LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

12|02
2023
15:37

Ανδρουλάκης: Εγώ δεν θα κάνω κυβέρνηση για να καλυφθούν οι φιλοδοξίες κάποιων

Αναφορικά με την υπόθεση τον υποκλοπών ο κ. Ανδρουλάκης είπε πως η στάση της αντιπολίτευσης τον ενόχλησε περισσότερο από τη στάση της κυβέρνησης.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης βρέθηκε καλεσμένος στην πρωινή εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» όπου μίλησε τις επικείμενες εθνικές εκλογές και τις μετεκλογικές συνεργασίες, για τα Funds, αλλά και για τις υποκλοπές.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης δήλωσε αρχικά πως το ΠΑΣΟΚ έχει καταθέσει ήδη νομοσχέδιο για την προστασία της πρώτης κατοικίας και για τη λύση του ιδιωτικού χρέους.

ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ έχουν ευθύνη για όσα συμβαίνουν με τα Funds

«Είναι σοκαριστική η ευκολία που προσπαθούν ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ να δημιουργήσουν την αίσθηση πως δεν έχουν ευθύνη για αυτά που συμβαίνουν σήμερα με τα Funds. Ο μόνος νόμος που προστάτεψε την πρώτη κατοικία από την ΤΡΟΙΚΑ το 2010 είναι ο νόμος του ΠΑΣΟΚ, ο νόμος Κατσέλη τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τον ψήφισε. Το 2015 ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ μειώνεται η προστασία της πρώτης κατοικίας. Μετά, έρχεται η ΝΔ και δημιουργεί έναν νέο νόμο που μειώνει τον νόμο Κατσέλη», είπε αρχικά και συνέχισε λέγοντας:

«Έχουμε καταθέσει ήδη ένα νομοσχέδιο, το οποίο είναι η προστασίας και η λύση του ιδιωτικού χρέους. Πρώτον, προστασία της πρώτης κατοικίας στη φιλοσοφία του νόμου του 2010 αλλά με επικυρωμένα κριτήρια. Δεύτερον, 120 δόσεις για ΕΦΚΑ και εφορία και όσοι ρυθμίσουν τις δόσεις θα έχουν μείωση της τάξης του 30%. Τρίτον, λύση για το ελβετικό φράγκο, εμείς προτείνουμε 1/3 του κόστους της αλλαγής της ισοτιμίας να το σηκώσει ο δανειολήπτης και τα 2/3 τα τραπεζικά ιδρύματα. Τέλος, θεωρούμε πως πρέπει να υπάρξει μια καθολική προστασία της αγροτική γης ώστε να μην παραδοθεί στο εξωτερικό».
Για τις μετεκλογικές συνεργασίες

Αναφορικά με τις εκλογές, ο κ. Ανδρουλάκης μίλησε για τις πιθανές μετεκλογικές συνεργασίες.

«Από τη στιγμή που εκλέχθηκα πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, η ερώτηση που γίνεται είναι με ποιον θα έκανα συγκυβέρνηση. Εγώ ξεκαθάρισα πως για εμένα υπάρχει μια ασέβεια από τον κ. Μητσοτάκη προς το Σύνταγμα, διότι όπως είπαν τους ενδιαφέρουν οι πρώτες κάλπες. Για εμένα, αυτό είναι θεσμική ασέβεια.

Από την άλλη ο κ. Τσίπρας, είπε πως δεν κάνει κυβέρνηση ηττημένων. Αυτό που αποδεικνύουν είναι πως δεν τους ενδιαφέρει η σταθερότητα αλλά να ξανακυβερνήσουν.

Εμείς λέμε πως εάν από την πρώτη Κυριακή έχουμε ένα ισχυρό ποσοστό, θα βάλουμε τις προγραμματικές μας προτεραιότητες σε ένα πλαίσιο ώστε η χώρα να έχει κυβέρνηση με σταθερότητα και προοπτική. Εγώ δεσμεύομαι στον ελληνικό λαό ότι εάν δεν υλοποιηθούν οι προτεραιότητές μας δεν πρόκειται να συμμετέχουμε σε καμία κυβέρνηση. Εγώ δεν θα κάνω κυβέρνηση για να καλυφθούν οι φιλοδοξίες κάποιων πολιτικών προσώπων.

«Κουλτούρα συναίνεσης, όχι μοίρασμα εξουσίας»

»Τα συστήματα εξουσίας που χρησιμοποιεί ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Τσίπρας έχουν λειτουργήσει εις βάρος του λαού. Εμείς μιλάμε για μια κουλτούρα συναίνεσης και όχι για μοίρασμα εξουσίας. Η μόνη τους αγωνία είναι να εμποδίσουν την ανάταξη της Δημοκρατικής παράταξης με τα ίδια επιχειρήματα. Εγώ με τους ανθρώπους της Αριστεράς έχουμε κοινές αγωνίες, με τους ανθρώπους του ΣΥΡΙΖΑ δεν είμαι. Είναι συμπεριφορά κόμματος της Αριστεράς ο νόμος που εμποδίζει εγκληματίες νεοναζιστές να συμμετέχουν με κόμμα στις επόμενες εκλογές; Είναι προοδευτικό να επιτίθεται με fake news σε μένα, αφήνοντας υπονοούμενα πως εγκατέλειψα το θέμα τον υποκλοπών;

Το πώς θα γίνει η επόμενη κυβέρνηση, δεν είναι στο χέρι μας αλλά στο χέρι του ελληνικού λαού. Εάν το βράδυ της Κυριακής των εκλογών, το ΠΑΣΟΚ είναι ισχυρό, θα βάλουμε τις πρώτες κοινωνικές και εθνικές προτεραιότητες ώστε να δημιουργηθεί κυβέρνηση».

Για τις υποκλοπές

Αναφορικά με την υπόθεση τον υποκλοπών ο κ. Ανδρουλάκης είπε πως η στάση της αντιπολίτευσης τον ενόχλησε περισσότερο από τη στάση της κυβέρνησης.

«Έγινε ό,τι έγινε με τις υποκλοπές, και ο κ. Μητσοτάκης αντί να ζητήσει συγγνώμη, διέρρεαν σενάρια επιστημονικής φαντασίας, για πρακτοριλίκια. Πιο πολύ με ενόχλησε ο ΣΥΡΙΖΑ που δήθεν στήριξαν την υπόθεση των υποκλοπών για το κομματικό τους συμφέρον. H κ. Τσαπανίδου είπε για εκβιασμούς. Εγώ αυτό που είπα είναι πως δεν το πάτησα το Predator. Εμένα, με ενημέρωσαν οι αρμόδιες υπηρεσίες πως εάν πατούσα θα υπήρχε υλικό που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί, άλλο λοιπόν εκβιασμός και άλλο απόπειρα εκβιασμού».

Για τις μετακινήσεις βουλευτών

Αναφορικά με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που φαίνεται να φεύγουν και να μεταπηδούν στη ΝΔ, ο κ. Ανδρουλάκης είπε:

«Πριν μια εβδομάδα υπήρξε δημοσίευμα που έγραφε πως 140 υποψήφιοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ πάνε στη ΝΔ. Ποιοι είναι αυτοί; Οι μόνοι που έχουν φύγει είναι αυτοί που είχαν φύγει ήδη σε προηγούμενο χρόνο και ένας ακόμα για ηθικούς λόγους».

Σχετικά με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις μετά τον φονικό σεισμό που έπληξε την Τουρκία ο κ. Ανδρουλάκης είπε πως δεν μπορούμε να μιλάμε για διπλωματία την τραγική αυτή στιγμή αλλά για ανθρωπιά.

Δείτε όσα είπε στο MEGA

 
Πηγή: in.gr
 

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ