LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

08|12
2022
10:06

«Σαρώνει» η γρίπη τα παιδιά - Ασφυκτιούν τα νοσοκομεία και τα ιατρεία

Δραματική είναι σύμφωνα με τους επιστήμονες η κατάσταση στα παιδιατρικά νοσοκομεία, εξαιτίας της έξαρσης της γρίπης.

Ο παιδίατρος Σπύρος Μαζάνης έκανε γνωστό πως 1 στα 10 παιδιά που φτάνουν στα ιατρεία για να εξεταστούν, θέλει νοσηλεία. «Η κατάσταση εξελίσσεται δραματικά, τα νοσοκομεία και τα ιατρεία ασφυκτιούν», τόνισε μιλώντας στο Mega.

«Τα νοσοκομεία και τα ιατρεία ασφυκτιούν»

Ο γιατρός εξήγησε τους λόγους για τους οποίους είναι πολύ δύσκολο αυτή την περίοδο τα παιδιά που νοσούν, να βρουν κρεβάτι στα νοσοκομεία. «Είναι πάρα πολύ δύσκολο να βρεθεί κρεβάτι γιατί εκτός του ότι είναι πάρα πολλά τα παιδιά που νοσούν, όταν βάζεις ένα παιδί στο νοσοκομείο θα πρέπει να το βάλεις σε ένα δωμάτιο με άλλα παιδιά, με όμορες ασθένειες».

«Η γρίπη δεν είναι μια απλή ασθένεια»

«Υπάρχει επικράτηση της γρίπης Α κατά 90% και κατά 10% της γρίπης Β. Η γρίπη δεν είναι μία απλή ασθένεια, ειδικά όταν τα παιδιά είναι μικρά, κάτω του ενός έτους», δήλωσε. Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο παιδίατρος, για τη γρίπη έχουν εμβολιαστεί μόλις 450.000 παιδιά, ένα ποσοστό που θεωρεί μικρό και καθιστά ευάλωτα τα παιδιά απέναντι στον ιό.

Η σύστασή του ήταν οι γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά τους, καθώς το εμβόλιο της γρίπης μειώνει τη νοσηρότητα και τη σοβαρότητα της νόσου. Ο κ. Μαζάνης δήλωσε πως η χρήση μάσκας, αν και δεν είναι υποχρεωτική, μπορεί να συμβάλει στον περιορισμό της νοσηρότητας.

Έξαρση των ιώσεων τους επόμενους μήνες

Την ίδια στιγμή, στην Ελλάδα έχουν εμφανιστεί περιστατικά στρεπτόκοκκου. Τα συμπτώματα που θα πρέπει να ανησυχήσουν τους γονείς είναι ο πυρετός, ο πόνος στο λαιμό και το πρήξιμο των αδένων.

Τέλος, ο κ. Μαζάνης τόνισε πως όλες οι ενδείξεις από τον Παγκόσμου Οργανισμού Υγείας δείχνουν ότι μέσα στους επόμενους δύο μήνες θα παρουσιαστεί έξαρση των ιώσεων.

Δείτε τις δηλώσεις του παιδιάτρου:

Πηγή: Ιefimerida.gr

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ