LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

28|11
2022
18:34

Χαρίτσης: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη νομοθέτησε την πλήρη απώλεια της προστασίας α’ κατοικίας

«Η κατάσταση στη χώρα μας είναι πιο δύσκολη από οπουδήποτε αλλού στην Ευρώπη» υπογράμμισε ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων και βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης.

«Εν μέσω μνημονίων καταφέραμε να προστατεύσουμε την πρώτη κατοικία των πιο ευάλωτων», είπε ο Αλέξης Χαρίτσης και πρόσθεσε: «Σήμερα, εκτός μνημονίων και με μια κρίση που απειλεί τα θεμέλια της κοινωνικής συνοχής, η κυβέρνηση της ΝΔ είναι η πρώτη που έχει νομοθετήσει την πλήρη απώλεια της προστασίας».

«Πρέπει να επανέλθει η προστασία της πρώτης κατοικίας και να προχωρήσουμε σε αποφασιστική ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους που δημιουργήθηκε από την πανδημία και μετά», συνέχισε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9.84», ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η κατάσταση στη χώρα μας είναι πιο δύσκολη από οπουδήποτε αλλού στην Ευρώπη» υπογράμμισε ο βουλευτής Μεσσηνίας.

«Έχουμε την υψηλότερη τιμή βενζίνης στην Ευρώπη των 27, σύμφωνα με την Eurostat, και παράλληλα τη 2η χαμηλότερη αγοραστική δύναμη, μετά τη Βουλγαρία» συνέχισε ο Αλέξης Χαρίτσης.

«Από 1η Οκτωβρίου η κυβέρνηση πήρε πίσω την επιδότηση των 15 λεπτών για το πετρέλαιο κίνησης με πολύ δυσμενείς επιπτώσεις στο σύνολο της οικονομίας» συνέχισε ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι «το καλάθι του νοικοκυριού δεν λύνει κάποιο πρόβλημα. Αντίθετα, μετακυλίει το κόστος σε άλλα προϊόντα και δημιουργεί συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού σε βάρος των προμηθευτών και των πιο μικρών επιχειρήσεων».

«Θα έπρεπε να έχει γίνει μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα και του ΦΠΑ στα τρόφιμα, όπως έχουν κάνει πολλές χώρες της Ευρώπης, ώστε και να δοθεί μια ανάσα στους καταναλωτές, την μικρομεσαία επιχείρηση» τόνισε ο Αλέξης Χαρίτσης.

Πηγή: iEidiseis.gr

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ