LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

28|11
2022
18:33

Εκδήλωση στην ΝΜ Κρεστένων για τον καρκίνο του μαστού, σε συνεργασία με το Άλμα Ζωής - Σύλλογο Γυναικών με καρκίνο του μαστού Ν. Αχαΐας

Με εξαιρετική επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 27 Νοεμβρίου, η εκδήλωση για τον καρκίνο του μαστού, που διοργανώθηκε από τη Νοσηλευτική Μονάδα Κρεστένων σε συνεργασία με το Άλμα Ζωής - Σύλλογο Γυναικών με καρκίνο μαστού Νομού Αχαΐας. Η εκδήλωση περιελάμβανε δωρεάν κλινική εξέταση από τον Μαστολόγο-Χειρουργό Μαστού κ. Ιωάννη Χαβελέ και στη συνέχεια ενημερώσεις- ομιλίες στον αίθριο χώρο της Νοσηλευτικής μας Μονάδας.

Στην έναρξη της εκδήλωσης, η Διοικήτρια της Νοσηλευτικής Μονάδας Κρεστένων κ. Αριστέα Παπαδοπούλου, αναφέρθηκε στο πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά» για τον προληπτικό έλεγχο του καρκίνου του μαστού και σημείωσε ότι, εξαιτίας του συγκεκριμένου προγράμματος, 3.000 γυναίκες ανακάλυψαν ότι είχαν καρκίνο σε πρώιμο στάδιο, με πολύ καλή πρόγνωση θεραπείας. Επίσης, αναφέρθηκε και σε άλλες δράσεις πρόληψης και ενημέρωσης που υλοποιούνται στη Νοσηλευτική Μονάδα Κρεστένων, όπως η λήψη ΠΑΠ τεστ από τις Μαίες του Δικτύου Μαιών Αμαλιάδος (δύο φορές το μήνα), η εκδήλωση για τον Μητρικό Θηλασμό από τις Μαίες του Δικτύου Πρωτοβάθμιων Υπηρεσιών Υγείας Ν. Ηλείας – Κ.Υ. Γαστούνης, αλλά και σε μελλοντικές δράσεις που ήδη έχουν προγραμματιστεί.

Στη πρώτη παρουσίαση από τον κύριο Ιωάννη Χαβελέ, Μαστολόγο-Χειρουργό Μαστού, έγινε μια συνολική ενημέρωση για την απαραίτητη σειρά προληπτικών εξετάσεων καθώς και των τελευταίων ιατρικών εξελίξεων στον καρκίνο του μαστού. Στη συνέχεια ο κ. Χαβελές, απάντησε σε ερωτήσεις και παρεμβάσεις των παρευρισκομένων. Ακουλούθησε η παρουσίαση της κ. Ελένης Μητροπούλου, Κοινωνικής Λειτουργού του Συλλόγου Γυναικών με καρκίνο μαστού Ν. Αχαΐας «Άλμα Ζωής», η οποία αναφέρθηκε στις πολλαπλές δράσεις και στη στήριξη που παρέχει σε καρκινοπαθείς γυναίκες ο Σύλλογος. Τέλος, η κ. Ειρήνη Χυτοπούλου, μέλος του Συλλόγου, συγκίνησε τους παρευρισκομένους καταθέτοντας την προσωπική της μαρτυρία για τον καρκίνο, υπερθεματίζοντας την ανάγκη πρόληψης, ενημέρωσης αλλά και υποστήριξης των γυναικών με καρκίνο του μαστού, καθώς και η ίδια παρέχει πλέον τις υπηρεσίες της εθελοντικά, στο Σύλλογο «Άλμα Ζωής».

Την εκδήλωση τίμησαν με τη παρουσία τους, ο βουλευτής της ΝΔ κ. Ανδρέας Νικολακόπουλος και ο Επικεφαλής Κοινοβουλευτικής Ομάδας και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής κ. Μιχάλης Κατρίνης, οι οποίοι και απηύθυναν σύντομο χαιρετισμό και τόνισαν την αξία των προληπτικών εξετάσεων καθώς και των δράσεων ενημέρωσης των πολιτών. Επίσης παρευρέθηκαν ο πολιτευτής της ΝΔ κ. Λευτέρης Βαρουξής, η Πρόεδρος, ο Πρόεδρος ΔΗΜΤΟ Κρεστένων κ. Παναγιώτης Τουρής, ΔΗΜΤΟ Ζαχάρως κ. Κωνσταντίνα Χωρέμη, ο Πρόεδρος της ΝΕ ΟΝΝΕΔ Ηλείας κ. Κώστας Στολάκης, η κ. Μαρία Αγαλιανού, Ιατρός –Ακτινοδιαγνώστρια και  ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κρεστένων κ. Τάσος Καρνάρος.

Νωρίτερα, η βουλευτής της ΝΔ κ. Διονυσία Αυγερινοπούλου ανταποκρινόμενη στη πρόσκληση και το ραντεβού για την έγκαιρη πρόληψη, εξετάστηκε από τον Μαστολόγο-Χειρούργο Μαστού κ. Ιωάννη  Χαβελέ.

Ευχαριστούμε πολύ όλους τους παρευρισκομένους που μας τίμησαν με την παρουσία τους. Εμείς θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε με απόλυτο επαγγελματισμό και υψηλό αίσθημα ευθύνης, προσφέροντας το πολύτιμο αγαθό της υγείας, της ενημέρωσης και της πρόληψης, στους ανθρώπους της Νότιας Ηλείας.

alma zois ekdilosi mast 13

alma zois ekdilosi mast 2

alma zois ekdilosi mast 3

alma zois ekdilosi mast 4

alma zois ekdilosi mast 5

alma zois ekdilosi mast 6

alma zois ekdilosi mast 7

alma zois ekdilosi mast 8

alma zois ekdilosi mast 9

alma zois ekdilosi mast 10

alma zois ekdilosi mast 11

alma zois ekdilosi mast 12

Η Διοικήτρια της Νοσηλευτικής Μονάδας Κρεστένων

Γ.Ν Ηλείας

Αριστέα Παπαδοπούλου

(Δελτίο Τύπου)

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Studio Μαθηματικών