LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

21|11
2022
09:33

Αμαλιάδα: Λαϊκός δρόμος για το Πολυτεχνείο με κοινωνικό χαρακτήρα

Πιστός στην παράδοση που διατηρεί εδώ και χρόνια ο Δήμος Ήλιδας διοργάνωσε για μία ακόμα φορά τον Λαϊκό Αγώνα Δρόμου για το Πολυτεχνείο, το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου, σε συνεργασία με το τμήμα στίβου του Κοροίβου Αμαλιάδας και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Στις 4.00 το απόγευμα μικροί και μεγάλοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία του Αγίου Αθανασίου στο κέντρο της πόλης, όπου έγινε η εκκίνηση, ακολουθώντας την διαδρομή μέσω κεντρικών οδών της πόλης και επιστροφή πάλι στην πλατεία Αγ. Αθανασίου.Ο φετινός αγώνας βέβαια είχε και μία ιδιαιτερότητα καθώς παρουσίαζε και κοινωνικό χαρακτήρα αφού με πρωτοβουλία του Δήμου Ήλιδας συγκεντρώθηκαν τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο, στο ειδικό καλάθι που υπήρχε στην Πλατεία Αγίου Αθανασίου, προκειμένου να προσφερθεί μία βοήθεια σε όλες αυτές της οικογένειες που έχουν πραγματική ανάγκη, ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων. 

Το πρόγραμμα φέτος, ήταν ιδιαίτερα πλούσιο και ευχάριστο και για τα μικρά παιδιά καθώς ακολούθησαν σκυταλοδρομίες, αγώνες στίβου αλλά και κληρώσεις με πολλά και πλούσια δώρα.

Η επιτυχία του αγώνα ήταν μεγάλη και οι συμμετέχοντες πολλοί και από όλο το νομό.

Το παρόν στην εκδήλωση έδωσε και ο βουλευτής Ηλείας της Ν.Δ Ανδρέας Νικολακόπουλος, ο οποίος σημείωσε πως: «Άλλη μία σπουδαία πρωτοβουλία του Κοροίβου, μία πρωτοβουλία για τα παιδιά μας, ο αθλητισμός πάντα δίνει ζωντάνια, χαρά και ελπίδα και αυτό το οποίο θέλουμε είναι να κάνουμε τα παιδιά μας να ασχοληθούν με τον αθλητισμό. Πάντα τέτοιες εκδηλώσεις βοηθούν. Ο Κόροιβος έχει δείξει ότι και στο παρελθόν επιτελεί ένα πολύ σημαντικό έργο όχι μόνο στην Αμαλιάδα αλλά σε όλη την Ηλεία, διακρινόμενος σε όλα τα αθλήματα και στον στίβο. Με αυτό τον τρόπο ωθούμε τα παιδιά μας να ασχοληθούν με τον αθλητισμό. Συγχαρητήρια σε όλους για την σημερινή διοργάνωση».

Από την πλευρά του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Διονύσης Καλαματιανός, τόνισε ότι: «Βρισκόμαστε εδώ στην Αμαλιάδα, συγχαρητήρια στους διοργανωτές, τα παιδιά εδώ χαίρονται, είναι μία σημαντική εκδήλωση, ο αθλητισμός πάντα προσφέρει και ειδικά τα νέα παιδιά να συμμετέχουν, να διασκεδάζουν και να αθλούνται γιατί είναι ότι καλύτερο».

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κατρίνης εξέφρασε την αισιοδοξία του και την χαρά του για την μεγάλη συμμετοχή της νεολαίας σε αυτή την εκδήλωση σημειώνοντας πως: «Μία πολύ όμορφη εκδήλωση από τον Δήμο Ήλιδας και τον Κόροιβο, Λαϊκός Δρόμος, εδώ στην Αμαλιάδα στην μνήμη της εξέγερσης των αγωνιστών του πολυτεχνείου, η νέα γενιά η οποία μαθαίνει την έννοια της άμιλλας, του ευ αγωνίζεσθαι, της συμμετοχής και εύχομαι τα παιδικά χαμόγελα κι αυτή την χαρά που βλέπω σήμερα να την βλέπουμε στην νέα γενιά της χώρας και για τα επόμενα χρόνια. Η νέα γενιά στην πρώτη γραμμή, για να αλλάξει τα κακώς κείμενα του τόπου. Είναι η ελπίδα για το μέλλον μας».

Ακολούθως ο αντιπεριφερειάρχης Εθελοντισμού και Αθλητισμού Δημήτρης Νικολακόπουλος επεσήμανε ότι: «Ένας αγώνας δρόμου στην πόλη της Αμαλιάδας επετειακός, ένας αγώνας δρόμου που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ιστορικός, αφού γίνεται προς τιμήν των πεσόντων, των ανθρώπων που μάχονται για την δημοκρατία και ενόψει των εκδηλώσεων του Δήμου Ήλιδας για την 17η Νοεμβρίου, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να γίνονται τέτοιες δράσεις και να τιμούμε αυτούς τους ανθρώπους που μπόρεσαν και μας έδωσαν την δημοκρατία και την ελευθερία για να ζούμε σήμερα εμείς ελεύθεροι. Η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είναι παρούσα για μία ακόμα φορά σε οποιαδήποτε αθλητική δράση, σε οποιαδήποτε δράση προάγει τον αθλητισμό και σε οποιαδήποτε δράση παράγει πολιτισμό».

Τέλος, ο δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης, αναφέρθηκε στην ανάγκη υπενθύμισης στις νέες γενιές, του αγώνα που δόθηκε τότε στο Πολυτεχνείο προκειμένου να λειτουργήσει ως παράδειγμα, καθώς τίποτα όπως σημείωσε χαρακτηριστικά δεν είναι κεκτημένο και για όλα χρειάζεται αγώνας.

«Συνεχίζουμε την διοργάνωση του Μαραθωνίου δρόμου σε ανάμνηση της ημέρας του πολυτεχνείου. Το πολυτεχνείο ήταν ένας αγώνας. Είναι μία επέτειος αγώνα που δόθηκε για το ψωμί, την παιδεία και την ελευθερία. Εκείνοι που αγωνίστηκαν λοιπόν, πριν από μερικές δεκαετίες για αυτά τα ιδανικά, οφείλουμε να τα υπενθυμίζουμε στις επόμενες γενιές και να καταλάβουν ότι για να τα πετύχουν και να τα έχουν στη ζωή τους πρέπει να αγωνιστούν. Τίποτα δεν είναι κεκτημένο» τόνισε ο Δήμαρχος Ήλιδας.

dromos polutexn 2

dromos polutexn 3

dromos polutexn 4

dromos polutexn 5

dromos polutexn 6

dromos polutexn 7

dromos polutexn 8

dromos polutexn 9

dromos polutexn 10

dromos polutexn 11

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Καλλιόδης Κωνσταντίνος - Μαιευτήρας - Χειρουργός - Γυναικολόγος