LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

02|02
2023
09:12

Εργατικό Κέντρο Πύργου: Με προσφυγή στη δικαιοσύνη απαντούν Βέντρας και Ζούπη για τα δημοσιεύματα που τους στοχοποιούν

Με έντονο ύφος απάντησαν στα δημοσιεύματα τα οποία κυκλοφόρησαν το τελευταίο διάστημα, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τους στοχοποιούν αναφορικά με την διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας αλλά και σε ό.τι αφορά τα πολιτικά τους πιστεύω, τόσο ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πύργου, Γιάννης Βέντρας, όσο και η αντιπρόεδρος Χρύσα Ζούπη.

Τόνισαν μάλιστα, ότι σκοπεύουν να ακολουθήσουν τον δρόμο της δικαιοσύνης, καθώς τα εν λόγω δημοσιεύματα, μιλούν για κακουργηματικές πράξεις τις οποίες συνδέουν με τους ίδιους.

Αρχικά ο κ. Βέντρας αναφερόμενος στην εκλογική διαδικασία σημείωσε πως; «Η διαδικασία των εκλογών αποφασίστηκε σε διοικητικό συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου τον Δεκέμβριο.

Δόθηκαν κατόπιν απόφασης του ΔΣ όλα τα παραστατικά στην παράταξη της ΔΑΣ σε ό,τι αφορά τους αντιπροσώπους. Υπήρξε μία πίεση στην διοίκηση την δική μας, να τους δώσουμε και το ψηφοδέλτιο.
Είπαμε ότι εμείς είμαστε ένα ψηφοδέλτιο για το οποίο δεχόμαστε αιτήσεις συμμετοχής από τους συνέδρους, ότι δεν είμαστε καθαρά κομματικό ψηφοδέλτιο, αυτοί επέμεναν και επισπεύσαμε κι εμείς σε αυτή την διαδικασία προκειμένου να πάρει και η άλλη παράταξη το ψηφοδέλτιο.

Μου έκανε εντύπωση τότε διότι υπήρχε μία επιμονή να παρθεί το ψηφοδέλτιο νωρίτερα. Τελικά κατάλαβα τι ήταν! Παραμονή των εκλογών, υπήρξε αυτό το δημοσίευμα από κάποιο προφίλ στο facebook , δεν ξέρω αν είναι πραγματικό ή όχι. Το αναφέρει κάποιες ανακρίβειες .  Θεωρώ ότι το δημοσίευμα είναι προσβλητικό και περίεργο στην διατύπωσή του. Από κει και πέρα την ημέρα των εκλογών, υπήρχε μία ανακοίνωση της ΔΑΣ η οποία έχει εξοργίσει και όλα τα μέλη της διοίκησης.Μιλάει για φασίστες, για ανθρώπους που επιτρέπουν και χτυπάνε συναδέλφους, χωρίς να αναφέρει στοιχεία.

Εμείς σε συνεννόηση με τους νομικούς μας ως Εργατικό Κέντρο θα προσφύγουμε στην δικαιοσύνη, αν υπάρχουν καταγγελίες σε ό,τι αφορά αυτά τα λεγόμενα να δώσουν τα στοιχεία στον εισαγγελέα. Αν έχουν τέτοια στοιχεία τους προκαλώ να τα αναφέρουν και να τα δώσουν στον εισαγγελέα. Διότι εδώ μιλούν για κακουργηματικές πράξεις. Ότι χτυπάμε συναδέλφους, εργαζόμενους, με εντολή της εργοδοσίας. Τώρα, σε ό,τι αφορά την δική μας την παράταξη, δεν πρόκειται για παράταξη, είναι ένα ψηφοδέλτιο, κάποια άνθρωποι που γνωριζόμαστε και έρχεται σαν συνέχεια. Δεν εμφανίστηκε ξαφνικά σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση. Εδώ και τρεις εκλογικές αναμετρήσεις είμαστε τα ίδια άτομα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βέντρας συμπληρώνοντας επίσης ότι προφανώς οι λασπολογίες προς το όνομά του αλλά και προς το όνομα της κας Ζούπη, έχουν να κάνουν με το εκλογικό αποτέλεσμα, καθώς με αυτό τον τρόπο όπως τόνισε προσπαθούν να καλύψουν τις δικές τους αδυναμίες.

« Ο δικός μας συνδυασμός αύξησε την δύναμη του από οκτώ σε εννέα αντιπροσώπους, η παράταξη της ΔΑΣ μείωσε τους αντιπροσώπους και αυτοί αντί να ψάξουν τι συμβαίνει με τους εαυτούς τους μετατοπίζουν τις ευθύνες σε εμάς λες κι εμείς φταίμε που μειώνεται η δύναμη της ΔΑΣ. Κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας δεν υποβλήθηκε καμία ένσταση.

Το περιστατικό λοιπόν μετά από το δημοσίευμα, πήρε μεγάλη έκταση. Το θέμα έφτασε μάλιστα και στην Βουλή. Αναφέρθηκε δηλαδή το ΚΚΕ μέσα στη Βουλή ότι υπήρξε μία συμμαχία εδώ μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ της Χρυσής Αυγής και της Νέας Δημοκρατίας για τις εκλογές του Εργατικού Κέντρου. Δεν υπήρξε ποτέ κάτι τέτοιο, ούτε τώρα ούτε στις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις» διευκρίνισε κλείνοντας ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πύργου .

Από την πλευρά της η αντιπρόεδρος Εργατικού Κέντρου Πύργου Χρύσα Ζούπη , έκανε λόγο για άδικη επίθεση, καθώς κάποιοι επιχείρησαν να την συνδέσουν με ακραία πολιτικά σχήματα. «…έχω να τους απαντήσω, ότι η ιστορία του καθενός γράφεται με την στάση ζωής και την συνεχή συνεισφορά μας στα κοινά. Σαφώς και όλοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας και δε χρειάζεται να μας υποδεικνύουν αλλοιώσεις ούτε να μας δείχνουν με το δάχτυλο, κάποιοι οι οποίοι έχασαν τις εκλογές στο Εργατικό Κέντρο Πύργου και κατ´ επέκταση εμείς επειδή εκείνοι έχασαν τις εκλογές να χάσουμε την ταυτότητά μας.

Την ταυτότητά μας την γνωρίζει πολύ καλά η τοπική κοινωνία και αφήνω την κοινωνία να απαντήσει περαιτέρω. Σε ό,τι αφορά το Εργατικό Κέντρο και τις καταγγελίες που έχουν έρθει και πρώτη φορά το όνομά μου έφτασε στην Βουλή των Ελλήνων, για ένα θέμα που αφορά την “Χρυσή Αυγή”, για μένα είναι ποινικό αδίκημα σε όσους το συνέταξαν και θα έχει συνέπειες από το νόμο. Θα μου ήταν πάρα πολύ εύκολο να παραιτηθώ και να αποσυρθώ, διότι δίπλα στην Χρύσα Ζούπη, έβαλαν την ταμπέλα ΣΥΡΙΖΑ ενώ το ψηφοδέλτιο είναι πολυσύνθετο και όχι ως κομματική παράταξη.

Θα ήταν πάρα πολύ εύκολο να παραιτηθώ και να υποταχθώ είτε σε κομματικές σκοπιμότητες είτε σε σκοπιμότητες πολιτικής αντιπαλότητας και ότι άλλο μπορεί να ειπωθεί από τον καθέναν. Δεν θα το κάνω, διότι με αυτόν τον τρόπο θα αφαιρέσω τις αξίες ζωής που παλεύω χρόνια, πρώτα από εμένα την ίδια και δεύτερον θα αφαιρέσω από τους συναδέλφους με τους δικούς τους αγώνες.

Όταν σε μία καφετέρια ήρθε ο Ηλίας ο Κασιδιάρης και παρουσίασε βιβλίο και μετά πήγαιναν όλοι οι πολιτικοί, τοπικοί άρχοντες και όχι μόνο και όλα τα πολιτικά κόμματα, είναι αδιανόητο η Χρύσα να φτάνει στην Βουλή των Ελλήνων. Εγώ δε γνωρίζω αν είναι φασίστας ούτε ο φούρναρης που παίρνω ψωμί, ούτε ο άλλος που συνομιλώ σε μία παρέα πίνοντας καφέ. Εμένα με αφορά η Δημοκρατία της οικογένειάς μου, που από τον καιρό που γεννήθηκα ανήκει σε δημοκρατικά πολιτικά σχήματα» τόνισε η κα Ζούπη προσθέτοντας επίσης πως:

«Η πορεία της ζωής μου, έχει δείξει ότι περπατάω πάντα με ψηλά το κεφάλι παρότι έχω αδικηθεί πολλάκις, έχω εργαστεί για άτομα που δεν άξιζαν, έχω στην πλάτη μου ένσημα, δεν μου έχει δώσει ποτέ κανένας χρήματα για να ζήσω. Θα καλέσω όλους αυτούς που έχουν γράψει, να βγάλουν και την φωτογραφία που έχω βγάλει με τον κ. Καραθανασόπουλο, ο οποίος είχε έρθει πριν από ένα χρόνο στο συνεδριακό της Περιφερειακής Ενότητας στον Πύργο και είχαμε πει σε πολύ φιλικό επίπεδο τα προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους. Εγώ θέλω να πω ότι οι αγώνες που κάνουμε είναι αμισθί, δεν πληρώνεται κάνεις…

Άρα λοιπόν ένας άνθρωπος ο οποίος χρόνια, εθελοντικά εργάζεται με αξιοπρέπεια για να δίνει στην πολιτική προβλήματα, που απασχολούν την οικογένεια, των εργαζομένων, των ανέργων, των συνταξιούχων, είναι μέγιστο λάθος να υπάρξει αυτή η σπίλωση του ονόματος μου».

Κλείνοντας, η αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πύργου, απευθυνόμενη σε όλους όσοι προσπάθησαν να σπιλώσουν την προσωπικότητά της, υπογράμμισε, πως μέσω του δικηγόρου της θα κινήσει τις νόμιμες διαδικασίες, προκειμένου να αποζημιωθεί ηθικά για όλο αυτό που έχει υποστεί.

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Beauvoir

Studio Μαθηματικών