LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

08|12
2022
18:05

«Μετωπική» σύγκρουση Μητσοτάκη - Τσίπρα στη Βουλή για τις παρακολουθήσεις

Υψηλοί τόνοι στη Βουλή

Σφοδρότατη σύγκρουση προκλήθηκε λίγο πριν από τις 16:00 στη Βουλή ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αλέξη Τσίπρα, όταν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε να απαντήσει ο πρωθυπουργός, αν η ΕΥΠ παρακολουθούσε τον αρχηγό του ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνο Φλώρο

Όλα ξεκίνησαν όταν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε πως θα κατέβει από το βήμα προκειμένου να απαντήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ακολούθησε έντονη λογομαχία και τότε ο κ. Τσίπρας διέκοψε την ομιλίας του και κατέβηκε από το βήμα, προκειμένου να λάβει τον λόγο ο πρωθυπουργός και να απαντήσει.

Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε να ολοκληρώσει ο Αλέξης Τσίπρας και μετά να απαντήσει πράγμα που τελικά έγινε.

«Είπατε κ. Τσίπρα επί λέξει, "το παράνομο λογισμικό predator που λειτουργούσε στο γραφείο σας”. Είστε ψεύτης. Δεν σας επιτρέπω να αφήνετε τέτοια υπονοούμενα χωρίς στοιχεία. Έχετε στοιχεία; Πάρτε το βήμα. Ανεβείτε. Δεν ντρέπεστε να τα λέτε αυτά τα πράγματα και να αφήνετε τέτοια υπονοούμενα; Αν γνωρίζετε ότι ο Α/ΓΕΕΘΑ ήταν υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ, από πού το ξέρετε; Πήγατε στον κ. Ντογιάκο, προσκομίσατε αποδείξεις; Ο κ. Ντογιάκος -επειδή είπατε να πάμε μαζί- ο μόνος για τον οποίο δεν ισχύει απόρρητο. Σωστά είπατε. Όλα τα στοιχεία υπάρχουν. Ο κ. Ντογιάκος μπορεί να ψάξει και να καταλήξει σε συμπεράσματα. Άρα ως προς τι αυτοί οι ακτιβισμοί; Η Δικαιοσύνη δεν είναι ακτιβισμός και θέατρο. Δεν πρόκειται να επιτρέψω να μετατραπεί αυτή η αίθουσα και η αντιπαράθεση σε θέατρο του παραλόγου», ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην τριτολογία του, απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και προσέθεσε:

 

«Επειδή μου ζητήσατε να κάνω μηνύσεις και γιατί δεν κάνω μηνύσεις σε δημοσιογράφους, αν κρίνετε ότι θίγεστε από αυτά που λέει ο τέως υπουργός Δικαιοσύνης, ο κ. Παρασκευόπουλος, η κυρία Κωνσταντοπούλου, γιατί δεν κάνετε μήνυση εσείς στον κ. Κοντονή; Έχουμε κ. Τσίπρα ξαναβρεθεί στην ίδια ακριβώς αντιπαράθεση με εσάς πρωθυπουργό. Τον τελευταίο λόγο τον έχει ο πρωθυπουργός, κλείνει τη συζήτηση. Ό,τι είχατε να πείτε το είπατε».

«Είστε ψεύτης κ. Τσίπρα, το σύστημα Predator δεν λειτουργούσε στο γραφείο μου», είπε σε έντονο ύφος ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Εν συνεχεία, υπογράμμισε ότι σύμφωνα με τον κανονισμό ο πρωθυπουργός έχει πάντα τον τελευταίο λόγο και όταν ολοκλήρωσε την ομιλία του αποχώρησε από την αίθουσα λέγοντας «η συζήτηση έληξε».

Οι επίμαχοι διάλογοι ανάμεσα σε Τσίπρα και Τασούλα

 

Τσίπρας: «Πείτε μου αν τον παρακολουθούσατε, ναι ή όχι», είπε απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης

«Είναι δεν ξέρω ή όχι η απάντησή σας; Απαντήστε. Αφορά την ασφάλεια της χώρας. Απαντήστε κύριε Μητσοτάκη! Διέκοψα την τοποθέτησή μου για να απαντήσει ο κ. Μητσοτάκης», συνέχισε ο κ. Τσίπρας.

Τασούλας: «Δεν μπορείτε να επιβάλετε πότε θα απαντήσει. Εξελήφθη ότι έληξε η τοποθέτηση. (…) Έχουμε μια πρακτική».

Τσίπρας: «Είναι μια διαδικασία νομοσχεδίου και ο πρόεδρος του κόμματος μπορεί όποτε θέλει να πάρει το λόγο. Δεν είναι ερώτηση μια από αυτές τις 5 στην ώρα του πρωθυπουργού που δεν ήρθε ποτέ ο κ. Μητσοτάκης να απαντήσει. Είναι κοινοβουλευτική διαδικασία. Έχω τη δυνατότητα να πάρω το λόγο όταν το ζητήσω. Έθεσα ένα κρίσιμο ερώτημα και αποδέχθηκα το αίτημά του να κατέβω από το βήμα για να απαντήσει. Το αν θα ξαναπάρω το λόγο ανάλογα με την απάντηση είναι δικό μου θέμα».

Τασούλας: «Μην μπλέκουμε τη βουλή σε πολιτικό ανταγωνισμό. Συνηθίζεται να έχει τον τελευταίο λόγο ο πρωθυπουργός. Αυτό δεν σημαίνει πως ο πρωθυπουργός θα μιλήσει 109 φορές, εάν εσείς μιλήσετε 107 φορές. (…) Δεν γίνεται να απαντήσει με το ζόρι όποτε το θέλετε εσείς».

Πηγή: Cnn.gr

 

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ