LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

08|12
2022
21:36

Καλάκος: Στο επίκεντρο η Δημόσια Υγεία της Ηλείας

Με τον διοικητή, τους γιατρούς και εργαζομένους του Νοσοκομείου Πύργου συναντήθηκε ο Νίκος Καλάκος

Τα προβλήματα που ταλανίζουν τη Δημόσια Υγεία της Ηλείας συζήτησε αναλυτικά χθες το πρωί ο Ηλείος οικονομολόγος Νίκος Καλάκος σε σειρά συναντήσεών του με τους εκπροσώπους των γιατρών και των εργαζομένων του Νοσοκομείου Πύργου, καθώς και με τον διοικητή του ΓΝ Ηλείας, Σπύρο Πολίτη.

Οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Εργαζομένων, κ. Γεωργίου, κ.Μυλωνάς και κ.Γκούσκος, παρέθεσαν συνοπτικά τα σπουδαιότερα ζητήματα, με κορυφαίο την αδυναμία στελέχωσης της Παθολογικής Κλινικής και υπογράμμισαν την ανάγκη να βρεθεί μια λύση. Ο πρόεδρος του Συλλόγου κ.Γεωργίου, πρόσθεσε επίσης ότι το 40% του προσωπικού είναι επικουρικοί και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, τονίζοντας ότι θα πρέπει οι πολιτεία μέσα σε ένα ρεαλιστικό πλαίσιο να δρομολογήσει τη σταδιακή μονιμοποίησή τους για να λειτουργεί ομαλά το Νοσοκομείο. Ο αντιπρόεδρος κ. Μυλωνάς αναφέρθηκε στις «άγονες» προκηρύξεις πρόσληψης ιατρικού προσωπικού, αποδίδοντας ευθύνες στην προηγούμενη διοίκηση για την αποχώρηση Παθολόγων κατά την πανδημία, και εξήρε την προσπάθεια που κάνει ο σημερινός διοικητής, ενώ ο ταμίας κ. Γκούσκος σημείωσε ότι είναι πραγματικά κρίμα ένα τόσο σύγχρονο και άνετο κτίριο να μη λειτουργεί απρόσκοπτα υπέρ των ασθενών της Ηλείας. Παράλληλα, αναφέρθηκαν στο διαχρονικό αίτημα ένταξης στα βαρέα & ανθυγιεινά και σε μισθολογικές βελτιώσεις, επισημαίνοντας ότι για αυτούς το μείζον είναι η λειτουργία του νοσοκομείου.

kalakos nosok episk 3

Η πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Πύργου, Αγγελική Σαραντοπούλου, επισήμανε προς τον Ηλείο οικονομολόγο ότι πλέον η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη για τους γιατρούς στο ΕΣΥ, αφού έχουν φτάσει στα όρια της σωματικής και πνευματικής εξάντλησης, και πρόσθεσε ότι πλέον απαιτείται ένα συνδυασμός κινήτρων μισθολογικών, συνθηκών εργασίας και επιστημονικής εξέλιξης για να προσελκυστούν γιατροί, επαναδιατυπώνοντας την αναγκαιότητα χαρακτηρισμού της Ηλείας ως «άγονης» ζώνης.

Ο διοικητής του ΓΝ Ηλείας, Σπύρος Πολίτης, παρέθεσε συνοπτικά τα κυριότερα ζητήματα που απασχολούν το Νοσοκομείο και τις ενέργειες που έχει ήδη κάνει για να δρομολογηθεί η στελέχωσή του με το αναγκαίο προσωπικό.

kalakos nosok episk 2

Από την πλευρά του ο Νίκος Καλάκος εξήρε την αυταπάρνηση και το σθένος που επιδεικνύουν καθημερινά οι γιατροί και οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο, τονίζοντας πως ο ίδιος έχει θέσει επανειλημμένως με παρεμβάσεις του το ζήτημα της «άγονης» ζώνης, και πρόσθεσε ότι τόσο οι γιατροί όσο και οι νοσηλευτές πρέπει να στηριχθούν μισθολογικά, ασφαλιστικά και να εργάζονται σε καλύτερες συνθήκες.

«Οι γιατροί και οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Πύργου δίνουν καθημερινή μάχη για τους ασθενείς και τις οικογένειές τους και προσωπικά στηρίζω τα αιτήματά τους, διότι είναι δίκαια και ρεαλιστικά. Ο διοικητής κ. Πολίτης παλεύει διαρκώς να λύσει προβλήματα και ήδη έχει κάνει ενέργειες για τη στελέχωση του Νοσοκομείου. Με παρεμβάσεις μου έχω διατυπώσει τη θέση μου ότι πρέπει να κηρυχθεί άγονη η Ηλεία για να προσελκυστούν γιατροί, ως μοναδική πλέον λύση, και να δρομολογηθεί η σταδιακή μονιμοποίηση του επικουρικού προσωπικού με βάση τις δημοσιονομικές δυνατότητες της χώρας», δήλωσε ο Νίκος Καλάκος.

(Δελτίο Τύπου)

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ