση με πρόβλεψη διαγραφής για πανδημικά χρέη, αύξηση κατώτατου στα 800 και μηχανισμός τιμαριθμικής προσαρμογής, αναδρομικά και 13η για συνταξιούχους).

Πηγή: iEidiseis.gr

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ