LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

03|12
2022
08:42

Πύργος: Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία - “Ανοίξτε μας την αγκαλιά σας”

Το δικό τους μήνυμα έστειλαν χθες τα παιδιά με αναπηρία από την κεντρική πλατεία του Πύργου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. Πρόκειται για ένα μήνυμα αγάπης προς όλο τον κόσμο αλλά και ελπίδας, πως μια μέρα η κοινωνία μας, θα τους συμπεριλάβει ισότητα στους κόλπους της, δείχνοντας πλήρη αποδοχή αλλά και ειλικρινές ενδιαφέρον. Αλλά και αισιοδοξία, πως μια μέρα η προσβασιμότητα δεν θα αποτελεί πρόβλημα στην καθημερινότητά τους, αφού θα τύχουν του απαιτούμενου σεβασμού από τους συνανθρώπους μας.

Την εκδήλωση διοργάνωσε το EEEEK Πύργου μαζί με το νομαρχιακό σύλλογο ΑμεΑ Ηλείας Ήλις, το 3ο Λύκειο Pierre de Coubertin και το ΚΔΑΠ «Διάπλασις», μπροστά από το Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο, όπου τα παιδιά είχαν προετοιμάσει μαζί με τους εκπαιδευτικούς μια σειρά χορευτικών δρώμενων.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν στον λόγο της η πρόεδρος των ΑμεΑ Αγαθή Ρηγοπούλου, η οποία μιλώντας από την θέση της μάνας τόνισε ότι: «Εμείς οι γονείς δεν χρειαζόμαστε αυτή την ημέρα να γιορτάσουμε. Γιορτάζουμε κάθε μέρα με τις αγκαλιές των παιδιών μας, με την χαρά τους, με όλα... Ο κόσμος ο δικός μας, της οικογένειας των ΑμεΑ και ειδικά των παιδιών, είναι μία μεγάλη αγκαλιά για όλους. Οπότε ανοίξτε κι εσείς την αγκαλιά σας, αγκαλιάστε τα παιδιά, γιατί θα πάρετε μόνο αγάπη. Διότι τα παιδιά μας, το μόνο που μπορούν να προσφέρουν είναι αγάπη».

Η υποδιευθύντρια του ειδικού σχολείου στη συνέχεια ανέφερε πως: «Η σημερινή μέρα είναι μία αφορμή για μας για να σας δείξουμε τις ικανότητες μας και όχι τις αδυναμίες μας» ενώ κάλεσε τον π. Παναγιώτη Αγγελόπουλο στο βήμα, ο οποίος αφού μετέφερε τις θερμές ευχές του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Αθανασίου ευχήθηκε στα παιδιά με ειδικές ικανότητες να είναι πάντοτε γερά και χαμογελαστά.

Τέλος, ο παραολυμπιονίκης Πολυχρόνης Χρονόπουλος, επεσήμανε ότι η μέρα των ανθρώπων με αναπηρία, δεν θα έπρεπε να γιορτάζεται. «Δεν είναι μόνο σήμερα να βλέπουμε τους ανάπηρους και να λέμε ότι υπάρχουν και αυτοί οι άνθρωποι στη ζωή μας. Όλες τις μέρες του χρόνου είναι δίπλα μας οι ανάπηροι. Το 10% του πληθυσμού είναι άτομα με αναπηρία. Και όλα τα άτομα με αναπηρία είναι στη ζωή μας. Μερικοί μπορεί να μην το καταλαβαίνουν αλλά είναι στην καθημερινότητά μας και το καλό είναι όχι απλά να τα προσέχουμε αλλά να μην τα δυσκολεύουμε. Να μην κλείνουμε δηλαδή τις ράμπες, τους χώρους στάθμευσης, γιατί μας δημιουργείτε πρόβλημα. Τουλάχιστον μη μας δημιουργείται πρόβλημα. Αν είστε κοντά μας είναι ακόμα καλύτερα. Τα άτομα με αναπηρία έχουν μία ανοιχτή αγκαλιά για όλους και καλό είναι να έχετε κι εσείς στην αγκαλιά σας ανοιχτή» τόνισε ο κ. Χρονόπουλος αποσπώντας ένα πολύ θερμό χειροκρότημα.

amea ekdilosi 2

amea ekdilosi 3

amea ekdilosi 4

amea ekdilosi 5

amea ekdilosi 6

amea ekdilosi 7

 

 

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Beauvoir

-26

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ