LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

02|02
2023
22:28

Καλάκος: Αδικημένοι μισθολογικά οι εργαζόμενοι στη ΔΥΠΑ

Με το προσωπικό του τοπικού υποκαταστήματος Πύργου συζήτησε ο Ηλείος οικονομολόγος

Το τοπικό υποκατάστημα της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (πρώην ΟΑΕΔ) στον Πύργο επισκέφθηκε ο Ηλείος οικονομολόγος και τέως Γενικός Διευθυντής Επικουρικής Ασφάλισης & Εφάπαξ Παροχών, Νίκος Καλάκος, ο οποίος συζήτησε με τους εργαζόμενους τα κυριότερα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στη στελέχωση της ΔΥΠΑ με το απαραίτητο προσωπικό, στις αλλαγές που έχουν συντελεστεί μετά την εφαρμογή του νέου πλαισίου λειτουργίας από το υπουργείο Εργασίας και στο πώς εξελίσσεται η διαδικασία ενσωμάτωσής του. Παράλληλα, αναλύθηκαν συνοπτικά οι αλλαγές που έχουν επέλθει στην αγορά εργασίας και στον κομβικό ρόλο που διαδραματίζει η ΔΙΠΑ στην εξυπηρέτηση των πολιτών και στη συνακόλουθη μείωση της ανεργίας.

kalakos ergaz dypa 2

Ο Νίκος Καλάκος εξήρε την προσπάθεια που κάνουν οι εργαζόμενοι για να βοηθήσουν τους άνεργους πολίτες στην εξεύρεση εργασίας και επισήμανε ότι έχουν αδικηθεί ως προς τι απολαβές τους και το ασφαλιστικό τους καθεστώς, δεσμευόμενος ότι εφόσον εκλεγεί βουλευτής, θα αναλάβει πρωτοβουλίες προς αυτήν την κατεύθυνση ενόψει του μισθολογίου του 2024.

Παράλληλα, επισήμανε πως έχει πλήρη γνώση των αιτημάτων του κλάδου τους, όπως οι αυξήσεις στους μισθούς στο ύψος του πληθωρισμού, η αμοιβή των διενεργούμενων ελέγχων, η καταβολή εξόδων κίνησης, η επαναφορά των «δώρων» και των μισθολογικών κλιμακίων, κ.ά. και εξέφρασε τη στήριξή του, σημειώνοντας ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν συκοφαντηθεί αδίκως στα χρόνια των Μνημονίων.

«Οι εργαζόμενοι στη ΔΥΠΑ καταβάλλουν σημαντική προσπάθεια και συμβάλλουν καθοριστικά στη μείωση της ανεργίας και στην ομαλοποίηση της αγοράς εργασίας, η οποία δυστυχώς την προηγούμενη δεκαετία κλονίστηκε εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. Εξέφρασα τη στήριξή μου στα αιτήματά τους, τονίζοντας ότι μισθολογικά έχουν αδικηθεί. Πιστεύω πως στο μισθολόγιο του 2024 θα υπάρξει βελτίωση και εφόσον εκλεγώ βουλευτής, θα συμβάλω προς αυτήν την κατεύθυνση», δήλωσε ο Νίκος Καλάκος.

(Δελτίο Τύπου)

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ