LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

27|01
2023
13:31

Τσίπρας σε Μητσοτάκη για παρακολουθήσεις: Συγκαλύψατε, εκβιάσετε, τρομοκρατήσατε - Γνωρίζετε τα πάντα και λέγατε ψέματα παντού

Σφοδρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπολύει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη συζήτηση στη Βουλή για την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ίδιος κατά της κυβέρνησης. Ο Αλέξης Τσίπρα έκανε λόγο για «θεσμική και συνταγματική εκτροπή» και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «παριστάνει τον ανήξερο».

«Για όλους και για όλα έρχεται κάποια στιγμή η ώρα της κρίσης. Έξι μήνες τα κάνατε όλα κύριε Μητσοτάκη ότι περνούσε από το χέρι σας για να αποφύγετε αυτή τη στιγμή. Συγκαλύψατε εκβιάσετε τρομοκρατήσατε παρανομήσατε όλα τα κάνατε. Και να όμως που παρόλα όσα κάνατε σήμερα είστε πάλι εδώ ενώπιος ενωπίω με την αλήθεια», είπε ο κ. Τσίπρας.

Δείτε live εικόνα:

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε ότι πρόκειται «για μία προφανή συνταγματική και θεσμική εκτροπή. Δεν μπορείτε να αρνείστε ότι συμβαίνει να παριστάνετε τον ανήξερο και δεν μπορείτε γιατί το σκοτάδι που κάνατε τα πάντα για να επιβάλλεται τελικά νικήθηκε. Γιατί η δημοκρατία μας και οι θεσμοί της φάνηκε τελικά πολύ πιο ανθεκτική απ' όσο μπορούσατε να φανταστείτε. Και πλέον είστε απόλυτα εκτεθειμένος».

«Σήμερα υπάρχουν αποδείξεις»

«Δεν υπάρχουν δημοσιεύματα πληροφορίες και εικασίες σήμερα υπάρχουν αποδείξεις από την πιο επίσημη αρχή του κράτους για την δράση του παρακράτους. Από την αρχή που το Σύνταγμα ορίσει να διαφυλάσσει το απόρρητο των επικοινωνιών. Και απέναντι σε αυτές αποδείξεις, αλλά και της θλιβερή στάση έξι μήνες χρωστάτε απαντήσεις και εξηγήσεις».

Στη συνέχεια επιτέθηκε στον πρωθυπουργό λέγοντας: «ακόμα κι αν επιχειρήσετε να το βάλετε στα πόδια όπως έκαναν οι υπουργοί και οι βουλευτές σας, δεν είχατε το θάρρος να μετατρέψετε την πρόταση δυσπιστίας σε ψήφο εμπιστοσύνης, οφείλεται να απαντήσετε συγκεκριμένα αν δεν το κάνετε θα είναι άλλη μία ομολογία ενοχής»

«Σας είχα καλέσει να δεσμευτείτε και να πείτε πως δεν υπήρξε παρακολούθηση από την ΕΥΠ, της οποίας την ευθύνη από την πρώτη μέρα πήρατε στο γραφεία σας το πρωθυπουργικό. Και τι κάνατε όταν σας έθεσα αυτό το ερώτημα αυτοβούλως αναλάβατε τα χρέη του προέδρου και λήξατε τη συνεδρίαση», πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Γνωρίζατε ότι είχαν γίνει παρακολουθήσεις»

Στη συνέχεια κατηγόρησε τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση ότι ήξεραν για τις παρακολουθήσεις. «Προφανώς γνωρίζετε πάρα πολύ καλά ότι οι παρακολουθήσεις είχανε γίνει και γνωρίζατε ότι είχαν γίνει γιατί εσείς παραγγείλατε κύριε Μητσοτάκη. Εσείς ήσασταν ο εντολέας των παρακολουθήσεων. Προτιμήσατε την φυγή από μία απάντηση. Γνωρίζετε τα πάντα και έξι μήνες λέγατε ψέματα παντού».

«Μέσα στον πανικό σας ή μέσα στις αλαζονεία σας κάνατε ότι μπορεί να φανταστεί κανείς προκειμένου να συγκαλύψετε. Τόσο που να μοιάζει τελικά η εκτροπή των παρακολουθήσεων ισότιμη με την εκτροπή της συγκάλυψης», πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Στη συνέχεια ανέφερε πως «δεν πρόκειται για κάποιο λάθος που αν το γνωρίζατε δεν θα το επιτρέπατε να συμβεί. Δεν πρόκειται για κάποιο ρυπαρό δίκτυο πρόκειται για εγκληματική οργάνωση πρόκειται για ένα μοντέλο διακυβέρνησης που δεν το έστησε κανένας άλλος πέρα από εσάς τον ίδιο και μάλιστα επαναλαμβάνω με σχέδιο από την πρώτη μέρα της διακυβέρνησης σας. Δική σας απόφαση ήταν νταντά λάβετε προσωπικά την ΕΥΠ».

Ένταση κατά την ομιλία και νέα πυρά Τσίπρα

«Κάποτε υπήρχε το ερώτημα ένοχος η βλαξ εσείς αυτοβούλως επιλέξατε το δεύτερο. Αν αυτό από μόνο του δεν πιστοποιεί ότι η χώρα έχει σε κρίσιμες στιγμές επικεφαλής έναν άνθρωπο επικίνδυνο τότε οι λέξεις έχουν χάσει το νόημά τους. Γιατί μπορεί η στάση σας να έχει γίνει ανέκδοτο όμως αυτό το ανέκδοτο είναι επικίνδυνο για την κοινωνία και την πατρίδα, γιατί ακόμη κι αν δεχτούμε ότι ήσασταν μειωμένης αντιληπτικής ικανότητας και δεν είχατε ιδέα», τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός στη Βουλή.

Στο συγκεκριμένο σημείο προκλήθηκε ένταση και μικρή διακοπή στην Ολομέλεια με βουλευτές της ΝΔ να στρέφονται κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος σημείωσε σε έντονο ύφος:

«Κύριε πρόεδρε της Βουλής επιχειρήσατε επί μέρες να μείνουν όλα στο σκοτάδι δεν θα επιχειρήσετε να λογοκρίνεται την πολιτική μου παρουσία και την πολιτική μου τοποθέτηση από αυτό το βήμα της Βουλής. Σας παρακαλώ να με προστατεύσετε από την οχλαγωγία όσον τώρα κάνουν από ενοχλούνται που αλλά δεν ενοχλούνται που έχουν έναν πρωθυπουργό που κάνει υποκλοπές», ενώ στη συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για «πρωθυπουργό που καταπάτησε το Σύνταγμα».

Πυρά κατά Βλάχου

«Τους προστατεύσατε όλους στην εξεταστική επιτροπή μήπως γιατί φοβάστε ότι αν κινηθείτε εναντίον τους και αν πάνε στην δικαιοσύνη θα ήταν πιθανό να ανοίξουν το στόμα τους. Μήπως γι' αυτό δεν τους πήγατε;», διερωτήθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Είναι και η κυρία Βλάχου μέλος αυτών των λιπαρών δικτύων; Τότε γιατί μένει στη θέση της; Μήπως δεν την κρατάτε εσείς θέσεις της αλλά αυτή σας κρατάει;» είπε ο κ. Τσίπρας.

Ακολούθως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι δεν υποτιμά τον Κυριάκο Μητσοτάκη. «Δεν τον υποτιμώ καθόλου, δεν είναι καθόλου βλαξ αλλά είναι ένοχος», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Δεν μπορείτε να παίζετε με την εθνική ασφάλεια»

«Θεωρήσατε τον εαυτό σας άτρωτό και ανεξέλεγκτο. Όπως φαίνεται πέσατε στην παγίδα του καθεστωτικού ναρκισσισμού σας. Της προστασίας σας και της κολακείας σας από εκείνους που κανονικά θα έπρεπε να σας ελέγχουν όπως και κάθε πρωθυπουργό και όχι να προστατεύουν και να κολακεύουν. Έρχεται όμως κάποια στιγμή η ώρα της αλήθειας και θα αναγκαστείτε να δώσετε απαντήσεις», είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο ίδιος συνέχισε: «Σε αυτό το θέμα δεν μπορείτε να παίζετε με την εθνική ασφάλεια κανένας δε δικαιούται τραπέζι και επιτέλους πρέπει να σταματήσει αυτό το παιχνιδάκι διαρκώς με αυτόν τον ανέξοδο πατριωτισμό. Δεν υπάρχει κάποιος πιο πατριώτης από τον άλλον και ειδικά τώρα μετά απ' όλα έχουν βγει στο φως της δημοσιότητας».

Στη συνέχεια διερωτήθηκε: «Πόσο πατριωτικό είναι να παρακολουθείτε την ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων. Ποιος είναι αυτός που δημιουργεί έλλειμμα εμπιστοσύνης στις ένοπλες δυνάμεις. Εμείς που ρωτάμε ή εσείς που τα έχετε ισοπεδώσει όλα;»

«Ο πρίγκιπας που νόμιζε ότι έγινε βασιλιάς είναι πια γυμνός»

«Μαθήματα πατριωτισμού εσείς όχι σε εμάς διότι πατριωτισμός και δημοκρατία σε αυτό τον τόπο ιστορικά πήγαιναν χέρι χέρι και δεύτερον ούτε 1 ευρώ από τα χρήματα των φορολογουμένων δεν θα μείνει δίχως να ελεγχθεί, θα ερευνήσουμε όλες τις αποφάσεις και τις ροές του χρήματος.

«Ο πρίγκιπας που έγινε βασιλιάς είναι γυμνός ακριβώς επειδή γνωρίζετε ότι η ενοχή σας δεν αμφισβητείται και ότι το μόνο που σας μένει είναι μια απόπειρα απονενοημένου συμψηφισμού και έρχεστε και μας λέτε δύο μέρες τώρα ότι εντάξει εμείς δεν είμαστε αθώοι αλλά ούτε κι εσείς είστε. Δεν είμαστε ίδιοι θέλετε να κάνετε συγκρίσεις δεν έχω καμία αντίρρηση»

«Μην επιχειρήσετε να πετάξετε την μπάλα στην εξέδρα, κατηγορούμενος είστε σήμερα όχι κατήγορος», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζοντας: «Το κόμμα σας είναι ένα ακόμα που χρωστά πάνω από τρακόσια εκατομμύρια ευρώ στις τράπεζες, οι τράπεζες είναι στη ζωή με τα χρήματα του ελληνικού λαού και τις επαναλαμβανόμενες ανακεφαλαιοποίησης. Θα μας πείτε σε ποια συμφωνία έχετε έρθει με την τράπεζα Πειραιώς προκειμένου να βρίσκεται ακόμη σε οικονομική λειτουργία;»

Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε μία σακούλα, την σακούλα των 37 δισ.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις κατηγορίες που έγιναν στο Ειδικό Δικαστήριο απαντώντας ότι: «ο ΣΥΡΙΖΑ μία σακούλα είχε και την παρέδωσε στο ελληνικό κράτος και την ελληνική κοινωνία. Ήταν μία σακούλα με 37 δισ. ευρώ που αν δεν είχε σήμερα η πατρίδα μας δεν θα μπορούσε ούτε στο ελάχιστο να αντέξει τα χτυπήματα των αλλεπάλληλων κρίσεων. Σήμερα θα ήμασταν ξανά σε χρεοκοπία και μνημόνια αυτή ήταν η σακούλα του ΣΥΡΙΖΑ».

«Αυτή ήταν η δική μας συνεισφορά το χρέος μας στην ιστορία στο λαό και το έθνος. Αφήστε λοιπόν τους φθηνούς αντιπερισπασμούς. Μας γνωρίζει όλους πάρα πολύ καλά ο ελληνικός λαός και ξέρει ότι δεν είμαστε ίδιοι. Ξέρει ο ελληνικός λαός ποιοι είναι καθαροί.

«Το στοίχημα για τη χώρα και στην δημοκρατία είναι στα κυβερνητικά όργανα μετά τις εκλογές της πρώτης Κυριακής να κάθεται μία προοδευτική κυβέρνηση μία κυβέρνηση προοδευτικής συνεργασίας αποφασισμένη να αποκαταστήσει το πληγωμένο σώμα της θεσμικής λειτουργίας. Αφήνετε πίσω μια Ελλάδα πληγωμένη», συνέχισε.

«Για όλους αυτούς τους λόγους αλλά και για τη τρομακτική καταρράκωση του κράτους δικαίου. Για τα ψέματα, την υποκρισία, τον καθεστωτισμό, την αλαζονεία. Για αυτό, κ. Μητσοτάκη, θα ηττηθείτε. Και για αυτό η ήττα σας θα είναι ταυτόχρονα ανάσα για τη χώρα», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Αναφερόμενος στην ΑΔΑΕ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Εγώ εκφωνούσα τα ονόματα από αυτό το βήμα εγώ επέλεξα να δώσω διέξοδο σε αυτή την δυσώδη κατάσταση που είχατε δημιουργήσει για το πολίτευμα και όχι ο κύριος Ράμμος».

Πηγή: Ethnos.gr

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ