LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

26|01
2023
16:49

Ιατρικός Σύλλογος Ηλείας: Νομοθετικές εξελίξεις  στην υγεία

Ο Ιατρικός Σύλλογος Ηλείας θεωρεί ότι η πρόσφατη κατάθεση τροπολογίας η οποία προβλέπει οικονομικά κίνητρα για ιατρούς Ε.Σ.Υ., οι οποίοι θα δεχθούν να μετακινηθούν για βραχύ χρονικό διάστημα προς Νοσοκομεία τα οποία έχουν σημαντικές ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό, κινείται προς την σωστή κατεύθυνση αφού έτσι ίσως καταστεί εφικτό να αντιμετωπιστούν προσωρινά κάποια από τα μεγάλα προβλήματα ελλείψεων σε ιατρούς από τα οποία υποφέρει και το Γενικό Νοσοκομείο Ηλείας. Ανάλογη πρόταση είχε καταθέσει ο Σύλλογός μας κατά την τελευταία επίσκεψη φορέων της πόλης και του Δημοτικού Συμβουλίου στο Υπουργείο Υγείας στις 9/12/2022.

Ωστόσο το συγκεκριμένο μέτρο, ακόμη και στην καλύτερη περίπτωση κατά την οποία αποδώσει όπως και θέλουμε να ελπίζουμε, δεν θα συνιστά παρά απλώς βραχυπρόθεσμη αντιμετώπιση του προβλήματος του Γ.Ν. Ηλείας. Ως μεσοπρόθεσμη λύση προκρίνουμε, εμμένοντας σε αυτήν, την κοινή πλέον θέση όλων των φορέων της πόλης περί ένταξης των δημοσίων δομών υγείας στην Ηλεία σε καθεστώς Αγόνου Α΄ ενώ ως μακροπρόθεσμη προοπτική ισχύει η πρότασή μας περί ανασυγκρότησης του υγειονομικού χάρτη της Ηλείας (μόνιμα αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Συλλόγου για όποιον ενδιαφέρεται).

Τέλος υπενθυμίζουμε το αυτονόητο: κύριος αιτιολογικός παράγων για την έλλειψη ιατρικού προσωπικού στις δημόσιες δομές, όχι μόνο στην Ηλεία αλλά και πανελλαδικά, είναι η χαώδης διαφορά επιπέδου μισθών και συνθηκών εργασίας μεταξύ της Ελλάδας και των περισσοτέρων κρατών της Ε.Ε. με οργανωμένο σύστημα υγείας, η οποία θα πρέπει να καλυφθεί το ταχύτερο δυνατό εάν η Πολιτεία επιθυμεί πραγματικά την συγκρότηση ενός στιβαρού και άρτιου Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Για το   Διοικητικό Συμβούλιο

Ο  Πρόεδρος                                                      

Χρήστος  Γιαννικούλης                                               

Ο Γενικός  Γραμματέας

Λεωνίδας Λεοναρδόπουλος  

(Δελτίο Τύπου)

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Studio Μαθηματικών