LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

04|02
2023
08:52

Αμαλιάδα: Δράση ενημέρωσης - ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού

Μια δράση ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού, διοργάνωσε με επιτυχία χθες στην πόλη της Αμαλιάδας ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός.

Η κινητή ομάδα Υγείας του ΕΕΣ και το Περιφερειακό τμήμα ΕΕΣ Αμαλιάδας βρίσκονταν στην πλατεία Αγίου Αθανασίου, από τις 09.00 το πρωί έως και τις 3.00 το μεσημέρι, υλοποιώντας μια  πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης και γνώσης σχετικά με τον καρκίνο και εστιάζοντας παράλληλα στην καλύτερη πρόληψη και την πρώιμη ανίχνευσης της νόσου.

Επιπλέον η δράση περιελάμβανε την βιωματική εκπαίδευση στην αυτοεξέταση μαστού με τη χρήση εκπαιδευτικών μοντέλων, την κλινική εξέταση αλλά και την συνταγογράφηση εργαστηριακών εξετάσεων προσυμπτωματικού ελέγχου για τον καρκίνο του μαστού.

Η συντονίστρια της κινητής ομάδας Υγείας Δήμητρα Τσεκούρα αναφερόμενη σε αυτή την προσπάθεια σε δήλωσή της στο ilialive.gr σημείωσε ότι: «…πραγματοποιούμε μία δράση που αφορά την πρόληψη για τον καρκίνο του μαστού. Ο καρκίνος του μαστού αφορά ένα μεγάλο μέρος του γυναικείου πληθυσμού. Μία στις οκτώ γυναίκες μπορεί να εμφανίσει καρκίνο του μαστού κάποια στιγμή στην ζωή της. Η πρόληψη, η έγκαιρη διάγνωση είναι για μας πολύ σημαντική, η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των γυναικών σε ό,τι αφορά την πρόληψη και τον προσυμπτωματικό έλεγχο είναι το όπλο για την μάχη μας κατά του καρκίνου του μαστού».

Από την πλευρά της η πρόεδρος Περιφερειακού Τμήματος Αμαλιάδας Ε.Ε.Σ Ασπασία Σμυρνή, πρόσθεσε πως: «Μία δράση για τον καρκίνο του μαστού σε συνεργασία με τον τομέα υγείας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ενημέρωση για την πρόληψη ενός σοβαρού θέματος υγείας για τις γυναίκες. Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον πρόεδρο Αντώνη Αυγερινό οποίος βρίσκεται πάντα δίπλα μας και μας στηρίζει, είναι η πρώτη δράση και ελπίζουμε να συνεχίσουμε με τόσο σημαντικές δράσεις και στο μέλλον».

Ο γυναικολόγος του Ε.Ε.Σ  Ηλίας Νιάκος ακολούθως ανέφερε ότι: «… έχουμε έρθει στην Αμαλιάδα για να εκπαιδεύσουμε τις γυναίκες σε ό,τι αφορά την αυτοεξέταση και τον προσυμπτωματικό έλεγχο αλλά ταυτόχρονα και να εξετάσουμε τις γυναίκες και να συνταγογραφήσουμε μαστογραφίες προκειμένου να γίνει ο έλεγχος τους».

ees karkinos 2

ees karkinos 3

ees karkinos 4

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ