LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

06|12
2022
08:52

ΣΥΡΙΖΑ: Το παρασκήνιο της απόφασης του Αλέξη Τσίπρα να μεταβεί στον Εισαγγελέα για τις παρακολουθήσεις - Τι επιδιώκει με την κίνησή του

Την έκτακτη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής αιτείται εκ νέου ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με αντικείμενο τα ζητήματα των υποκλοπών λίγες ώρες αφότου ο Αλέξης Τσίπρας διέβη το κατώφλι της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου για το σκάνδαλο των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων.

Το κατώφλι της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου για το σκάνδαλο των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων. Η Κουμουνδούρου δείχνει έντονη κινητικότητα για το σκάνδαλο με τις υποκλοπές μολονότι γνωρίζει πως σε τρεις ημέρες (θεωρητικώς) ο πρωθυπουργός θα εμφανιστεί στη Βουλή προκειμένου να μιλήσει για το νομοθετικό πλαίσιο που κατά την κυβέρνηση προωθεί τη θεσμική θωράκιση. των παρακολουθήσεων. Κι αυτό διότι οι σοκαριστικές αποκαλύψεις για παρακολουθήσεις των αρχηγών των Ενόπλων Δυνάμεων από την ΕΥΠ επέβαλαν  την επίσκεψή του Αλέξη Τσίπρα στο γραφείο του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου όπου και φέρεται να εξέφρασε την ανησυχία του για την πρωτοφανή δημοκρατική εκτροπή.

Σημειωτέον πως ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία ζητά την εκ νέου σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας υποστηρίζοντας σχετικό αίτημα της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΚΕ.  

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ πηγαίνοντας στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο δείχνει πως κινείται θεσμικά προς κάθε κατεύθυνση που θα μπορούσε να συμβάλει στη διαλεύκανση της υπόθεσης των υποκλοπών την ίδια ώρα που ο πρωθυπουργός αρνείται τις τελευταίες εβδομάδες να παρουσιαστεί στο Κοινοβούλιο και να απαντήσει στις επίκαιρες ερωτήσεις του και στα εύλογα ερωτήματα για το σκάνδαλο των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων.

Πηγαίνοντας στην Εισαγγελία ο Αλέξης Τσίπρας επιδιώκει επίσης να υπάρξει πίεση για την ταχύτερη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης δεδομένου της θέσης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως η χώρα δεν μπορεί να οδηγηθεί σε εκλογές χωρίς να υπάρξουν απαντήσεις για τις υποκλοπές ή ακόμη και με το Predator σε πλήρη λειτουργία.

Καθόλου απαρατήρητη δεν πέρασε και η ανάδειξη του ρόλου της δικαιοσύνης από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία και η επισήμανσή του πως είναι η Ελληνική Δικαιοσύνη εκείνη που έχει την ευθύνη για την ανάδειξη των στοιχείων μιας υπόθεσης: «Όλοι γνωρίζουμε ότι αποκλειστική ευθύνη για την αναζήτηση των στοιχείων και των αποδείξεων, την διαλεύκανση αυτής της δύσοσμης υπόθεσης, την αποκλειστική ευθύνη να χυθεί άπλετο φως την έχει η ελληνική δικαιοσύνη» είπε με νόημα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δείχνοντας και πού βρίσκονται τα στοιχεία και τις αποδείξεις, δηλαδή προς την πλευρά της ΕΥΠ: «εκεί όπου με βάση τον νόμο υποχρεούνται να τηρούνται αρχεία των διατάξεων και των εντολών παρακολούθησης από την ΕΥΠ και βεβαίως σε αυτούς που υπέγραψαν τις διατάξεις και τις εντολές της παρακολούθησης» όπως ανέφερε με έμφαση.

Στον βαρύνοντα ρόλο της δικαιοσύνης αναφέρθηκε και ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Νάσος Ηλιόπουλος: «Ή θα δουλέψει γρήγορα η Δικαιοσύνη για να υπάρξουν απαντήσεις πριν τις εκλογές ή το βάρος θα πέσει στην επόμενη προοδευτική κυβέρνηση να κάνει όλες τις απαραίτητες κινήσεις, όπως τη σύσταση προανακριτικής στη Βουλή” ανέφερε (Κόκκινο) κάνοντας λόγο για ρεσιτάλ πολιτικής δειλίας εκ μέρους του κ. Μητσοτάκη τον οποίο και χαρακτήρισε ως τον “πιο αδίστακτο πολιτικό της μεταπολίτευσης».

Πηγή: Ethnos.gr

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ