LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

02|02
2023
21:15

Δήλωση Αυγερινοπούλου για την επαναξιοποίηση του «Παρά θιν Αλός» στη Ζαχάρω

«Εκφράζω την ικανοποίησή μου για την αίσια εξέλιξη της δικαστικής υπόθεσης σύμφωνα με την οποία ανοίγεται πλέον ο δρόμος για την αξιοποίηση του εμβληματικού και ιστορικού «Παρά θιν Αλός» στην παραλία της Ζαχάρως. Πλέον καθίσταται δυνατή η αποκατάσταση του κτιρίου και η επαναλειτουργία του αναψυκτηρίου ώστε να αποτελέσει ξανά σημείο κατατεθέν την περιοχής, που θα συμβάλει στην ανάδειξη και την αναπτυξιακή προοπτική τόσο του Δήμου Ζαχάρως Φιγαλείας όσο και ολόκληρης της Ηλείας.

Ήδη από τον Δεκέμβριο του 2020 είχα επισημάνει ότι το Π.Δ για τον Κυπαρισσιακό Κόλπο δεν απαγόρευε την επισκευή στο Παρά θιν Αλός. Και θα πρέπει να ευχαριστήσω τον Γενικό Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος κ. Ευθύμιο Μπακογιάννη που είχε επίσης κάνει αυτή την επισήμανση, είχε επισκεφθεί μετά από πρόσκλησή μου την Ηλεία, τον Ιούλιο του 2020, και είχε αναφερθεί στις δυνατότητες βιώσιμης ανάπτυξης που μπορούν να υπάρξουν σε τέτοιες ευαίσθητες οικολογικές περιοχές, όπως η παραλία Ζαχάρως ενώ ακολούθως εκδόθηκε η αρχική βεβαίωση από το Υπουργείο για την δυνατότητα συντήρησης και επισκευών στο υπάρχον κτίριο.

Θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, την ΕΤΑΔ, στον Δήμαρχο και την δημοτική αρχή Ζαχάρως Φιγαλείας καθώς επίσης στον τ. Αντιδήμαρχο Τουρισμού και Περιβάλλοντος, κ. Παναγιώτη Παναγόπουλο, τον Πρόεδρο του Συλλόγου Ζαχαραίων Αθήνας και Πειραιά, κ. Βασίλη Φουρλή, για την συντονισμένη συνεργασία που είχαμε τα τελευταία χρόνια, με στόχο την λήξη αυτής της περιπέτειας που στέρησε από την περιοχή ένα σημαντικό κύτταρο ανάπτυξης αλλά και όλους τους Ζαχαραίους που με την αγάπη και το ενδιαφέρον τους για το Παρά θιν Αλός, κράτησαν τόσα χρόνια το όνειρο ζωντανό . Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΤΑΔ, κ. Παναγιώτη Μπαλωμένο, που ανταποκρίθηκε στην πρόκλησή μου και έκανε αυτοψία στην παραλία και στο Παρά θιν Αλός, πριν λίγες ημέρες, στις 21 Ιανουαρίου, εκφράζοντας την πρόθεση της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου να υπάρξει σχεδιασμός για την αξιοποίηση του Κτήματος Ζαχάρως αλλά και την ανακατασκευή του Παρά θιν Αλός, ώστε να ανακτήσει την παλιά του αίγλη και να γίνει ξανά πόλος έλξης επισκεπτών στην περιοχή.

Πλέον, και μετά την απόφαση του Δικαστηρίου, αναμένεται άμεσα να προχωρήσει η διαδικασία επαναδημοπράτησης του ακινήτου από την ΕΤΑΔ ώστε, και εν όψει της επερχόμενης τουριστικής θερινής σεζόν, ο χώρος αυτός και η παραλία της Ζαχάρως να αποτελέσουν και πάλι σημείο αναφοράς και πόλο έλξης που θα συμβάλει τα μέγιστα στην συνολική αναπτυξιακή και οικονομική προοπτική της ευρύτερης περιοχής».

(Δελτίο Τύπου)

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ