LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

27|01
2023
09:12

Ομιλία Αυγερινοπούλου στη Βουλή επί της προτάσεως δυσπιστίας: Με την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας η Ηλεία αναβαθμίστηκε, η Ελλάδα αναβαθμίστηκε

Ειδική αναφορά στο σημαντικό έργο της διακυβέρνησης της Ν.Δ. για την Ηλεία

Ομιλία στη Βουλή πραγματοποίησε η Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ., Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, στη συζήτηση επί της προτάσεως δυσπιστίας κατά της Κυβέρνησης που κατατέθηκε από την Αξιωματική Αντιπολίτευση. Από το βήμα της Βουλής, η κα Αυγερινοπούλου τόνισε ότι η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει την πλήρη στήριξη της πλειοψηφίας της Βουλής, αλλά και την πλήρη στήριξη της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, επισημαίνοντας ότι η πρόταση μομφής που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι απρόσφορη και αλυσιτελής. Αναφέρθηκε στα ιστορικά λάθη που έγιναν στα χρόνια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ,σε αντιδιαστολή με τη διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία από το 2019 έθεσε πάλι τη χώρα μας σε τροχιά ανάπτυξης, προσελκύοντας μεγάλες στρατηγικές επενδύσεις και δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας. Χαρακτηριστικά δε ανέφερε ότι όλοι μιλούνε σήμερα για μία Κυβέρνηση και έναν Πρωθυπουργό ικανό και αποτελεσματικό, ο οποίος κατάφερε να μειώσει τους φόρους, τον ΕΝΦΙΑ, αλλά και να προβεί τρείς φορές σε αύξηση του κατώτατου μισθού, καθώς και αύξηση των συντάξεων.

Ειδική αναφορά πραγματοποίησε η κα Αυγερινοπούλου και στον Νομό Ηλείας, όπου κατά τη διάρκεια της πενταετούς διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, στην Ηλεία καθυστέρησε σημαντικά η ολοκλήρωση του οδικού άξονα του Πάτρα- Πύργος, ενώ σταμάτησε και το έργο της διαχείρισης των αστικών αποβλήτων στο Νομό. Σημαντικά έργα, τα οποία υλοποιήθηκαν με την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ενώ υλοποιήθηκαν και σημαντικά προγράμματα διαχείρισης των φυσικών μας πόρων, των λιμνών, των υδάτων και των δασών μας.

Παρατίθεται κάτωθι ολόκληρο το κείμενο της ομιλίας:

«Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Πρώτον, ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε προς συζήτηση στη Βουλή μια πρόταση μομφής κατά της κυβερνήσεως η οποία είναι απρόσφορη και αλυσιτελής. Είναι γνωστό ότι η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει σήμερα την πλήρη στήριξη της πλειοψηφίας της Βουλής, αλλά και την πλήρη στήριξη της μεγάλης πλειοψηφίας του Ελληνικού Λαού. Συνεπώς, δεν υπάρχει περίπτωση να ευοδωθεί μια τέτοια κίνηση και είναι σαφές ότι η πρόταση μομφής κατατέθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ μόνο και μόνο για επικοινωνιακούς λόγους.

Η αξιωματική αντιπολίτευση προσπαθεί εδώ και καιρό να δημιουργήσει  την εντύπωση ενός σκανδάλου που δεν υπάρχει.  Χρησιμοποιεί  ορολογίες που θυμίζουν το μακρινό παρελθόν. Άλλωστε, η Νέα Δημοκρατία είναι εκείνη η παράταξη η οποία ενδυνάμωσε το θεσμικό πλαίσιο εντός του οποίου ασκεί τις αρμοδιότητές της η ΕΥΠ, ώστε να γίνονται σεβαστά τα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά και να μην μειώνεται η επιχειρησιακή ικανότητα μιας τέτοιας σημαντικής υπηρεσίας της χώρας μας.

Αντιθέτως, στην πορεία των πραγμάτων αποκαλύφθηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να μειώσει τις εγγυήσεις λειτουργίας της ΕΥΠ και προέβη σε σειρά επισυνδέσεων έναντι πολιτών και κυβερνητικών στελεχών του, για τις οποίες ποτέ δεν μας εξήγησε γιατί τις πραγματοποίησε. Φαίνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να στήσει μια παγίδα σε άλλα κόμματα, αλλά τελικά πέφτουν τα δικά του στελέχη μέσα. Κάνει λάθη και δεν είναι τα μόνα.

Άλλωστε, τα χρόνια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έσυραν την χώρα μας σε τραγικά ιστορικά λάθη, όπως η υπογραφή της Συνθήκης των Πρεσπών. Σίγουρα δεν είναι χρόνια που οι Έλληνες και οι Ελληνίδες θα ήθελαν να θυμούνται, πολύ περισσότερο να τα ξαναζήσουν. Ούτε κανένας πολίτης θα επιθυμούσε να έχει πάλι μια Κυβέρνηση η οποία να εγκλωβίσει την περιουσία των πολιτών με τα capital controls, ή έναν Πρωθυπουργό που να αφήνει ανεξέλεγκτες τις μεταναστευτικές ροές προς την χώρα μας.

Κατά την διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ζήσαμε τη συνέχιση της ύφεσης της εθνικής μας οικονομίας, την περαιτέρω απώλεια θέσεων εργασίας και εισοδημάτων, καθώς και την πτώση της αξιοπιστίας της χώρας μας στο εξωτερικό, η εικόνα της οποίας καταβαραθρώθηκε. Παράλληλα, παρουσιάστηκε μεγάλη καθυστέρηση στο κυβερνητικό έργο, ενώ επιβραδύνθηκε η υλοποίηση των έργων υποδομών στη χώρα μας, καθώς και η πορεία της απανθρακοποίησης της οικονομίας.

Από το 2019, η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έθεσε πάλι την χώρα σε τροχιά ανάπτυξης. Προσέλκυσε μεγάλες, στρατηγικές επενδύσεις τόσο στην Αττική, όσο και στην Περιφέρεια και δημιούργησε νέες θέσεις εργασίας. Αύξησε κατά 28% το ΑΕΠ, έκανε βήματα για μια ψηφιακά σύγχρονη Ελλάδα, προστάτευσε με νέα προγράμματα την ελληνική φύση, το κλίμα και την αγροτική μας παραγωγή. Στήριξε, όσο καμία άλλη, τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις μέσα σε πρωτόγνωρες συνθήκες πανδημίας και γεωπολιτικών κρίσεων.

Όλοι μιλούνε σήμερα για μία Κυβέρνηση και έναν Πρωθυπουργό ικανό και αποτελεσματικό.

Ένα πρωθυπουργό, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο  οποίος, παρά τους διεθνείς κλυδωνισμούς,  κατάφερε να μειώσει τους φόρους που πληρώνουν οι πολίτες, να μειώσει τον ΕΝΦΙΑ, αλλά και να προβεί τρεις φορές σε αύξηση του κατώτατου μισθού και τώρα και σε αύξηση των συντάξεων. Μάλιστα πρόκειται και για την πρώτη αύξηση στις συντάξεις μετά από 12 ολόκληρα χρόνια.

Η Κυβέρνηση λαμβάνει συνεχώς μέτρα που ευνοούν όλους τους συμπολίτες μας και παράλληλα μέτρα που ενισχύουν την ελληνική οικονομία και ισχυροποιούν την θέση στη χώρα μας διεθνώς. Οι δε διεθνείς μας συμμαχίες, οι οικονομικές και οι αμυντικές, με την ηγεσία του ίδιου του Πρωθυπουργού  βρίσκονται σε ιστορικό υψηλό.

Όσον δε αφορά στην ατζέντα των τοπικών ζητημάτων, στο Νομό Ηλείας, αναρωτιέται κανείς γιατί να στηρίξει τον ΣΥΡΙΖΑ. Κατά την διάρκεια της 5ετούς διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, στην Ηλεία καθυστέρησε σημαντικά η ολοκλήρωση του βασικού μας οδικού άξονα του Πάτρα- Πύργος, ενώ τώρα με την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας επανεκκινήθη το έργο και ο οδικός άξονας ολοκληρώνεται.  Και επιτέλους θα έχουμε και εμείς έναν δρόμο που να εξυπηρετεί και τη δική μας οδική ασφάλεια.

Κατά την διάρκεια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ σταμάτησε το έργο της διαχείρισης των αστικών αποβλήτων στο Νομό μας και υποβαθμίστηκε ακόμα περισσότερο το φυσικό περιβάλλον. Ενώ σήμερα πλέον το νέο εργοστάσιο λειτουργεί ήδη και λύθηκε το θέμα των αστικών αποβλήτων στο Νομό μας. Ακόμα έχουν υιοθετηθεί σημαντικά προγράμματα διαχείρισης των φυσικών μας πόρων, των λιμνών, των υδάτων, των δασών μας. Όχι στα λόγια, αλλά με δέσμευση κονδυλίων, με πραγματικά προγράμματα και υλοποιήσιμο σχεδιασμό. 

Με την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας η Ηλεία αναβαθμίστηκε, η Ελλάδα αναβαθμίστηκε.

Η χώρα μας βρίσκεται και πάλι στην θέση που της ανήκει.

Για τα έργα που έχει κάνει,

Για τις εθνικές της θέσεις,

Για την προοπτική που δίνει στην χώρα και  την νέα γενιά,

Στηρίζω την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Καταψηφίζω την πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ευχαριστώ πολύ!»

(Δελτίο Τύπου)

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ