LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

09|12
2022
08:52

ΣΥΡΙΖΑ: Η μεγάλη απόδραση Μητσοτάκη στη Βουλή – Αδυναμία να δώσει οποιαδήποτε απάντηση για τις παρακολουθήσεις

Για μεγάλη απόδραση του κ. Μητσοτάκη μπροστά στην αδυναμία του να δώσει οποιαδήποτε απάντηση για τις παρακολουθήσεις από την ΕΥΠ και το Predator κάνει λόγο η Κουμουνδούρου μετά τα όσα συνέβησαν χθες στη Βουλή και στη συζήτηση επί του νομοθετικού πλαισίου για τις υποκλοπές.

«Η απάντησή σας είναι “δεν ξέρω” ή “όχι”;»

Σύμφωνα με στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο πρωθυπουργός επέλεξε τη μεγάλη φυγή από την αίθουσα της Ολομέλειας προκειμένου να αποφύγει τις απαντήσεις στα επίμονα ερωτήματα του Αλέξη Τσίπρα αναφορικά με το εάν γνώριζε ή όχι για τις παρακολουθήσεις υπουργών όπως ο Κωστής Χατζηδάκης ή αρχηγών του Στρατεύματος όπως ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος. «Τράπηκε σε άτακτη φυγή» σχολιάζουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία δίνοντας έμφαση στο γεγονός πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέφυγε να δεσμευτεί ότι εφόσον επιβεβαιωθούν οι παρακολουθήσεις από την ΕΥΠ υπουργών και στρατιωτικών θα οδηγηθεί άμεσα σε παραίτηση, κάτι που αξίωσε ο Αλέξης Τσίπρας ζητώντας από τον πρωθυπουργό ευθεία απάντηση στο εάν γνώριζε για τις παρακολουθήσεις των συγκεκριμένων προσώπων. «Η απάντησή σας είναι “δεν ξέρω” ή “όχι”;» ρωτούσε επίμονα κατά τη δευτερολογία του στη Βουλή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία τον πρωθυπουργό και μάλιστα κατέβηκε από το βήμα ακριβώς για να απαντήσει στο κρίσιμο αυτό ερώτημα ο κ. Μητσοτάκης ο οποίος όμως αντί για απαντήσεις επέλεξε να αποχωρήσει λέγοντας ότι η συζήτηση έχει λήξει. Η «απόδρασή» του κατά την Κουμουνδούρου προκάλεσε μεγάλη αμηχανία και στα έδρανα της συμπολίτευσης με τους βουλευτές της ΝΔ να κοιτάζουν μουδιασμένοι την αποχώρησή του πρωθυπουργού.

Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ η συζήτηση στη Βουλή επί του νομοσχεδίου για τις παρακολουθήσεις εξελίχθηκε σε «Βατερλώ» καθώς δεν έδωσε καμία απάντηση στα ερωτήματα του Αλέξη Τσίπρα. Αναφέρουν πως ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε θρασύτατος στις ομιλίες του, διχαστικός και με διάθεση αντιπερισπασμών για να καταφύγει στο τέλος στην απόδραση προκειμένου να μην απαντήσει στο ερώτημα αν παρακολουθούνταν ή όχι από την ΕΥΠ ο υπουργός Εργασίας κ. Χατζηδάκης και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ κ. Φλώρος. Ο λόγος για την Κουμουνδούρου είναι προφανής και συνδέεται με την απροθυμία του να δεσμευτεί ότι θα παραιτηθεί από τη θέση του πρωθυπουργού εφόσον αποδειχτούν οι παρακολουθήσεις. Όπως αναφέρουν παράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ τα πράγματα έγιναν χθες πολύ δύσκολα για τον κ, Μητσοτάκη καθώς την ίδια ώρα που εκείνος αρνούνταν τις αποκαλύψεις μιλώντας για «αθλιότητες» του Τύπου, οι New York Times  αποκάλυπταν σε εκτενές ρεπορτάζ τους ότι η Intellexa (η εταιρεία που εμπορεύεται το Predator) έκανε εξαγωγή του κακόβουλου λογισμικού στη Μαδαγασκάρη με δύο άδειες που χορήγησε το υπουργείο Εξωτερικών.

Όπως επισημαίνουν κύκλοι της Κουμουνδούρου ο κ. Μητσοτάκης χθες βρέθηκε απόλυτα απομονωμένος από την αντιπολίτευση να υπερασπίζεται ένα νομοσχέδιο που ενισχύει την συγκάλυψη του σκανδάλου και την συσκότιση της αλήθειας και με το οποίο έχουν διαφωνήσει ή έχουν εκφράσει αντιρρήσεις η ΑΔΑΕ, η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, η ολομέλεια των δικηγορικών συλλόγων και το σύνολο του νομικού κόσμου.

Μετά την αποχώρηση Μητσοτάκη από τη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε: Εκφράζω τη βαθύτατη ανησυχία μου μετά το πέρας αυτής της συζήτησης. Τού έθεσα του πρωθυπουργου ένα  κρίσιμο ερώτημα να απαντήσει εάν παρακολουθούνταν αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων από την ΕΥΠ και φρόντισε να μην απαντήσει και να εξέλθει της αίθουσας.

Το θέμα αφορά τον πυρήνα εθνικής ασφάλειας. Είχε την ευκαιρία να δώσει μια ξεκάθαρη απάντηση. Δεν το έκανε ίσως να φοβήθηκε γιατί τού έθεσα ζήτημα παραίτησης.

Δεν γίνεται να συζητούνται  όλα με όρους πολιτικής επικοινωνίας.Η εικόνα της αποχώρησής του θα τον ακολουθεί για πάντα”.

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ