LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

30|01
2023
19:37

Συλλυπητήριο μήνυμα Μητσοτάκη για την απώλεια του πιλότου του F-4 Phantom

Τραγικό δυστύχημα, η Πατρίδα δεν θα τον ξεχάσει, δήλωσε ο Κ.Μητσοτάκης για τον πιλότο του μαχητικού της βάσης στην Ανδραβίδα.

Συγκλονισμένος δήλωσε ο Κ. Μητσοτάκης για την απώλεια του πιλότου του μαχητικού αεροσκάφους F-4 Phantom, λίγο μετά την απογείωσή του από τη βάση της Ανδραβίδας.

Όπως αναφέρεται στη δήλωση του πρωθυπουργού:

«Συγκλονισμένος πληροφορήθηκα τη συντριβή μαχητικού αεροσκάφους και την απώλεια του συγκυβερνήτη, Υποσμηναγού Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του κυβερνήτη» αναφέρει σε ανάρτησή του ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Πρόκειται για ένα τραγικό δυστύχημα την ώρα του καθήκοντος, υπό εξαιρετικά απαιτητικές συνθήκες εκπαίδευσης. Που βυθίζει στο πένθος την Πολεμική Αεροπορία, και υπενθυμίζει σε όλους μας πόσο σκληρή και επικίνδυνη είναι η μάχη που δίνουν καθημερινά οι πιλότοι μας, για την προάσπιση των αιθέρων της πατρίδας μας. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του ιπταμένου Υποσμηναγού. Η Πατρίδα δεν θα τον ξεχάσει» προστίθεται στη σχετική ανάρτηση.

 
Πτώση F4 Phantom - Ανδραβίδα: Τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις
 

Τριήμερο στρατιωτικό πένθος κηρύχθηκε στις Ένοπλες Δυνάμεις από σήμερα έως τις 2 Φεβρουαρίου 2023, μετά τη συντριβή του μαχητικού αεροσκάφους F-4Ε Phantom II στην Ανδραβίδα, με εντολή του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου,

Το θλιβερό συμβάν στοίχησε τη ζωή στον συγκυβερνήτη του αεροσκάφους, Υποσμηναγό Μάριο – Μιχαήλ Τουρούτσικα. Οι έρευνες συνεχίζονται για τον 31χρονο κυβερνήτη, Σμηναγό Ευστάθιο Τσιτλακίδη.

Τη θλίψη και την οδύνη του εξέφρασε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, δηλώνοντας το εξής:

«H σκέψη μας είναι με την οικογένεια του ιπταμένου Υπομηναγού, στην οποία εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας και τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας», δήλωσε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας

«Με εντολή του Υπουργού Εθνικής Αμύνης κ. Νικολάου Παναγιωτόπουλου κηρύσσεται τριήμερο στρατιωτικό πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις, από σήμερα έως τις 2 Φεβρουαρίου 2023, μετά το τραγικό γεγονός που συνέβη το πρωί, με συνέπεια να χάσει τη ζωή του o Υποσμηναγός (Ι) Μάριος – Μιχαήλ Τουρούτσικας.

Σχετικώς με τη συντριβή του μαχητικού αεροσκάφους F-4Ε Phantom II, ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης δήλωσε:

«Ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του κυβερνήτη, εκφράζουμε τη θλίψη και την οδύνη μας για την απώλεια του συγκυβερνήτη μετά τη συντριβή μαχητικού αεροσκάφους κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής δραστηριότητος στην Ανδραβίδα.

H σκέψη μας είναι με την οικογένεια του ιπταμένου Υπομηναγού, στην οποία εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας και τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας».

Η ανακοίνωση της Πολεμικής Αεροπορίας για την πτώση του F-4 Phantom

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Πολεμικής Αεροπορίας για την πτώση του αεροπλάνου:

«Τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 10:30, διθέσιο αεροσκάφος F-4 Phantom II της 338 Μοίρας της 117 Πτέρυγας Μάχης που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση, κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή 25 ναυτικά μίλια νότια του αεροδρομίου Ανδραβίδας, με συνέπεια τον θανάσιμο τραυματισμό του συγκυβερνήτη, Υποσμηναγού (Ι) Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα 29 ετών.

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον κυβερνήτη, Σμηναγό (Ι) Ευστάθιο Τσιτλακίδη, 31 ετών».

Πηγή: iEidiseis.gr

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Studio Μαθηματικών