LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

27|01
2023
16:28

ΣΥΡΙΖΑ σε Μητσοτάκη: Ο κ. Ράμμος επιβεβαίωσε στον κ. Τσίπρα ότι και τα 6 πρόσωπα βρισκόταν σε επίσημη παρακολούθηση από την ΕΥΠ

Σκληρή απάντηση στα όσα είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής κατά τη συζήτηση της πρότασης μομφής, ότι δηλαδή ο Χρήστος Ράμμος στην επιστολή του προς τους πολιτικούς αρχηγούς δεν περιείχε ονόματα όσων παρακολουθούνταν, έδωσαν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Μητσοτάκης κατά την τοποθέτησή του και απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα, είχε πει: «Οι αποκαλύψεις για τις παρακολουθήσεις έγιναν πρώτα στα δικά σας ΜΜΕ. Βγήκατε από την ΑΔΑΕ με έναν φάκελο που έγραφε απόρρητο και τον κάνατε φέιγ βολάν, αλλά δεν μας απαντήσατε, εάν στην επιστολή που σας ενεχυρίασε ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ εάν υπήρχαν τα ονόματα που μας είπατε. Υπήρχαν ή δεν υπήρχαν; Αν δεν υπήρχαν τα ονόματα τότε παραπλανάτε το Κοινοβούλιο. Μπορώ να σας πω μετά βεβαιότητος στην επιστολή που έλαβα από τον κ. Ράμμο πως ονόματα δεν υπήρχαν. Τότε, ο κ. Ράμμος έστειλε άλλη επιστολή σε εσάς;» .

Απαντώντας, πηγές του ΣΥΡΙΖΑ σημείωναν πως ο κ. Ράμμος απαντούσε σε αίτημα του κ. Τσίπρα στο οποίο περιλαμβανόταν τα ονόματα των κ.κ. Χατζηδάκη, Φλώρου, Λαλούση, Διακόπουλου, Λάγιου και Αλεξόπουλου, «επιβεβαιώνοντας πως και τα 6 πρόσωπα, για τα οποία έκανε αίτηση ο κ. Τσίπρας βρίσκονταν σε επίσημη παρακολούθηση από την ΕΥΠ του κ. Μητσοτάκη με την υπογραφή της κας Βλάχου “για λόγους εθνικής ασφαλείας, στην πρώτη περίπτωση από τον Νοέμβριο του 2020 ως τον Ιούνιο του 2021 και στη δεύτερη κατηγορία περιπτώσεων συνολικά από τον Ιούλιο του 2020 ως τον Μάιο του 2022”».

Ολόκληρη η απάντηση της Κουμουνδούρου:

«Με τη σημερινή θλιβερή του παρουσία ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαίωσε την ενοχή του για το πρωτοφανές σκάνδαλο των υποκλοπών ως ο επικεφαλής, ενορχηστρωτής και εγκέφαλος του παρακράτους που εγκατέστησε στο Μέγαρο Μαξίμου», σημειώνουν από τον ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζουν:

«Δεν απάντησε ούτε σε ένα από τα ερωτήματα που του τέθηκαν επί τρεις μέρες και εξάντλησε την επιχειρηματολογία του σε γελοίους αντιπερισπασμούς. Και φυσικά δεν απάντησε στα αμείλικτα ερωτήματα που του έθεσε ο κ. Τσίπρας για τη σκοπιμότητα των παρακολουθήσεων της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων και των Λάγιου και Αλεξόπουλου για τη ροή του χρήματος από τα 15 δισ. εξοπλιστικά».

Σε αυτό το πλαίσιο, από την Κουμουνδούρου σχολιάζουν πως «οι βουλευτές της ΝΔ, άλλοι για την καρέκλα τους και άλλοι γιατί εκβιάζονται από το παρακράτος Μητσοτάκη με προϊόντα υποκλοπών, σήμερα μετέτρεψαν το σκάνδαλο Μητσοτάκη σε σκάνδαλο της παράταξής τους. Το χειρότερο ωστόσο για τον αρχηγό της παρακρατικής συμμορίας, είναι ότι σήμερα όχι μόνο δεν κλείνει το κεφάλαιο “σκάνδαλο υποκλοπών”, αλλά μάλλον ανοίγει ένα ακόμα μεγαλύτερο. Ο κ. Μητσοτάκης θα το πιει το ποτήρι μέχρι τέλους».

Απαντώντας στις αιτιάσεις του κ. Μητσοτάκη προς τον κ. Τσίπρα ότι στην επιστολή που απέστειλε ο κ. Ράμμος στους πολιτικούς αρχηγούς με τα αποτελέσματα των ερευνών της ΑΔΑΕ για τις παρακολουθήσεις, δεν υπήρχαν ονόματα, ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει:

«Όσο για την αξιοθρήνητη προσπάθεια του κ. Μητσοτάκη ακόμα και σήμερα να πείσει πως τα ονόματα των 6 παρακολουθούμενων (Χατζηδάκη, Φλώρου, Λαλούση, Διακόπουλου, Λάγιου και Αλεξόπουλου) δεν τα γνώριζε και δεν ήταν στην απαντητική επιστολή του κ. Ράμμου, επισυνάπτουμε το επίσημο αίτημα που είχε υποβάλλει ο κ. Τσίπρας στον Πρόεδρο της ΑΔΑΕ».

«Σε αυτό απάντησε ο κ. Ράμμος, επιβεβαιώνοντας πως και τα 6 πρόσωπα, για τα οποία έκανε αίτηση ο κ. Τσίπρας, δηλαδή «Υπουργος και πέντε ανώτατα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων» βρίσκονταν σε επίσημη παρακολούθηση από την ΕΥΠ του κ. Μητσοτάκη με την υπογραφή της κας Βλάχου “για λόγους εθνικής ασφαλείας, στην πρώτη περίπτωση από τον Νοέμβριο του 2020 ως τον Ιούνιο του 2021 και στη δεύτερη κατηγορία περιπτώσεων συνολικά από τον Ιούλιο του 2020 ως τον Μάιο του 2022”».

Δείτε την επιστολή

Πηγή: Ethnos.gr

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ