LIVE

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

10|12
2022
10:14

Εύα Καϊλή: Σακούλες με χρήματα εντόπισαν στο σπίτι της οι αρχές

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της Εύας Καϊλή, καθώς σύμφωνα με δημοσίευμα της L' Echo, οι αρχές εντόπισαν σακούλες με χρήματα στην οικία της ευρωβουλευτή.

Η ιστοσελίδα σημειώνει επίσης ότι η αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου συνελήφθη επαυτοφώρω, καθώς λόγω της ασυλίας μόνο έτσι μπορεί να συλληφθεί πολιτικό πρόσωπο.

Αντανακλαστικά Ανδρουλάκη

Θυμίζουμε ότι το ΠΑΣΟΚ έσπευσε από την πρώτη στιγμή να διαγράψει την αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ουσιαστικά να… αποποιηθεί της όποιας ευθύνης.

Άλλωστε, στη Χαριλάου Τρικούπη είχαν ουσιαστικά «διαγράψει» νωρίτερα την κυρία Καϊλή, ειδικά μετά την δήλωσή της για τα εργασιακά δικαιώματα στο Κατάρ. Επισήμως ο Ν. Ανδρουλάκης για διάφορους λόγους, που πρόσφατα κατέγραψε το ethnos.gr προτίμησε να «περιμένει» και λίγο διάστημα αργότερα οι εξελίξεις τον… πρόλαβαν.

«Το Κατάρ κατηγορείται ότι «στόχευε»  ότι έβαλε στο στόχαστρο αξιωματούχους «με σημαντική πολιτική ή/και στρατηγική θέση» στο Κοινοβούλιο, στέλνοντάς τους «σημαντικά χρηματικά ποσά» και «σημαντικά δώρα», σύμφωνα με τη δήλωση του εισαγγελέα», κατέγραφε, χθες, αργά το βράδυ το Politico, αφήνοντας σαφείς υπαινιγμούς ότι τα συγκεκριμένα στελέχη προέρχονται από την ευρωομάδα των Δημοκρατών – Σοσιαλιστών. Μάλιστα, το ίδιο δημοσίευμα υποστηρίζει ότι η αστυνομία κατάσχεσε «περίπου 600.000 ευρώ σε μετρητά», κινητά τηλέφωνα και εξοπλισμό υπολογιστών, κατά τη διάρκεια των εφόδων. Σε κάθε περίπτωση, από το ΠΑΣΟΚ μολονότι ακόμα δεν έχει διαπιστωθεί η ακριβής εμπλοκή της κυρίας Καϊλή, διότι η έρευνα αρχικά στόχευε «κοινοβουλευτικούς βοηθούς (εις εκ των οποίων είναι και ο σύντροφός Φραντσέσκο Τζόρτζι, με τον οποίο έχουν αποκτήσει κι ένα παιδί), αποφάσισαν να μην περιμένουν, δείχνοντας στην κυρία Καϊλή την πόρτα της εξόδου.

«Δεν υπήρχε διαφορετική επιλογή», υπογραμμίζουν στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη, δεδομένης της διάστασης που πήρε η υπόθεση στην οποία φέρεται να εμπλέκεται η αντιπρόεδρος της Ευρωβουλής. Αξίζει, δε, να σημειωθεί ότι ο Ν. Ανδρουλάκης είχε λάβει αποστάσεις και από την γενικότερη στάση της ευρωομάδας του σχετικά με την υπόθεση του Κατάρ, που χαρακτηρίστηκε από πολλούς ως ιδιαίτερα «χλιαρή», μετά τα δημοσιεύματα για τους θανάτους εργατών. Σε συνέντευξή του  ο κ. Ανδρουλάκης είχε προαναγγείλει ότι θα υπάρξει ψήφισμα στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο για τα ζητήματα καταπάτησης των ανθρώπινων δικαιωμάτων με επίκεντρο το Μουντιάλ στο Κατάρ, που έχει πάρει ήδη το προσωνύμιο ως «αιματοβαμμένο Μουντιάλ».

Οι σχέσεις Καϊλή – Ανδρουλάκη

Οι δύο ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ έχουν μακρά ιστορία, εξ ου κιόλας ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν την είχε διαγράψει νωρίτερα, μολονότι η (πολιτικής της) συμπεριφορά δεν ήταν συμβατή με τα «θέλω» Ανδρουλάκη. Η σχέση της κυρίας Καϊλή με σημαίνονται στελέχη του ΠΑΣΟΚ αποτέλεσε σημαντικό παράγοντα -εν όψει και εκλογών- που εμπόδιζαν τον πρόεδρο του κόμματος να τη διαγράψει, ενώ και μέσα στο SPD διατηρούσε ισχυρά ερείσματα, όπως τελικά αποδεικνύεται και από τις ενέργειες της… βελγικής αστυνομίας.

Τα… αντανακλαστικά του Νίκου Ανδρουλάκη «δοκίμασε» η είδηση της έρευνας στο σπίτι της Εύας Καϊλή και αργότερα της σύλληψής της, σύμφωνα τουλάχιστον με ξένα μέσα ενημέρωσης. Το ΠΑΣΟΚ έσπευσε από την πρώτη στιγμή να διαγράψει την αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ουσιαστικά να… αποποιηθεί της όποιας ευθύνης.

Άλλωστε, στη Χαριλάου Τρικούπη είχαν ουσιαστικά «διαγράψει» νωρίτερα την κυρία Καϊλή, ειδικά μετά την δήλωσή της για τα εργασιακά δικαιώματα στο Κατάρ. Επισήμως ο Ν. Ανδρουλάκης για διάφορους λόγους, που πρόσφατα κατέγραψε το ethnos.gr προτίμησε να «περιμένει» και λίγο διάστημα αργότερα οι εξελίξεις τον… πρόλαβαν. 

«Το Κατάρ κατηγορείται ότι «στόχευε»  ότι έβαλε στο αξιωματούχους «με σημαντική πολιτική ή/και στρατηγική θέση» στο Κοινοβούλιο, στέλνοντάς τους «σημαντικά χρηματικά ποσά» και «σημαντικά δώρα», σύμφωνα με τη δήλωση του εισαγγελέα», κατέγραφε, χθες, αργά το βράδυ το Politico, αφήνοντας σαφείς υπαινιγμούς ότι τα συγκεκριμένα στελέχη προέρχονται από την ευρωομάδα των Δημοκρατών – Σοσιαλιστών. Μάλιστα, το ίδιο δημοσίευμα υποστηρίζει ότι η αστυνομία κατάσχεσε «περίπου 600.000 ευρώ σε μετρητά», κινητά τηλέφωνα και εξοπλισμό υπολογιστών, κατά τη διάρκεια των εφόδων. Σε κάθε περίπτωση, από το ΠΑΣΟΚ μολονότι ακόμα δεν έχει διαπιστωθεί η ακριβής εμπλοκή της κυρίας Καϊλή, διότι η έρευνα αρχικά στόχευε «κοινοβουλευτικούς βοηθούς (εις εκ των οποίων είναι και ο σύντροφός Φραντσέσκο Τζόρτζι, με τον οποίο έχουν αποκτήσει κι ένα παιδί), αποφάσισαν να μην περιμένουν, δείχνοντας στην κυρία Καϊλή την πόρτα της εξόδου. 

Πηγή: ethnos.gr

Google News ilialive.rg

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo