LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

05|12
2022
15:31

Εξέπληξαν και τους διαμορφωτές Εκπαιδευτικής Πολιτικής της Ε.Ε. μαθητές και εκπαιδευτικοί της ΠΔΕΔΕ στις Βρυξέλλες!

Εξέπληξαν θετικά ακόμη και τους διαμορφωτές Εκπαιδευτικής Πολιτικής της Ε.Ε. τα μέλη της Ελληνικής Αποστολής CHOICE τα οποία βρέθηκαν στις Βρυξέλλες στις 29 Νοεμβρίου 2022. Υπενθυμίζεται πως το CHOICE-Ενίσχυση του κινήτρου των νέων για την επιλογή καριέρας STEM, είναι ένα Erasmus+ έργο ΚΑ3 το οποίο υποστηρίζει τη μεταρρύθμιση στην Εκπαιδευτική Πολιτική σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο και στο οποίο συμμετείχε η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας ως εταίρος. Η ερευνητική του ομάδα υποστηρίχτηκε από στελέχη του ΠΕΚΕΣ Δυτικής Ελλάδας και της ΠΔΕΔΕ ενώ συγκροτήθηκε Εθνική Ομάδα Εργασίας CHOICE (https://www.euchoice.eu/) στην οποία συμμετείχαν και συνεισέφεραν ουσιαστικά 37 εκπαιδευτικοί και 250 μαθητές ενώ μέσω της εκπαιδευτικής πλατφόρμας (MOOC) (https://mooc.euchoice.eu/user/auth/login)  που δημιουργήθηκε περισσότεροι από 450 εκπαιδευτικοί και 6700 μαθητές σε εθνικό επίπεδο επωφελήθηκαν εφαρμόζοντας τις καινοτόμες εκπαιδευτικές προτάσεις STEM και STE(A)M τις οποίες περιέχει αποσκοπώντας στην απόκτηση δεξιοτήτων χρήσιμων στην μελλοντική αγορά εργασίας.

To Διεθνές Συνέδριο CHOICE φιλοξενήθηκε στις κτιριακές εγκαταστάσεις της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (https://www.eesc.europa.eu/en) και συνδιοργανώθηκε από την Lifelong Learning Platform, την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας και άλλους εταίρους. Με την παρουσία τους τίμησαν το συνέδριο ως συμμετέχοντες η Αντιπρόεδρος της Lifelong Learning Platform κ. Monica Verzola, το μέλος της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής κ. Michael Mcloughlin, ο πρώην Υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Ρουμανίας και μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Victor Negrescu, η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και μέλος της ομάδας του Σχεδίου Δράσης για την Ψηφιακή Εκπαίδευση (2021-2027) κ. Leonie Bultynck και η Διευθύντρια του Τμήματος Εκπαίδευσης των Επιστημών του European Schoolnet κ. Εβίτα Τασιοπούλου.  Η Υπεύθυνη Έργου CHOICE για την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας κ Έλενα Σαρλή και η επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας CHOICE της ΠΔΕΔΕ κ. Αθανασία Μπαλωμένου εκπροσώπησαν την ΠΔΕΔΕ ως μέλη της ελληνικής αποστολής στη συζήτηση για την εκπαιδευτική πολιτική κάνοντας καίριες παρεμβάσεις.

Ο Περιφερειακός Διευθυντής δήλωσε: «Ο κύκλος του Ευρωπαϊκού έργου CHOICE έκλεισε με μεγάλη επιτυχία επιβεβαιώνοντας την πίστη που είχαμε όλοι στην ΠΔΕΔΕ εξ’ αρχής ότι στελέχη, εκπαιδευτικοί και μαθητές, θα πετύχουμε.

Τις εντυπώσεις έκλεψαν οι μαθητές, εκπαιδευτικοί και Στελέχη Εκπαίδευσης οι οποίοι συμμετείχαν στο συνέδριο κατόπιν δημόσιας κλήρωσης εκ των μελών των ομάδων οι οποίες συν-δημιούργησαν το εκπαιδευτικό υλικό. Συγκεκριμένα στο συνέδριο συμμετείχαν εκπροσωπώντας τις σχολικές τους μονάδες οι Νικόλαος Κουστουμπάρδης (μαθητής) και Πέτρος Σταυρόπουλος (εκπαιδευτικός) του Πειραματικού Γυμνασίου Πανεπιστημίου Πατρών, η Παβλίνα Νάσι (μαθήτρια) του Λυκείου της Ανδρίτσαινας, οι Νεφέλη-Αποστολία Κάτρη (απόφοιτος) και Πέτρος Σουλίδης (εκπαιδευτικός) των Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων Παναγία Προυσιώτισσα Αγρινίου, η Άννα Γεωργακοπούλου (Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου του ΠΕΚΕΣ Δυτικής Ελλάδας και επικεφαλής της Δημιουργικής Ομάδας Εργασίας της Ηλείας) και ο κ. Απόστολος Βετσόπουλος (Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου του ΠΕΚΕΣ ΔΕ και επικεφαλής της Δημιουργικής Ομάδας Εργασίας της Αιτωλοακαρνανίας) έχοντας κατά κοινή ομολογία μία άκρως ουσιαστική και καρποφόρα συμμετοχή μέσα από ελκυστικές στο ευρωπαϊκό κοινό παρουσιάσεις και τοποθετήσεις.  

Σημειώνεται ότι προ του Συνεδρίου την Ελληνική Αποστολή υποδέχτηκαν ο Πρέσβης της Ελλάδος στις Βρυξέλλες Διονύσιος Καλαμβρέζος συγχαίροντας τα μέλη της για τις δράσεις και πρωτοβουλίες τους, ο Πρόξενος κ. Βασίλειος Ζαρμπάλης καθώς και η Επικεφαλής του Συντονιστικού Γραφείου Εκπαίδευσης Βρυξελλών κ. Φωτεινή Κολλάρα οι οποίοι αφιέρωσαν σημαντικό μέρος από το χρόνο τους συνομιλώντας με τα μέλη της ελληνικής αποστολής για την προσπάθειά τους αυτή μετατρέποντας αυτήν την συνάντηση σε μία αξέχαστη βιωματική εμπειρία. Την Πρεσβεία εκπροσώπησε στο Συνέδριο η κ Αντιγόνη Ντινάκη την οποία ευχαριστούμε θερμά για όλη την υποστήριξη.

pdede choice vrikseles 2

pdede choice vrikseles 3

pdede choice vrikseles 4

pdede choice vrikseles 5

pdede choice vrikseles 6

pdede choice vrikseles 7

(Δελτίο Τύπου)

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ