LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

31|01
2023
18:54

Ευλογία βασιλοπιτών 2ου Γυμνασίου Πύργου

Με την παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ηλείας & Ωλένης κ.κ. Αθανασίου και ομότιμων καθηγητών του σχολείου, που τίμησαν τη σχολική κοινότητα, ξεκίνησε στις 30-1-023, μια σειρά εκδηλώσεων. Μετά τον εκκλησιασμό στον Άγ. Νικόλαο, έγινε κοινή εκδήλωση στο Γυμναστήριο για τη γιορτή των Τριών Ιεραρχών καθώς και για την ευλογία των βασιλοπιτών, των μαθητών-τριων και του Συλλόγου Διδασκόντων.

Ο Μητροπολίτης και επ’ ευκαιρία της γιορτής των Τριών Ιεραρχών, απηύθυνε παραινέσεις στους μαθητές-τριες, τους μίλησε για το παράδειγμα των Τριών Πατέρων ως πάντα νέο, πάντα φωτεινό, για να μας δείχνει το δρόμο και την προσφορά τους στην ανθρωπότητα που είναι μοναδική. Επιπλέον, τόνισε, θεμελίωσαν την Ορθοδοξία, γι΄ αυτό και τους λέμε Πατέρες. Τελειώνοντας, αναφέρθηκε στον  διπλό συμβολισμό της πίτας που είναι σωματική τροφή αλλά και κυρίως πνευματική τροφή, χαρά και ελπίδα για τον καθένα και ακόμη στην θρησκευτική παράδοση που συνδέεται με την προσωπικότητα του Μεγάλου Βασιλείου στην Καππαδοκία.  

Ο Δντης του σχολείου κ. Γ. Κομιώτης ευχήθηκε στην σχολική κοινότητα επιτυχίες και αφοσίωση στην αποστολή της, παρά τις δυσκολίες του επομένου διαστήματος λόγω των πανδημιών.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε τη βασιλόπιτα του Συλλόγου Διδασκόντων και τις βασιλόπιτες των τμημάτων, τις οποίες μοίρασαν στους μαθητές-τριες οι υπεύθυνοι τμημάτων. Οι τυχεροί του φλουριού κάθε βασιλόπιτας έλαβαν και ένα συμβολικό δώρο από τις τάξεις τους.

Ακολούθως  επιτροπή αποτελούμενη από καθηγητές και μαθητές-τριες βράβευσε την καλύτερη αισθητικά και γευστικά βασιλόπιτα, απονέμοντας ειδικό έπαινο και δώρο. Το τμήμα που βραβεύθηκε ήταν το Γ5. Να σημειωθεί ότι οι περισσότερες  βασιλόπιτες των τμημάτων ήσαν χεροκάμωτες, προσφορά γονέων.

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων ευχαρίστησαν θερμά τους γονείς για τις προσφορές των εξαιρετικών βασιλοπιτών και ευχήθηκαν καλή πρόοδο στους μαθητές-τριες.

2ogimnasio vasilopita 2

2ogimnasio vasilopita 7

2ogimnasio vasilopita 4

2ogimnasio vasilopita 3

2ogimnasio vasilopita 5

2ogimnasio vasilopita 6

2ogimnasio vasilopita 8

(Δελτίο Τύπου)

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ