LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

27|01
2023
10:19

Πύργος: Εκστρατεία ενημέρωσης για το Bullying στα σχολεία

Στην δύναμη της γνώσης η οποία θα οδηγήσει στην κατανόηση του προβλήματος και στην σωστή αντιμετώπισή του, έχει ρίξει μεγάλο βάρος ο δήμος Πύργου, όπου σε συνεργασία με το “Χαμόγελο του Παιδιού”, διοργανώνει μια σειρά εκδηλώσεων στις σχολικές μονάδες της περιοχής με θέμα την ενδοσχολική βία και τον εκφοβισμό.

Άλλωστε τα περιστατικά bullying που έχουν σημειωθεί το τελευταίο διάστημα, βαίνουν αυξανόμενα και η ανάγκη δράσεων ως προς αυτή την κατεύθυνση κρίνεται απαραίτητη.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίαζε και η σχετική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη στο αμφιθέατρο του 1ου Γυμνασίου Πύργου, με την ψυχολόγο Ιωάννα Γκίκα να αναλύει το φαινόμενο αυτό δίνοντας παράλληλα χρήσιμες πληροφορίες και συμβουλές σε γονείς, παιδιά και εκσπαιδευτικούς.

bullying pirgos 2

Την εκδήλωση “άνοιξε” ο αντιδήμαρχος Παιδείας Γιάννης Πλεμμένος ο οποίος αναφερόμενος στην εκστρατεία ενημέρωσης που κάνει ο δήμος για το θέμα αυτό, σημείωσε πως: «Όπως είχαμε υποσχεθεί από την πρώτη στιγμή της φετινής χρονιάς ο Δήμος Πύργου σε συνεργασία με το Χαμόγελο του Παιδιού κάνει ημερίδες καθημερινά και την τελευταία εβδομάδα σε όλα τα σχολεία. Είχαμε ξεκινήσει από το Νοέμβριο στα γυμνάσια και τα λύκεια. Προσπαθούμε να ενημερώσουμε γονείς και παιδιά για την ενδοσχολική βία και για το μπούλινγκ καθώς τον τελευταίο καιρό βλέπουμε αυξημένα κρούσματα σε όλες τις σχολικές μονάδες. Προσπαθούμε να είμαστε δίπλα στους γονείς, τους δασκάλους, τους καθηγητές με τέτοιου είδους ημερίδες και αναμένεται να κάνουμε και άλλες».

bullying pirgos 3

Η ψυχολόγος Ιωάννα Γκίκα ακολούθως τόνισε ότι: «Είμαστε σήμερα εδώ στην δεύτερη φάση ουσιαστικά μετά από το κάλεσμα που μας έκανε ο Δήμος Πύργου, ο οποίος αφορά σε μία δράση πρόληψης, παρεμβάσεων δηλαδή σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς αναφορικά με την θεματική της ενδοσχολικής βίας και του εκφοβισμού. Σε αυτή λοιπόν την δεύτερη φάση μέσα σε πέντε μέρες θα βρεθούμε στο 1ο, το 2ο, το 3ο, το 4ο Λύκειου Πύργου και στο 1ο ΕΠΑΛ του Πύργου καθώς και σήμερα σε μία απογευματινή ομιλία σε γονείς και εκπαιδευτικούς οι οποία αφορούν στην θεματική της ενδοσχολικής βίας και του εκφοβισμού. Προσπαθούμε να βοηθήσουμε τα παιδιά να βρουν τρόπους να προλάβουν και να λύνουν τις διαφορές τους και σίγουρα να μην ανακυκλώνουν τον φαύλο κύκλο της βίας.  Σημαντικό είναι επίσης να δώσουμε σε γονείς και σε παιδιά το σημαντικό εργαλείο που λέγεται εθνική τηλεφωνική γραμμή για τα παιδιά, η γραμμή SOS, το 1056 μία γραμμή που οποιοσδήποτε γονέας, φροντιστής, παιδί, μπορεί να απευθυνθεί και να μιλήσει αλλά και να αποφορτιστεί, δωρεάν, ανώνυμα και 24 ώρες το εικοσιτετράωρο».

bullying pirgos 4

Παρών στην εκδήλωση ήταν και ο αντιδήμαρχος Πρόνοιας και Πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων 1ου Γυμνασίου Πύργου Γιάννης Παπαδημητρίου, ο οποίος μιλώντας για την συγκεκριμένη δράση επεσήμανε πως: «Η αποψινή εκδήλωση διοργανώνεται από τον Δήμο Πύργου σε συνεργασία με το Χαμόγελο του Παιδιού και με το 1ο Γυμνάσιο. Αφορά την σχολική βία, ένα φαινόμενο που διαχρονικά απαιτεί την προσοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων, των γονέων, των δασκάλων. Η σχολική βία είναι ένα καυτό ζήτημα το οποίο χρήζει της ιδιαίτερης προσοχής όλων μας. Μέσα από στατιστικές αναδεικνύεται το φαινόμενο ότι τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σε έξαρση και σε αυτό συντελούν πολλοί παράγοντες όπως η απομόνωση που έχει το κάθε παιδί πλέον με όλα αυτά τα υλικοτεχνικά μέσα που διαθέτει, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, κινητά και τάμπλετ, που έχουν διαμορφώσει έτσι τον χαρακτήρα ώστε να είναι απομονωμένο από τους συμμαθητές του και να αντιδρά με διαφορετικούς τρόπους από ότι στο παρελθόν. Η απόσταση που υπάρχει επίσης λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η κάθε οικογένεια, οι γονείς δουλεύουν παραπάνω και δεν έχουν περισσότερο χρόνο να ασχοληθούν με τα παιδιά τους, όλα αυτά είναι προβλήματα τα οποία θα πρέπει μέσα από τέτοιες εκδηλώσεις να τα αναδείξουμε. Θα πρέπει πρωταρχικός στόχος όλων των εμπλεκομένων να είναι να σκύψουν πάνω στο πρόβλημα και να δουλέψουμε  με τα παιδιά μας και να τα νομοθετήσουμε με τέτοιο τρόπο, έτσι ώστε να εξαλειφθεί το πρόβλημα της βίας στα σχολεία».

bullying pirgos 5

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Studio Μαθηματικών