LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

17|02
2023
08:52

Γ. Παπανδρέου από τον Πύργο: "Η ΝΔ ζητά την εμπιστοσύνη του Ελληνικού λαού, αλλά δεν εμπιστεύεται το λαό"

«Είμαστε υπερήφανοι και γιατί η παράταξή μας, είναι η μόνη που ιστορικά, έχει αποδείξει ότι διαθέτει μια εναλλακτική προοδευτική πρόταση, που τη διαφοροποιεί από τις άλλες πολιτικές δυνάμεις. Γιατί είναι μια πρόταση δημιουργική, είναι μια πρόταση που αλλάζει δομές και οικοδομεί δημοκρατικούς θεσμούς, αλλάζει τους κανόνες του παιχνιδιού, υπέρ του πολίτη, και γι' αυτό δρα απελευθερωτικά για την κοινωνία, για τις υγιείς παραγωγικές και δημιουργικές δυνάμεις. Είναι μια πρόταση που ενισχύει τη συλλογική λειτουργία και την κοινωνική συνοχή».

Αυτά τόνισε, μεταξύ άλλων, ο πρώην πρωθυπουργός και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας το απόγευμα της Πέμπτης, σε εκδήλωση που οργάνωσε η νομαρχιακή επιτροπή του κόμματος, στο κατάμεστο από κόσμο, συνεδριακό κέντρο της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας στον Πύργο.

Παράλληλα, ο Γιώργος Παπανδρέου επιτέθηκε στην κυβέρνηση, λέγοντας ότι «δημιουργεί συνθήκες ανασφάλειας, δεν αντιμετωπίζει σοβαρά κοινωνικά προβλήματα, βαθαίνει ανισότητες, οικονομικές και κοινωνικές, επιφέρει συνεχή πλήγματα στη δημοκρατία, όπως απέδειξαν οι υποκλοπές, υποβαθμίζει δικαιώματα, όπως στην υγεία, την παιδεία, την κοινωνική ασφάλιση, το περιβάλλον, και μετά, με πολιτικές ελεημοσύνης, με πελατειακή διαχείριση των χρημάτων του Ελληνικού λαού, επιχειρεί να εξαγοράσει τις ψήφους του ανασφαλούς ψηφοφόρου».

pasok papandr 14

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του, ο Γιώργος Παπανδρέου κατηγόρησε την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ότι «διακατέχεται από μια αντίληψη κομματικής νομενκλατούρας που θέλει να έχει τον έλεγχο των πάντων, γι΄αυτό και αδυνατεί να εκφράσει μια πειστική προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης».
Μάλιστα, όπως πρόσθεσε, «η προοδευτική διακυβέρνηση θέλει πολίτη συμμέτοχο και κυρίαρχο, όχι υποταγμένο στα κελεύσματα μιας κομματικής ηγεσίας που θεωρεί ότι είναι μια αριστερή και επαναστατική αυθεντία», συμπληρώνοντας: «Αλλά, μήπως αυτό δεν έπραξαν και ως κυβέρνηση; Υιοθετώντας παράλληλα, όλη την αφήγηση της δεξιάς, για τις αιτίες της κρίσης».

Επίσης, ο Γιώργος Παπανδρέου σημείωσε ότι «καλούμε κάθε δημοκράτη πολίτη να πιστέψει στις δυνάμεις του, να πιστέψει ότι μπορούμε να χτίσουμε ένα σύγχρονο κοινωνικό κράτος, που εγγυάται για όλους ανεξαιρέτως αξιοπρέπεια και ασφάλεια, όχι μέσω της αστυνομοκρατίας, αλλά μέσω της κοινωνικής συνοχής, με σιγουριά για την παιδεία, την υγεία, την πρόνοια, την κατοικία, τις μεταφορές, το περιβάλλον».

Αναφέρθηκε στην αποκάλυψη του ilialive.gr για Δούκα - Λιβανό

Ο Γιώργος Παπανδρέου, σε ένα βασικό σημείο της ομιλίας του θυμήθηκε την αποκάλυψη του ilialive.gr για τα όσα είχαν πει σε μια “κλειστή” σύσκεψη για το πως μοίραζαν τριχίλιαρα στην Ηλεία μετά τις πυρκαγιές του 2007.

“Θυμηθείτε τον Δήμαρχο Σπάρτης και τον κ. Λιβανό, τότε υπουργό, όταν πριν από ένα χρόνο, Φεβρουάριο του 2022, καυχιόντουσαν δημοσίως για το πώς μοιράζανε το 2007 τα 3χιλιάρα, προκειμένου να αποσιωπήσουν τις ευθύνες τους για την καταστροφική πυρκαγιά που έπληξε και ετούτη εδώ την όμορφη περιοχή με δεκάδες θύματα.

Καυχιόταν ο Δήμαρχος, για το πώς άλλαξαν το παιχνίδι, για να εισπράξει τον θαυμασμό του παριστάμενου υπουργού: «έχετε μείνει στην ιστορία με αυτά που κάνατε» και αμέσως μετά «ό,τι και να κάνουμε μετά από αυτή την εποποιΐα, υπολειπόμεθα»!

Τον Υπουργό τον έπαυσε ο κ. Μητσοτάκης. Είπε κάτι λάθος; Όχι κύριοι, τον έπαυσε γιατί αποκάλυψε, άθελά του πιθανά, αλήθειες. Αυτή την αντίληψη πλήρωσε ο Ελληνικός λαός. Αυτή η αντίληψη μας οδήγησε στην κρίση του 2009. Η έλλειψη δημοκρατικού ελέγχου, διαφάνειας, λογοδοσίας και διαβούλευσης, μας οδήγησε στην κρίση του 2009"...

Η υποδοχή Κατρίνη - Βάλαρη

Ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ και βουλευτής Ηλείας Μιχάλης Κατρίνης και ο γραμματέας της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ηλείας Δημήτρης Βάλαρης υποδέχθηκαν από το βήμα, τον κ. Παπανδρέου.

pasok papandr 4

Στο χαιρετισμό του ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ και βουλευτής Ηλείας Μιχάλης Κατρίνης σημείωσε ότι “… η συγκλονιστική σας παρουσία αποδεικνύει ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει μόνο βαθιές ρίζες, ένδοξη ιστορία και βαριά παρακαταθήκη σε αυτό τον τόπο, αλλά κυρίως έχει λαμπρό μέλλον και προοπτική να αλλάξει την μοίρα αυτού του τόπου.

Γιατί όπως και τότε, έτσι και τώρα, το ΠΑΣΟΚ θα κληθεί να αλλάξει την μοίρα αυτού του τόπου και να βελτιώσει τη ζωή των πολιτών που ζουν σε αυτή τη χώρα. Σε μια χώρα που παραβιάζονται και αμφισβητούνται οι αρχές του κράτους δικαίου. Σε μια χώρα που τίθεται σε κίνδυνο η οικονομική και κοινωνική σταθερότητα , αφού το ιδιωτικό χρέος υπερβαίνει τα 270 δις ευρώ, οι πλειστηριασμοί αυξάνονται και δεν υπάρχει προστασία της πρώτης κατοικίας. Προστασία της πρώτης κατοικίας που μόνο η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου το 2010 διασφάλισε, μέσα στην δίνη του μνημονίου και απέναντι στην πιο σκληρή τρόικα.

pasok papandr 11

Σε μια χώρα που σέβεται το διεθνές δίκαιο και είναι δύναμη αποτρεπτικής ισχύος, αλλά που πρέπει να καθιστά σαφές σε όποιον αμφισβητεί τα κυριαρχικά μας δικαιώματα ότι η Ελλάδα δεν παραχωρεί τίποτα, όπως μας δίδαξε ο ιδρυτής μας ο Ανδρέας Παπανδρέου.Σε μια χώρα που η δημόσια και δωρεάν υγεία, μια εμβληματική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης του Ανδρέα Παπανδρέου με τον Γιώργο Γεννηματά και τον Παρασκευά Αυγερινό, δυστυχώς απειλείται από τις επιλογές της Νέας Δημοκρατίας. Σε μια χώρα που οι επαγγελματίες και οι έμποροι παλεύουν καθημερινά να τα βγάλουν πέρα, οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι αγωνίζονται κόντρα στον πληθωρισμό και την ακρίβεια, με την κυβέρνηση να αδρανεί, να αδιαφορεί, να τους αφήνει ανυπεράσπιστους. Σε μια χώρα που οι ανισότητες διευρύνονται συνεχώς, οι αγρότες αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα χωράφια τους και οι νέοι, παρά τα πολλά προσόντα που διαθέτουν, επιλέγουν να μη ζουν εδώ και να συμβάλλουν στην αναγκαία αλλαγή που πρέπει να δούμε”.

Ο Μιχάλης Κατρίνης συνέχισε λέγοντας πως “… η χώρα χρειάζεται αλλαγή πορείας. Και την αλλαγή αυτή μπορεί να την εγγυηθεί μόνο ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ. Σήμερα, εδώ, από την Ηλεία των δημοκρατικών αγώνων, στέλνουμε ένα ηχηρό μήνυμα αλλαγής και ανατροπής των συσχετισμών, με ένα ΠΑΣΟΚ σε ρόλο πρωταγωνιστή, όπως το ονειρεύτηκε η Φώφη Γεννηματά και το οραματίζεται ο πρόεδρός μας, ο Νίκος Ανδρουλάκης.Από την Ηλεία, το κάστρο της δημοκρατικής παράταξης, όπου το ΠΑΣΟΚ εκλέγει ανελλιπώς βουλευτή από το 1974 ως σήμερα, την Ηλεία με τα μεγαλύτερα πανελλαδικά ποσοστά του ΠΑΣΟΚ σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις. Πάμε όλοι μαζί, να σηκώσουμε και πάλι τον ήλιο ψηλά, να δώσουμε ελπίδα, αισιοδοξία και χαμόγελο στους πολίτες, να σηκώσουμε την Ηλεία ψηλά, την Ελλάδα ψηλά” ανέφερε ο κ. Κατρίνης.

pasok papandr 2

pasok papandr 3

pasok papandr 5

pasok papandr 6

pasok papandr 7

pasok papandr 8

pasok papandr 9

pasok papandr 10

pasok papandr 12

pasok papandr 13

pasok papandr 15

pasok papandr 16

pasok papandr 17

pasok papandr 18

 

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ