LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

04|12
2022
13:19

Παπανικολόπουλος: Βελτιώθηκε η πρόσβαση των ΑΜΕΑ στον Πύργο, όμως χρειάζονται κι άλλα

Η παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία, δεν μπορεί να είναι μια μέρα “γιορτής” αλλά προβληματισμού και υπενθύμισης για όσα μπορεί η κοινωνία να κάνει για τα άτομα αυτά. Που ζουν δίπλα μας, που είναι φίλοι μας, που είναι μέλη της οικογένειας μας. Ένα μείζον κοινωνικό ζήτημα που δεν επιτρέπεται να παραβλέπουμε και που πρέπει να πασχίζουμε να βελτιώσουμε την πρόσβαση, τις συνθήκες, να κάνουμε εύκολη τη ζωή των συνανθρώπων μας, στην θέση των οποίων έχουμε αναφέρει πολλές φορές, πως μπορούμε να βρεθούμε χωρίς να καταλάβουμε.

Ο Γ.Γ. του Συλλόγου Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων Ηλείας, Γιώργος Παπανικολόπουλος, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία μίλησε στο ilialive.gr για όλα αυτά τα ζητήματα πρόσβασης που ο ίδιος και άλλα άτομα με αναπηρία αντιμετωπίζουν στην πόλη που ζουν, στον Πύργο.

papanikolopoulos

“Σίγουρα έχει βελτιωθεί η πόλη του Πύργου σε ό,τι αφορά την προσβασιμότητα ύστερα από τις ράμπες που έχουν βάψει, τις σημάνσεις που έχουν βάλει και τα πάρκινγκ ΑμεΑ. Μακάρι κι άλλες πόλεις της Ηλείας να φτάσουν στο επίπεδο του Πύργου. Φυσικά και ο Πύργος χρειάζεται ακόμα κάποιες παρεμβάσεις προκειμένου να είναι όπως πρέπει για τους ανθρώπους με αναπηρία. Έχουν γίνει όμως δύο βήματα μεγαλύτερα από άλλες πόλεις” σημείωσε.

“Τους ανθρώπους με αναπηρία δεν πρέπει να τους σκεφτόμαστε μόνο σήμερα λόγω της ημέρας, πρέπει να τους σκεφτόμαστε καθημερινά. Να σέβεται ο ένας τον άλλον, να μην κλείνουν τις ράμπες, τις διαβάσεις και τα πάρκινγκ ΑμεΑ. Να αφήνουν τους ανθρώπους με αναπηρία να κυκλοφορούν με ασφάλεια στην πόλη τους. Ως γραμματέας του σωματείου παραπληγικών, ήθελα να πω αυτά τα λίγα λόγια και να ευχηθώ καλές γιορτές να έχουμε με αγάπη και υγεία” κατέληξε ο κ. Παπανικολόπουλος.

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Studio Μαθηματικών