LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

02|12
2022
08:32

Πύργος: Παράσταση διαμαρτυρίας από τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής

Να υπογραφούν εδώ και τώρα οι διαπιστωτικές πράξεις μονιμοποίησής τους, ζήτησαν για μια ακόμη φορά χθες, οι νεοδιόριστοι δόκιμοι εκπαιδευτικοί ειδικής αγωγής, κατά την διάρκεια παράστασης διαμαρτυρίας, που πραγματοποίησαν στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έχοντας στο πλευρό τους το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ηλείας.

Όπως τόνισε μάλιστα η πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ηλείας Στέλλα Αναστάσιου «…για μία ακόμα φορά, στηρίζουμε το δίκαιο αίτημα των αδιόριστων συναδέλφων ειδικής αγωγής, οι οποίοι αν και έχουν περάσει τα δύο χρόνια δόκιμης υπηρεσίας και σύμφωνα με το νόμο θα έπρεπε να είχαν νομιμοποιηθεί, δεν έχει προχωρήσει αυτή η διαδικασία. Με ευθύνη και του υπουργείου Παιδείας αλλά και του διευθυντή δευτεροβάθμιας καθώς αυτός είναι ο αρμόδιος για να υπογράψει τις διαπιστωτικές πράξεις μονιμοποίησης. Βέβαια δεν τρέφουμε καμιά αυταπάτη για το πού το πάει το υπουργείο και η κυβέρνηση, άλλωστε στις 28/11 του που συζητήθηκε στη Βουλή η επίκαιρη ερώτηση του ΚΚΕ, η υφυπουργός Παιδείας, ήταν ξεκάθαρη αν όχι κυνική. Ότι δηλαδή οι νεοδιόριστοι συνάδελφοι, δεν θα μονιμοποιηθούν αν δεν αξιολογηθούν πρώτα και μάλιστα είπε ότι αν η αξιολόγηση δεν είναι επιτυχημένη, θα επαναληφθεί η διαδικασία. 

eidiki elme 2

Άρα λοιπόν, καταλαβαίνουμε ότι η στόχευση της κυβέρνησης και του υπουργείου μέσω της αξιολόγησης, δεν είναι βέβαια να αναβαθμίσει το σχολείο και τον εκπαιδευτικό όπως διατείνεται αλλά να βάλει εμπόδιο στην μόνιμη και σταθερή εργασία των συναδέλφων εκπαιδευτικών και χρησιμοποιείται η αξιολόγηση ως μέσο πίεσης και πειθάρχησης των συναδέλφων στην αντιλαϊκή και αντί εκπαιδευτική πολιτική» σημείωσε η κα Αναστασίου, η οποία εξέφρασε παράλληλα την πικρία της για την αντιμετώπιση του Διευθυντής Δευτεροβάθμια Εκπαίδευσης, ο οποίος αν και είχε ενημερωθεί όπως σημείωσε η κα Αναστασίου, επέλεξε να λείπει. 

«Εμείς βέβαια σαν εκπαιδευτικοί, δεν μπορούμε να δεχτούμε αυτή την κατάσταση γι’ αυτό είμαστε σήμερα εδω για να διαμαρτυρηθούμε όπως είχαμε κάνει και πριν ένα μήνα περίπου και βέβαια θέλουμε να εκφράσουμε και την αγανάκτηση μας για τον διευθυντή δευτεροβάθμιας, ο οποίος για δεύτερη φορά, ενώ ήταν ενημερωμένος για την παράσταση διαμαρτυρίας, απουσιάζει και στην ουσία δεν καταδέχεται να ακούσει τους συναδέλφους και τα δίκαια αιτήματά τους για μονιμοποίηση. Το υπουργείο συνεχίζει να κρατάει τους συναδέλφους αυτούς σε ομηρία αφού δεν προχωρά την μονιμοποίησή τους. Άμεσα, εδώ και τώρα απαιτούμε την μονιμοποίησή καθώς έτσι ορίζεται και από την κείμενη νομοθεσία».

Από την πλευρά της η Ευρυδίκη Παυλόπουλου, αντιπρόεδρος ΕΛΜΕ Ηλείας, συμπλήρωσε πως: «Είμαστε εδώ για μία ακόμα φορά στην διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για να διαμαρτυρηθούμε για την μη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων συναδέλφων, οι οποίοι έπρεπε ήδη να μονιμοποιηθούν, καθώς ο χρόνος της δόκιμης παροχής υπηρεσιών στο δημόσιο σχολείο έχει τελειώσει από τον Αύγουστο. Τελευταία όμως, μαθαίνουμε μέσω των δηλώσεων του γενικού γραμματέα του υπουργείου και της υφυπουργού Παιδείας, ότι δεν πρόκειται να μονιμοποιηθούν οι συνάδελφοι, εάν δεν ολοκληρωθεί η διαδικασία για την ατομική αξιολόγηση. 

Αυτός είναι ο στόχος, χρησιμοποιούν τους συναδέλφους σε ομηρία αυτή τη στιγμή με παράνομο και αυθαίρετο τρόπο προκειμένου να περάσουν την πολυπόθητη που εμείς θεωρούμε αντιδραστική και τιμωρητική αξιολόγηση στην εκπαίδευση. Η ιστορία αυτή είναι πολύ σοβαρή, δεν αφορά μόνο τους νεοδιόριστους συνάδελφος ειδικής αγωγής του 20 αλλά και του 21 και του 22, αφορά όλους τους αναπληρωτές που έρχονται αλλά και τους μόνιμους συναδέλφους που έπεται και για αυτούς η ατομική αξιολόγηση και ίσως γιατί όχι και η αμφισβήτηση της ικανότητάς τους και μέσα από αυτή και η αμφισβήτηση της μονιμότητας. Θεωρούμε ότι εδώ και τώρα θα πρέπει τα ΠΥΣΔΕ και οι Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας να περάσουν στην μονιμοποίησή των συναδέλφων και επίσης τα εκπαιδευτικά σωματεία να στηρίξουν μέχρι την τελική δικαίωση τους συναδέλφους αξιοποιώντας όλους τους τρόπους που θα πετύχουν αυτή την δικαίωση».

eidiki elme 3

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Studio Μαθηματικών