LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

09|12
2022
13:17

Στην 51η Επέτειο από την ενοποίηση των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων παρευρέθηκε η Δ. Αυγερινοπούλου

Πρόσκληση Αυγερινοπούλουστον Πρέσβη των ΗΑΕ να επισκεφθεί την Ηλεία

Επίσημη προσκεκλημένη στην εθνική επέτειο εορτασμού των 51 χρόνων από την ενοποίηση των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων ήταν η Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ., και Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, η οποία διατηρεί στενές πολιτικές σχέσεις με την Κυβέρνηση των ΗΑΕ. Στη δεξίωσηστο Φάρο του Κέντρου Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος, η κα Αυγερινοπούλου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον Πρέσβη των ΗΑΕ στην Ελλάδα Σουλεϊμάν Αλ Μαζρούι, μεταξύ άλλων, τόσο για την ανάπτυξη κοινού προγράμματος για την προστασία της άγριας ζωής όσο και για την προώθηση των εξαγωγών των αγροδιατροφικών προϊόντων της Ηλείας προς τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Για τη διερεύνηση των προοπτικών εμβάθυνσης των εξαγωγικών σχέσεων για τα αγροδιατροφικά προϊόντα της Ηλείας, η κα Βουλευτής προσκάλεσε τον κ. Πρέσβη να επισκεφθεί το Νόμο.

Κεντρική ομιλήτριαστο Webinarτης Πρεσβείας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων για την ισότητα των φύλων

Κεντρική ομιλήτρια στο Webinarπου διοργάνωσε η Πρεσβεία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων την Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου, για την ισότητα των φύλων στην παιδεία, τον επιχειρηματικό χώρο και τη διακυβέρνηση ήταν η Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής και Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ., Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου.Το webinarχαιρέτισε η 1η Γραμματέας και Επικεφαλής του Οικονομικού, Πολιτικού και ΜΜΕ της Πρεσβείας των ΗΑΕ, κα EimanAlzeyoudi, ενώ ομιλήτρια ήταν και η Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος (Σ.Ε.Γ.Ε), κα ΑποστολίναΤσαλταμπάση.

Η Δρ. Αυγερινοπούλου, κατά την ομιλία της, τόνισε ότι τόσο τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα όσο και η Ελλάδα είναι κράτη, τα οποία δίνουν ιδιαίτερη σημασία στην ατζέντα της ισότητας των φύλων. Ανέφερε ειδικότερα ότι στην Ελλάδα από τους 300 Βουλευτές οι 61 είναι γυναίκες, ενώ η συμμετοχή των γυναικών στο επίπεδο της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι χαμηλότερο από το 20%, επισημαίνοντας ότι για την τόνωση της γυναικείας συμμετοχής στην πολιτική ζωή, ο Πρωθυπουργός, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, διόρισε την πρώτη γυναίκα Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Αναφερόμενηστον επιχειρηματικό τομέα, η Δρ. Αυγερινοπούλουυπογράμμισε ότι το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Ισότητα των Φύλων 2021-2025 περιλαμβάνει σημαντικές πρωτοβουλίες για την αύξηση της συμμετοχής των γυναικών σε θέσεις εξουσίας, ευθύνης και ηγεσίας. Προσέθεσε, τέλος, ότι η Ελλάδα δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην οικονομική ενδυνάμωση των γυναικών, στην ενεργό συμμετοχή των γυναικών στη λήψη αποφάσεων, αλλά και στην εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών και των κοριτσιών, ενώ πρέπει να ενδυναμωθεί περαιτέρω η σχέση φύλου – περιβάλλοντος στις εθνικές πολιτικές της χώρας.

(Δελτίο Τύπου)

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ