LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

04|02
2023
09:53

Το Γραφείο Εθελοντισμού του Δήμου Πύργου και ο Μαραθώνιος Ολυμπίας έκοψαν από κοινού την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους

Επισφραγίζοντας την καλή συνεργασία τους, το Γραφείο Εθελοντισμού του Δήμου Πύργου  έκοψε χθες το απόγευμα την πρωτοχρονιάτικη πίτα του μαζί με τον “Μαραθώνιο Ολυμπίας”. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 7:30 το απόγευμα στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο παρουσία μελών και των δυο πλευρών.

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα ευλόγησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ηλείας κκ Αθανάσιος, ο οποίος αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα του εθελοντισμού ειδικά την περίοδο αυτή που διανύουμε, ενώ μιλώντας για τον “Μαραθώνιο Ολυμπίας”, σημειωσε ότι η προσφορά του είναι μεγάλη. Παράλληλα ευχήθηκε σε όλους υγεία και ευημερία.

Ακολούθως, τον λόγο έλαβε ο δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος, ο οποίος αναφερόμενος στον Μαραθώνιο σημείωσε πως: «…Άλλος ένας μαραθώνιος, αρκεί να σκεφτούμε όλοι τι είναι μαραθώνιος. Μαραθώνιος είναι η ζωή μας και κυρίως για τους πολιτικούς, καθώς η πολιτική είναι μαραθώνιος. Δεν είναι κατοστάρι και το λέω για αυτούς που βιάζονται. Συμβολισμός μεγάλος η διεξαγωγή αυτού του Μαραθωνίου στις μέρες μας κυρίως για τη νέα γενιά που το μήνυμα από ένα μαραθώνιο είναι ότι η συμμετοχή στον αγώνα είναι επιτυχία και όχι ο πρωταθλητισμός. Με αυτή τη διοργάνωση συνεχώς επαναφέρουμε στο προσκήνιο τα ιερά και τις αξίες αυτού του τόπου, τα μοναδικά στην ιστορία. Τις αξίες του πολιτισμού, του ευ αγωνίζεσθαι, της άμιλλας, της κοινωνικής αλληλεγγύης.
Αυτό είναι η ολυμπιακή ιδέα…».

pita ethelon 6

Παρόν στην εκδήλωση ήταν και ο βουλευτής Ηλείας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κατρίνης, ο οποίος νωρίτερα ήταν στην Δράμα, προκειμένου να παρευρεθεί στην κηδεία του αδικοχαμένου σμηναγού Ευστάθιου Τσιτλακίδη. «Ήμουν στην Δράμα, αποτίσαμε φόρο τιμής στον σμηναγό Ευστάθιο Τσιτλακίδη ο οποίος έχασε τη ζωή του, εδώ σε αυτά τα άγια ύδατα – χώματα της Ηλείας, υπέρ πατρίδος. Έπεσε πάνω στο καθήκον. Ήταν το ελάχιστο που μπορούσαμε να κάνουμε για να αποδώσουμε φόρο τιμής σε έναν ήρωα» τόνισε ο κ. Κατρίνης ενώ μιλώντας για την εκδήλωση σημείωσε ότι:  «…χαίρομαι που βρίσκομαι εδώ δίπλα σε κάποιους ανθρώπους που προσφέρουν χαρά στους συμπολίτες, δείχνοντας εμπράκτως ότι το φάρμακο, η λύση και η σωτηρία σε όλα όσα περνάμε καθημερινά ή φοβόμαστε ότι θα περάσουμε στο μέλλον, είναι η αλληλεγγύη, η συναδέλφωση, ο ένας να κρατάει το χέρι του άλλου και να στηρίζει τον δύσκολο αγώνα που δίνει. Άρα, το γραφείο εθελοντισμού που εδω στο δήμο κάνει μία ιδιαίτερη προσπάθεια, λογικά είναι πρωτοπόρο σε όλο αυτό το μικρό θαύμα που συμβαίνει στο νομό μας. Φυσικά ο δήμος Αρχαίας Ολυμπίας, οι εθελοντές, οι οποίοι μετουσιώνουν  στην πράξη την φλόγα της αλληλεγγύης και της αγάπης στο συνάνθρωπο και όλο αυτό οδηγεί στο Μαραθώνιο, σε ένα γεγονός το οποίο ξεκίνησε φιλότιμα ως ένα τοπικό γεγονός να ταρακουνήσει τα λιμνάζοντα ύδατα και να φτάσει να είναι ένα γεγονός πανελλαδικής και όχι μόνο εμβέλειας. Γι’ αυτό αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους, όσοι επιμένουν να στηρίζουν αυτό το γεγονός».

Ακολούθως, ο υπεύθυνος του γραφείου εθελοντισμού του Δήμου Πύργου Γιάννης Πλεμμένος τόνισε ότι: «Αυτή τη χρονιά κόβουμε την πίτα μας μαζί με τον σύλλογο Μαραθωνίου Αρχαίας Ολυμπίας γιατί έχουμε πει κάθε χρόνο να κόβουμε την πίτα μας με έναν σύλλογο που έχουμε συνεργαστεί. Κάθε χρόνο κάνουμε κάποιες δράσεις. Οι δράσεις αυτές δε σταματούν στο να βοηθούμε κοινωνικά ευάλωτες ομάδες που αυτό το κάνουμε καθημερινά είτε να βοηθήσουμε μία οικογένεια με τρόφιμα είτε οτιδήποτε άλλο. Αυτό που μας χαροποιεί όμως μετά από τρία χρόνια από την σύσταση του γραφείου εθελοντισμού που για πρώτη φορά δημιουργήθηκε στο Δήμο μας με την προτροπή του δημάρχου κ. Αντωνακόπουλου, στον Πύργο είναι ότι οι εθελοντές ήμασταν συνήθως σκόρπιοι και καταφέραμε τελικά να ενωθούμε και σύλλογοι και εθελοντές».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΔΣ του “Μαραθωνίου Ολυμπίας“ Δημήτρης Κωσταριάς πρόσθεσε πως: «Το σωματείο μας για 7η χρονιά, διοργανώνει ένα τόσο σπουδαίο αθλητικό, δρομικό γεγονός και έναν αγώνα ιστορίας, μνήμης και πολιτισμού. Ένας αγώνας που προβάλλει τις αξίες του αθλητισμού, του πολιτισμού και του εθελοντισμό. Σε έναν τόπο που και επίσημα έχει γεννήσει τον αθλητισμό. Στόχος μας με τις δύο μικρές μας δυνάμεις είναι να το κάνουμε ακόμα μεγαλύτερο σε έναν δρόμο μαραθώνιο και ανηφορικό, που απαιτεί πάρα πολλές θυσίες και σε αυτή την προσπάθεια,  κοινωνία και φορείς πρέπει να είμαστε όλοι μαζί, για να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε αυτό το γεγονός και να το κάνουμε ακόμα μεγαλύτερο».

Λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν κατέστη δυνατό να παρευρεθούν στην εκδήλωση οι βουλευτές Ηλείας Διονυσία Αυγερινοπούλου και Διονύσης Καλαματιανός. 

Η κα Αργυρόπουλου με μήνυμα της όμως ανέφερε ότι: «Το γραφείο εθελοντισμού του Δήμου Πύργου και ο Μαραθώνιος Ολυμπίας και οι δύο φορείς αποτελείτε, καθοριστικούς πυλώνες της κοινωνίας μας για την προώθηση της αξίας του ανθρωπισμού και της ιδέας του εθελοντισμού, ο οποίος δεν είναι απλά ένας όρος αλλά μία στάση ζωής που εξυψώνει αξίες και την ιδανικά. Ο εθελοντισμός είναι μία αληθινή κατάθεση ψυχής μέσω της οποίας οι άνθρωποι ενώνουν τις προσπάθειές τους για την επίτευξη ενός κοινού σκοπού σε μία κοινωνία που το ατομικό συμφέρον επικρατεί του συλλογικού, και το προσωπικό όφελος κυριαρχεί επί του κοινωνικού».

Τέλος, το μήνυμα του Διονύση Καλαματιανού ανέφερε πως: «Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να σχεδιάζονται και να υλοποιούνται δράσεις που αναδεικνύουν τον τόπο μας, προσφέροντας παράλληλα ενεργά στο κοινωνικό σύνολο. Δράσεις που προβάλουν τις αξίες και τα ιδανικά του πολιτισμού, εδώ που γεννήθηκαν οι ολυμπιακοί αγώνες. Δράσεις που προάγουν την αξία του εθελοντισμού. Ο εθελοντισμός εμπεριέχει εντός του την κοινωνική ευαισθησία και τον ανθρωπισμό».

pita ethelon 2

pita ethelon 3

pita ethelon 4

pita ethelon 5

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ