LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

30|11
2022
12:45

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Τσίπρας διασφαλίζει σταθερότητα – Γιατί ο Μητσοτάκης προκαλεί αστάθεια

Το στίγμα των επόμενων κινήσεων της Κουμουνδούρου δίνει η Πολιτική Γραμματεία στη σημερινή της συνεδρίαση.

Με έντονο προεκλογικό άρωμα συνεδριάζει σήμερα το μεσημέρι η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, με τον Αλέξη Τσίπρα να αναμένεται να δώσει το στίγμα των επόμενων κινήσεων της Κουμουνδούρου, δύο μέρες μετά τον εκλογικό συναγερμό ακόμα και για «εκλογές του κουραμπιέ» και την προτροπή να επισπευσθούν οι ανακοινώσεις για τα ψηφοδέλτια και το πρόγραμμα του κόμματος.

Χθες, από το βήμα του συνεδρίου της Ναυτεμπορικής ο κ. Τσίπρας φρόντισε να αντιστρέψει την επιχειρηματολογία Μητσοτάκη περί σταθερότητας, χαρακτηρίζοντάς τον «παράγοντα πολιτικής αστάθειας». «Ο Πρωθυπουργός δεν μυρίζει τις εκλογές, τις προκηρύσσει. Εάν υπάρχει ανάγκη να πάμε σε εκλογές, πρέπει να πάμε σε εκλογές» σημείωσε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στην Κουμουνδούρου αναλύουν όλα τα σενάρια και τα δεδομένα, διαπιστώνοντας πως ο κ. Μητσοτάκης βρίσκεται προ πολλαπλών αδιεξόδων από τη σοβούσα κρίση ακρίβειας, τον πληθωρισμό, τους λογαριασμούς ρεύματος, την άρση προστασίας της πρώτης κατοικίας και το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Ως εκ τούτου, ενδεχόμενη απόφαση για εκλογές δεν θεωρείται πως είναι ειλημμένη, με το Μέγαρο Μαξίμου να ζυγίζει διαρκώς την κατάσταση αφήνοντας ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα με ένα διαρκές «σκωτσέζικο ντους» για τους πολίτες και την οικονομία. «Αυτό από μόνο του επιβεβαιώνει πως ο κ. Μητσοτάκης είναι παράγοντας αστάθειας» σημειώνει συνομιλητής του κ. Τσίπρα, αποδίδοντας τον χαρακτηρισμό σε δύο βασικά δεδομένα:

1. Ο κ. Μητσοτάκης επανήλθε – μετά από καιρό – στη στρατηγική της αυτοδυναμίας, κάτι το οποίο φαντάζει απίθανο με τα πραγματικά δημοσκοπικά δεδομένα. Ως εκ τούτου, επί της ουσίας προϊδεάζει το πολιτικό προσωπικό αλλά και το εκλογικό σώμα για αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις και πιθανές αναταράξεις, άρα και αποσταθεροποίηση, μέχρι να ξαναβγεί ο ίδιος Πρωθυπουργός...

2. Με την επιστροφή στο αφήγημα της αυτοδυναμίας ο κ. Μητσοτάκης, αν και εκτιμάται πως αποσκοπεί ουσιαστικά στην συσπείρωση των ψηφοφόρων της Δεξιάς καθώς οι διαρροές από τα δεξιά της ΝΔ είναι πολύ ανησυχητικές, αναγνωρίζει εμμέσως την ανυπαρξία εν δυνάμει κυβερνητικού εταίρου μετά και το σκάνδαλο των υποκλοπών και την παρακολούθηση Ανδρουλάκη. Επομένως, ακόμα και σε ενδεχόμενη πρωτιά στις κάλπες, η ΝΔ με τον κ. Μητσοτάκη επικεφαλής θα μπορεί να αναζητήσει κυβερνητική συνεργασία μονάχα στην Ελληνική Λύση, με ό,τι αυτό συνεπάγεται και για τη ΝΔ και για τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη.

Στον αντίποδα, η Κουμουνδούρου με σαφή στρατηγική προγραμματικών συγκλίσεων και μετεκλογικών συνεργασιών, στρατηγικά προωθεί τον άμεσο σχηματισμό κυβέρνησης μετά τις πρώτες κάλπες της απλής αναλογικής, υπό την προϋπόθεση πρωτιάς του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ. Ως εκ τούτου, το μήνυμα που στέλνει στους ψηφοφόρους είναι σαφές: Αν δεν θέλετε αστάθεια και αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις, ψηφίστε ΣΥΡΙΖΑ για να βγει κυβέρνηση από την πρώτη Κυριακή.

Θετική ατζέντα

Βούληση πάντως του Αλέξη Τσίπρα είναι το επόμενο διάστημα το σύνολο του κομματικού μηχανισμού να επιδοθεί σε έναν ανένδοτο εξωστρέφειας, δίπλα στους πολίτες, μεταφέροντας το μήνυμα της εναλλακτικής πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Μήνυμα το οποίο παρά την ευκρινή διατύπωση, ειδικά στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, δεν έχει φθάσει στη βάση σε όλη την επικράτεια.

Για τους μισθωτούς με αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ και μηχανισμό τιμαριθμικής αναπροσαρμογής, για τους επαγγελματίες και τους μικρομεσαίους με κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, αφορολόγητο για όλους στα 10.000 ευρώ, ρύθμιση του διογκωμένου ιδιωτικού χρέους σε 120 δόσεις και νέο πτωχευτικό με πραγματική προστασία της πρώτης κατοικίας. Για τη δραστική μείωση των λογαριασμών με επανακρατικοποίηση της ΔΕΗ και πλαφόν, καθώς και με μείωση του ΦΠΑ στα βασικά τρόφιμα και του ΕΦΚ για την αποκλιμάκωση των τιμών. Και φυσικά για την επούλωση των πληγών στη Δημοκρατία από την πιο αντιθεσμική κυβέρνηση που επιχείρησε να μετατρέψει σε θεσμό το παρακράτος.

Πηγή: iEidiseis.gr

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ