LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

30|01
2023
07:22

Νίκος Παππάς από τον Πύργο: “Δώστε εντολή στον Τσίπρα και η χώρα θα έχει κυβέρνηση την Δευτέρα το πρωί”

«Η σημερινή σας παρουσία στέλνει δύο μηνύματα. Ένα στον Κυριάκο και ένα στον Αλέξη. Κυριάκο κοίτα εδώ τι γίνεται, έχεις τελειώσει…  Αλέξη κοίτα εδώ τι γίνεται, ερχόμαστε και θα σε κάνουμε πρωθυπουργό πολύ σύντομα…». 

Ήταν τα λόγια του πρώην υπουργού και τομεάρχη Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Παππά, όταν αντίκρυσε τόσο πολύ κόσμο, κατά την έναρξη της ομιλίας του, στην εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Νομαρχιακής Επιτροπής του κόμματος στο Πάρκο Ξυστρή.

Αρχικά τον κ. Παππά  καλωσόρισε και προλόγισε ο Συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας Παναγιώτης Φλεβοτόμος ενώ στη συνέχεια ο βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ Διονύσης Καλαματιανός καταφέρθηκε εναντίον της κυβέρνηση αλλά και του ιδίου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σχολιάζοντας μια σειρά θεμάτων που απασχολούν τόσο την Ηλεία όσο και την χώρα γενικότερα.

Ο οδικός άξονας της Πατρών – Πύργου, ο δρόμος «Πύργος – Καλό Νερό Τσακώνα» και το Φράγμα του Πηνειού  ήταν κάποια από τα σημεία που στάθηκε ιδιαίτερα ο κ. Καλαματιανός, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο νομός, στον τομέα της Υγείας αλλά και στην απομάκρυνση των πανεπιστημιακών σχολών από την Ηλεία.

Ακολούθως, τον λόγο έλαβε ο Νίκος Παππάς ο οποίος ξεκινώντας την ομιλία του ανέφερε πως: «Τώρα συνειδητοποίησα γιατί βγάζουν αυτά τα αποτελέσματα οι δημοσκοπήσεις. Δε μετράνε τη νεολαία και την Ηλεία. Είναι απολύτως προφανές... 
Η σημερινή σας παρουσία στέλνει δύο μηνύματα. Ένα στον Κυριάκο και ένα στον Αλέξη. Κυριάκο κοίτα εδώ τι γίνεται έχεις τελειώσει…  Αλέξη κοίτα εδώ τι γίνεται ερχόμαστε και θα σε κάνουμε πρωθυπουργό πολύ σύντομα». ανέφερε χαρακτηριστικά ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας πως πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις που έχει βρεθεί αυτή τη βδομάδα. «… ήταν και άλλες όμως μεγάλες και αυτό είναι ένα μήνυμα αισιοδοξίας και νίκης το οποίο πυκνώνει και έρχεται από παντού. Και έρχεται από παντού διότι έχει καταρρεύσει στα μάτια του κόσμου η μεγαλύτερη παραπλάνηση που επιχειρήθηκε από την μεταπολίτευση και μετά.

Η επιχείρηση παραπλάνησης που θέλησε να πείσει τον λαό ότι ο Μητσοτάκης είναι ο αρχηγός των αρίστων και θα δουλέψει για το κοινό καλό. Έχει αποδειχθεί ότι έχει καταρρεύσει η πολιτική τους μπροστά στις μεγάλες κρίσεις που αντιμετωπίσαμε. 
Στην κρίση στην υγεία. Βλέπετε καθόλου στα μίντια να μιλάνε για αυτή για το τι γίνεται στα δημόσια νοσοκομεία; Για το ότι η χώρα μας είναι η 14η στον κόσμο σε θανάτους ανά εκατομμύριο από τον κορονοϊό; Και δεν είναι επειδή οι Έλληνες κολλάμε πιο εύκολα, είναι επειδή δεν έχουμε την πρωτοβάθμια φροντίδα και τα νοσοκομεία για να αντιμετωπίσει ο λαός μας αυτή την κρίση. 

Απάντηση της δεξιάς - “ιδιωτικά”… Όποιος έχει, να μπορεί να πηγαίνει στην γρήγορη λίστα των απογευματινών ιατρείων και όποιος δεν έχει στην αργή των πρωινών. Ίδια απάντηση και για την παιδεία» επεσήμανε ο κ. Παππάς τονίζοντας ότι η  Ηλεία είχε μείνει χωρίς πανεπιστήμιο…  «Αυτή είναι η πολιτική του Μητσοτάκη. Μία πολιτική για τους λίγους όπως ακριβώς γίνεται και στον τομέα της ενεργειακής κρίσης που χτυπάει με βάρβαρο τρόπο εδώ και καιρό και τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά.

Πέντε εταιρείες στην χονδρική κι άλλες τόσες στη λιανική, έχουν καταγράψει 5 δισεκατομμύρια κέρδη, τα οποία με τον Μητσοτάκη δεν θα φορολογηθούν, με τον Τσίπρα θα φορολογηθούν. Τους είπαμε ότι θα επαναφέρουμε τη ΔΕΗ στο δημόσιο. Δεν μπορούν αυτά ούτε να τα ακούν». 

Επιπλέον ο κ. Παππάς αναφερόμενος στην πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ για επανακρατικοποίηση της ΔΕΗ συμπλήρωσε πως: «Διότι όταν ο Τσίπρας όταν λέει επανακρατικοποίηση, δεν είναι ότι ανέτρεξε στις μεγάλες διδαχές της αριστεράς και της δημοκρατικής παράταξης, για να βγάλει από το σεντούκι των πολιτικών μας μία πρόταση. Κοιτάζουμε τι γίνεται και διεθνώς. Και διεθνώς είναι πάνω από 300 επανακρατικοποιήσεις εταιρειών ενέργειας. Διότι η αγορά δεν μπορεί να δώσει τη λύση. Εδώ έχουμε την ΔΕΗ να έχει στελεχωθεί από τους κολλητούς του και να είναι πρωταθλήτρια στην ακρίβεια».

«Δεν υπάρχει επαρκής αύξηση εισοδημάτων αν δεν χτυπηθεί η ακρίβεια στη ρίζα της. Και αν δεν βάλουν το χέρι στην τσέπη αυτοί που έχουν βγάλει δισεκατομμύρια αυτό τον καιρό και δεν έχουν που να τα βάλουν. Αυτό είναι η εκκίνηση της πολιτικής μας. Ξεκινάμε από κει και βεβαίως ενισχύουμε και τα εισοδήματα».

Αναφορικά με τους συνταξιούχους πρόσθεσε επίσης πως: «Έχουμε στο πρόγραμμά μας και τα ζητήματα των συνταξιούχων. Αυτή τη στιγμή διαφημίζει κάποιες αυξήσεις οι οποίες είχαν ήδη τεθεί από την δική μας διακυβέρνηση, ο κ.  Μητσοτάκης, όπου όταν δώσαμε την 13η σύνταξη την έλεγε ψίχουλα, με το που εξελέγη την έκοψε και βεβαίως διαβεβαίωσε ότι δεν θα δώσει τα αναδρομικά στους συνταξιούχους. Άρα, 13η σύνταξη ο ΣΥΡΙΖΑ και τα αναδρομικά βεβαίως στους συνταξιούχους γιατί τα δικαιούνται».

Σε ό,τι αφορά τους ελεύθερους επαγγελματίες ο κ. Παππάς συμπλήρωσε ότι: «Αφορολόγητο 10.000 ευρώ για όλους τους αυτοαπασχολούμενους. Νομίζετε ότι είναι τυχαίο ότι η μικρομεσαία επιχείρηση μένει έξω από την χρηματοδότηση των τραπεζών; Είναι τυχαίο η μικρομεσαία επιχείρηση ότι δεν πήρε τίποτα από τα προγράμματα; Είναι τυχαίο ότι η μικρομεσαία επιχείρηση δεν έχει πρόσβαση στα χρήματα του ταμείου ανάκαμψης; Καθόλου τυχαίο δεν είναι. Είναι τυχαίο που η μικρομεσαία επιχείρηση διευκολύνεται μόνο αν εξαγοραστεί; 

Γιατί άραγε δεν έχουν δεχτεί την πρόταση που έχουμε παρουσιάσει εδώ και ενάμιση χρόνο για τη ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους με κούρεμα και 120 δόσεις; Την πρόταση αυτή την παρουσίασε ο Αλέξης όχι μόνος του αλλά μαζί με τους εκπροσώπους της μικρής και μεσαίας επιχειρηματικότητας».

«Έχουμε πλήρες πρόγραμμα και για την στήριξη του κοινωνικού κράτους. Για την στήριξη της οικογένειας και της μητρότητας. Έχουμε τεράστιο δημογραφικό πρόβλημα». Αναφορικά με θέμα των εργατών γης που προβληματίζει ιδιαίτερα την Ηλεία ο κ. Παππάς τόνισε πως: 

«Δεν υπάρχουν εργάτες γης κι αυτό είναι ένα μείζον θέμα για όλη την Ελλάδα. Η δεξιά μπορεί να το λύσει; Δεν μπορεί να το λύσει γιατί έχει εμμονές ιδεολογικές και διοικητική ανεπάρκεια. Και έχει προχωρήσει σε κάποια ημίμετρα  τα οποία απλώς αναπαράγουν τα αδιέξοδα».

Για την στήριξη της οικογένειας και της μητρότητας συμπλήρωσε πως:  «Πρέπει να αναγνωρίζεται στην μητέρα το δικαίωμα στην πρόσβαση του επιδόματος μητρότητας ακόμα και μετά την συνταξιοδότηση. Δηλαδή να παίρνει το επίδομα παιδιού μέχρι την ενηλικίωση και μετά την συνταξιοδότηση να συνεχίζει αυτό να καταβάλλεται. Πρέπει να στηριχτούν οι νέες οικογένειες και πρέπει να γίνει και μία τομή στο ζήτημα της κατοικίας για να γίνει προσβάσιμη και να μπορούν τα νέα ζευγάρια να έχουν μία στέγη, στην οποία μπορούν να ανταποκριθούν». 

Αναφέρθηκε επιπλέον στην προστασία των μισθωτών με αύξηση του κατώτατου μισθού,  στην ενίσχυση του σώματος επιθεώρησης εργασίας και την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Σε ό,τι αφορά  το ΕΣΥ και την Παιδεία, έκανε λόγο για  15 - 20.000 νέες προσλήψεις, ενώ σε ό,τι αφορά στα ζητήματα της δικαιοσύνης υπογράμμισε ότι πρέπει να γίνει τεράστια παρέμβαση. «Εγώ δεν θεωρώ ότι έκανα κάτι ξεχωριστό. Η θέση του υπουργού στο ελληνικό πολιτικό σύστημα είναι η πιο επισφαλής. Κοιμάσαι το βράδυ υπουργός και το πρωί παύεις να είσαι. Τίποτα απ’ όσα καταφέραμε δεν θα τα καταφέρναμε αν δεν ήταν ακλόνητος δίπλα μας ο Αλέξης Τσίπρας. Και αυτός ο  λαός δικαιούται να έχει ένα σύστημα δικαιοσύνης η οποία όχι με ελαφρά την καρδία να αθωώνει όσους κατηγορούνται για την Siemens και την Novartis αλλά να αποδίδει δικαιοσύνη. Διότι αυτές είναι δύο υποθέσεις όπου το Δημόσιο ζημιώθηκε πάρα πολύ. Και βλέπουμε ότι οι εμπλεκόμενοι και στις δύο αυτές υποθέσεις έχουν αθωωθεί.

Θα πρέπει όμως και το σύστημα της δικαιοσύνης να ανασάνει, να αυξηθεί ο αριθμός των δικαστών και βεβαίως να γίνουν τα πάντα για να αποδίδεται γρήγορα δικαιοσύνη. Διότι όταν δεν αποδίδεται γρήγορα η δικαιοσύνη εφαρμόζεται το δίκαιο του ισχυρού» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με το θέμα των παρακολουθήσεων  σχολίασε πως «…υπάρχει ένα ερώτημα που με πονηρό τρόπο σερβίρεται από ορισμένα μέσα ενημέρωσης. Να μιλάμε για τις υποκλοπές ή για την ακρίβεια; Για ποιο από τα δύο θέματα ενδιαφέρεται ο κόσμος; Απαντάμε ότι ο δημοκρατικός κόσμος ενδιαφέρεται και για τα δύο και έχει και για τα δύο λύσεις, προτάσεις και είναι έτοιμος να υπερασπιστεί την Δημοκρατία.

Απαντάμε όμως και το εξής ότι ξέρουμε πάρα πολύ καλά το συνδετικό κρίκο μεταξύ αυτών των δύο ζητημάτων διότι ο Μητσοτάκης δεν θα μπορούσε ποτέ να εφαρμόσει τις πολιτικές της ακρίβειας χωρίς έναν μηχανισμό εκβιασμού των δικών του και των γειτόνων του. 
Και αυτό έχει αποτυπωθεί! Οι πολιτικές της ακρίβειας δεν πείθουν τον λαό, τους βουλευτές, μπορούν να πείσουν όμως πολιτευτές, βουλευτές και στελέχη της διοίκησης να κάτσουν φρόνιμα, επειδή γνωρίζουν ότι οι επικοινωνίες τους έχουν παραβιαστεί, άρα  οι υποκλοπές και οι παρακολουθήσεις, αποδείχτηκε ότι ήταν το εργαλείο για να εφαρμοστεί η ακρίβεια. 

Για να μην κουνιέται κανένας βουλευτής, να καταψηφίσει τα μέτρα του Μητσοτάκη, να μην κουνιέται κανένας υπουργός να διαφοροποιηθεί, να μην κουνιέται κανένα στέλεχος των ενόπλων δυνάμεων. 

Αλίμονό μας…  

Παρακολουθούσε τα στελέχη και την ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων! Και έχει υπογράψει συμβάσεις περίπου 14 με 15 δις. Ο συγχωρεμένος ο Τσοχατζόπουλος υπέγραψε κι αυτός αλλά αυτοί για κάθε 1 € του Τσοχατζόπουλου έχουν υπογράψει 3. Και τους λέμε πάρα πολύ καλά όπως τους είπε και ο Αλέξης στη Βουλή, ότι θα ελεγχθούν ένα προς ένα. Αν είστε καθαροί δεν έχετε τίποτα να φοβηθείτε αν δεν είστε καθαροί όμως καλώς έχετε χάσει τον ύπνο σας από τώρα».

Σχετικά με τις εκλογές πρόσθεσε πως: «…οι επόμενες εκλογές είναι με απλή αναλογική. Ο Μητσοτάκης ομολόγησε και αυτό πρέπει να το λέμε,  Από πέρυσι τον Σεπτέμβρη ότι δεν μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση. Έχουμε τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας να καλεί τον κόσμο να πάει στην κάλπη για ζέσταμα. Όχι για να βγάλει κυβέρνηση. Θα τους λέει πηγαίνετε στην κάλπη και ετοιμαστείτε να ξαναπάτε σε ένα μήνα. Ε λοιπόν εμείς λέμε πηγαίνετε στην κάλπη, δώστε εντολή στον Τσίπρα και η χώρα θα έχει κυβέρνηση την Δευτέρα το πρωί.

Είναι ώρα ως πολίτες της δημοκρατικής παράταξης και της αριστεράς να σκεφτούμε ξανά ιστορικά. Να δούμε τις ιστορικές αναλογίες. Διότι πάλι Μητσοτάκη είχαμε όταν βιάστηκε η ελληνική Δημοκρατία και ανετράπη ο νόμιμα εκλεγμένος πρωθυπουργός και οδηγηθήκαμε στην χούντα» τόνισε κλείνοντας ο Νίκος Παππάς.

Στην εκδήλωση ήταν παρόντες μεταξύ άλλων ο  Δημάρχος Πύργου, Τάκης Αντωνακόπουλος, οι πρώην βουλευτές Δημήτρης Μπαξεβανάκης και Μάκης Μπαλαούρας, η Έφη Γεωργόπουλου – Σαλτάρη, το μέλος της Κετρνικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Παναγιωτόπουλος και πολλοί άλλοι.

pappas pirgos 2

pappas pirgos 3

pappas pirgos 4

pappas pirgos 5

pappas pirgos 6

pappas pirgos 7

pappas pirgos 8

pappas pirgos 9

pappas pirgos 10

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ