LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

07|12
2022
15:19

Κατρίνης: Η παρατεταμένη προεκλογική περίοδος βλάπτει τη χώρα

Βασικά σημεία συνέντευξης του επικεφαλής της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, Μιχάλη Κατρίνη, στον REAL FM με το Νίκο Χατζηνικολάου και τον Αντώνη Δελατόλα 

Σε σχέση με τις επικείμενες εκλογές ο επικεφαλής της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ τόνισε:

Υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για συμμετοχή στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής και αυτό καταδεικνύει ότι βρισκόμαστε σε τροχιά ανόδου των εκλογικών μας ποσοστών.

Αναπόφευκτα, η αλλαγή των εδρών σε αρκετές περιφέρειες εξαιτίας της νέας απογραφής, μας υποχρεώνουν να μεταθέσουμε λίγο χρονικά την ανακοίνωση των υποψηφίων.

Μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδος, δεδομένης της ακρίβειας και του πληθωρισμού, δεν κάνει καλό στην χώρα και την οικονομία και επιδεινώνει την ήδη δυσχερή οικονομική κατάσταση.

Για το μήνυμα της κάλπης και τα σενάρια συγκυβερνήσεων:

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής διαθέτει τη δική του πρόταση, η οποία έχει απολύτως  διακριτά σημεία από αυτές του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ.

Παράλληλα – υπενθυμίζω πως - το ΠΑΣΟΚ έχει, διαχρονικά, σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και ουδέποτε έχει κατηγορηθεί για εθνική ανευθυνότητα, αφού όποτε χρειάστηκε «έβαλε πλάτη» για τη χώρα, είτε ως κυβέρνηση ή ως αντιπολίτευση.

Ακόμη και το καλοκαίρι του 2015, παρότι είχε εξασφαλιστεί η σχετική πλειοψηφία στη Βουλή, το ΠΑΣΟΚ  κινήθηκε με κριτήριο το εθνικό συμφέρον και την ανάγκη παραμονής της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ευρώ.

Εμείς καταθέτουμε τη δική μας πρόταση και περιμένουμε να μιλήσουν οι πολίτες με την ψήφο τους.

Με βάση αυτή την πρόταση θα καλέσουμε τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις για να μας πουν αν συμφωνούν και εκεί θα αποδειχθεί ποιοι θέλουν πραγματικά την πολιτική σταθερότητα.

Γιατί εμείς εστιάζουμε στο προγραμματικό πλαίσιο και όχι στα πρόσωπα.

Για τις επιδιώξεις μιας σοσιαλδημοκρατικής κυβέρνησης:

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής έχει καταθέσει πολύ συγκεκριμένες δέσμες προτάσεων, σχετικά με την οικονομία και την κοινωνική πολιτική.

Έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις για την προστασία της πρώτης κατοικίας και το ιδιωτικό χρέο,ς στο οποίο απέτυχαν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν ξεχνάμε ότι κομβικής σημασίας για μια σοσιαλδημοκρατική διακυβέρνηση είναι ένα ισχυρό ΕΣΥ. Δηλαδή, ένα καθολικό σύστημα υγείας, έτσι όπως το είχαν οραματιστεί ο Ανδρέας Παπανδρέου, ο Γιώργος Γεννηματάς και ο Παρασκευάς Αυγερινός.

Σήμερα εμείς εστιάζουμε στον εκσυγχρονισμό του, χωρίς να χάσει ωστόσο τον δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα του.

Η Σοσιαλδημοκρατία διαχωρίζεται και στα ζητήματα της κοινωνικής πολιτικής και προστασίας των ευάλωτων πολιτών από τη λογική του ιδρυματισμού και της ελεημοσύνης τόσο της Νέας Δημοκρατίας, όσο και του ΣΥΡΙΖΑ που εργαλειοποιούν μια αντικειμενικά δύσκολη κατάσταση με μικροκομματική σκοπιμότητα.

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής μιλά για μια δυναμική κοινωνική πολιτική που θα λειτουργήσει ως μοχλός ανάπτυξης και θα επανεντάξει ενεργά τους αδύναμους οικονομικά πολίτες

Για το θέμα των υποκλοπών ο Μιχάλης Κατρίνης υπογράμμισε:  

Το  ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής και ο Πρόεδρός του Νίκος Ανδρουλάκης, κινήθηκαν εξ’ αρχής θεσμικά.

Χωρίς την δική του πρωτοβουλία δεν θα είχε ξεκινήσει κανένας έλεγχος σχετικά με τις παρακολουθήσεις.

Ωστόσο, από τον Ιούλιο μέχρι και σήμερα έχουμε ενημερωθεί ελάχιστα για την πορεία ερευνών της δικαιοσύνης, σε σχέση με το ζήτημα των υποκλοπών,. 

Υπενθυμίζω ότι η κυβέρνηση προσπάθησε συστηματικά να μην κληθούν ουσιώδεις μάρτυρες στην Εξεταστική Επιτροπή, με αποτέλεσμα να μην έχει χυθεί άπλετο φως σε αυτή τη νοσηρή υπόθεση.

(Δελτίο Τύπου)

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ