LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

06|02
2023
10:45

6ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου: Συμμετέχει στις Εκπαιδευτικές & Κοινωνικές Δράσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

«Σταγόνα… ΕΓΩ / Ωκεανός… ΜΑΖΙ» - "3ο κουδούνι όπερα", για το 6ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου

Φέτος, το 6ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου έχει τη χαρά να συμμετέχει στις Εκπαιδευτικές & Κοινωνικές Δράσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Συγκεκριμένα, το 6ο Δημοτικό Σχολείο έγινε δεκτό  στο νέο πιλοτικό πρόγραμμα διακαλλιτεχνικής - πολυμεσικής και παιδαγωγικής δράσης με τίτλο «3ο κουδούνι όπερα». Στο πρόγραμμα συμμετέχουν 7  σχολεία της Αττικής και άλλα 4 σχολεία της χώρας.  Φέτος, παρουσιάζει το έργο του συνθέτη Αλέξανδρου Μούζα με τίτλο «Σταγόνα… ΕΓΩ / Ωκεανός… ΜΑΖΙ». Το πρόγραμμα, χρησιμοποιώντας σύγχρονα και καινοτόμα εργαλεία, φιλοδοξεί να φέρει σε επαφή εκπαιδευτικούς και μαθητές Δημοτικών Σχολείων με το συναρπαστικό χώρο του Μουσικού Θεάτρου.

 Μια ομάδα έμπειρων συντονιστών θα αναλάβει να εισάγει τους συμμετέχοντες στη δημιουργική διαδικασία μιας παράστασης μουσικού θεάτρου, που θα παρουσιαστεί στο ευρύ κοινό στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ). Θα τους δώσει με αυτόν τον τρόπο την ευκαιρία, πέραν των δεξιοτήτων που θα αποκομίσουν, να αποκτήσουν την εμπειρία συμμετοχής σε μια παράσταση στην Εθνική Λυρική Σκηνή. 

Μεγάλη στιγμή θα είναι η συμμετοχή των παιδιών στην τελική παράσταση που θα πραγματοποιηθεί στις 11 Ιουνίου 2023, στην αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Οι εκπαιδευτικοί που θα πλαισιώσουν το πρόγραμμα είναι οι: Άννα Σταματάκη,  Ελένη Κουνέλη, Μαρία Καζάκου, Λάμπρος Τσακριλής Ευγενία Παπανικολάου και Φωτεινή Καλλέργη.

Οι Στόχοι του προγράμματος είναι: 

Α) Επιμόρφωση εκπαιδευτικών πάνω σε σύγχρονες πρακτικές του μουσικού θεάτρου από την ομάδα συντονιστών του προγράμματος μέσα από εβδομαδιαία εργαστήρια στις εγκαταστάσεις της ΕΛΣ.

Β) Μεταβίβαση των παραπάνω πρακτικών από τους εκπαιδευτικούς στους μαθητές και μαθήτριες τους μέσα στη σχολική αίθουσα, με τη συμβουλευτική παρουσία μελών της ομάδας  συντονιστών.

Γ) Άμεση σύνδεση του προγράμματος με τη θεματολογία και τις πρακτικές των Εργαστηρίων Δεξιότητας του Υπουργείου Παιδείας. Οι δάσκαλοι μπορούν να εντάξουν τις δράσεις στο υποχρεωτικό πρόγραμμα των Εργαστηρίων.

Δ) Αξιοποίηση της τεχνολογίας μέσω των ψηφιακών εργαλείων ήχου, εικόνας και ρομποτικής, καθώς και των εργαλείων απομακρυσμένης επικοινωνίας.

Ε) Ενεργή συμμετοχή των μαθητών στη δημιουργική διαδικασία και στην τελική διαμόρφωση της παράστασης

ΣΤ) Εφαρμογή των παραπάνω πρακτικών σε παράσταση μουσικοθεατρικού έργου, με τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών και μαθητών που θα λάβουν μέρος στο πρόγραμμα. Το εν λόγω έργο θα παρουσιαστεί στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της ΕΛΣ στις 11 Ιουνίου 2023.

Συντελεστές προγράμματος:

Σχεδιασμός, υπεύθυνος συντονισμού, πρωτότυπη μουσική σύνθεση, διεύθυνση μουσικού συνόλου: Αλέξανδρος Μούζας

Σκηνοθετική επιμέλεια, συντονισμός δράσεων παράστασης, θεατρικά κείμενα, στίχοι τραγουδιών, θεατρική αγωγή: Άννα-Μόσχα Καμπόσου

Βίντεο, προβολές, animation, documentation: Σπύρος Ρασιδάκης

Βοηθός: Ανδρόνικος Δημόπουλος

Χορογραφία, κινησιολογία: Άρτεμις Ιγνατίου

Βοηθός χορογράφου: Αφροδίτη Βερβενιώτη

Φωνητική και χορωδιακή διδασκαλία: Ειρήνη Πατσέα

Ηχοληψία, μουσικοτεχνολογική υποστήριξη, ηχητική επεξεργασία, διαχείριση οπτικοακουστικού υλικού: Φώτης Παπαθεοδώρου

ΙΤ – Διαδραστικά συστήματα μουσικής, ηχοληψία: Νίκος Καζάζης

Μουσικό σύνολο: 10 μουσικοί και 2 τραγουδιστές

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το 2020 – 21 το σχολείο συμμετείχε στη διαδικτυακή δράση «ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΟΥ ΜΟΝΟΚΕΡΟΥ».  Σε συνεργασία με την Πρώτη Κρατική Σκηνή της χώρας και το Εθνικό Νέων, τα παιδιά έζησαν μια ξεχωριστή θεατρική εμπειρία. Ήταν η συνοδός δράση της παράστασης για παιδιά, «Πιστεύω στους μονόκερους», του Μάικλ Μορπούργκο, σε σκηνοθεσία της Σοφίας Βγενοπούλου. Στον Κύκλο του Μονόκερου, χρησιμοποιήθηκε πολλή φαντασία και μια διαδραστική πλατφόρμα, μέσα από την οποία ο κεντρικός χαρακτήρας του έργου, η κυρία Μονόκερος, έστελνε ιστορίες φτιαγμένες αποκλειστικά για τους μαθητές και τις μαθήτριες μας και άρχισε  η αλληλογραφία, οι δράσεις και το διαδικτυακό, λόγω covid, ταξίδι.

Επίσης το 2021–22 το σχολείο συμμετείχε στη δράση "Στα Θεωρεία της Φαντασίας", που συνόδεψαν την παράσταση του Μικρού Εθνικού "Το αγόρι στο θεωρείο", της Αγγελικής Δαρλάση σε σκηνοθεσία της Σοφίας Μαραθάκη. Τα παιδιά μαζί με τον Σαιξπηρικό ήρωα Άριελ, έφτιαξαν ιστορίες και έκαναν ένα μαγικό ταξίδι από την Μπανγκόκ μέχρι τη Σμύρνη του 1922 και από εκεί στην παράσταση το Εθνικού Θεάτρου του 2022 μαζί με την Αγγελική Δαρλάση και τη Σοφία Βγενοπούλου.

Ευχόμαστε καλή επιτυχία στη σημαντική δράση και αναμένουμε τη συνέχεια.

6o dhmotiko Lyrikh 2

6o dhmotiko Lyrikh 3

(Δελτίο Τύπου)

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ