LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

07|03
2023
10:45

Πύργος: Ημερίδα για την αντιμετώπιση του άγχους των εξετάσεων

Το άγχος των εξετάσεων και η σωστή διαχείρισή του από τους μαθητές ήταν το θέμα που απασχόλησε την ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο Πύργου, ύστερα από πρωτοβουλία του Συλλόγου Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Νοτιοδυτικής Ελλάδας.

Προσκεκλημένη στην εκδήλωση ήταν η ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια και σύμβουλος επαγγελματικού προσανατολισμού Πωλίνα Φλεβάρη, η οποία ανέλυσε τα συναισθήματα των παιδιών κατά την δύσκολη περίοδο των εξετάσεων, επισημαίνοντας παράλληλα τον κομβικό ρόλο που έχουν τόσο οι γονείς όσο και οι καθηγητές προκειμένου να μπορέσουν να ενισχύσουν την ψυχολογία τους.
Από την συζήτηση που ακολούθησε προέκυψαν χρήσιμα συμπεράσματα, για κάθε οικογένεια που έχει παιδιά σε ηλικία εξετάσεων, που αφορούσαν στην διαχείριση του χρόνου, στην πίστη της επιτυχίας αλλά και στην παραδοχή ότι τίποτα δεν τελειώνει με μια αποτυχία στις εξετάσεις.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η κα Φλεβάρη «Συγκεντρωθήκαμε εδώ, προκειμένου να , μιλήσουμε γι αυτή την δύσκολη και απαιτητική περίοδο προετοιμασίας των μαθητών για τις εξετάσεις. Θα πραγματευτούμε ζητήματα όπως είναι το άγχος των εξετάσεων, πώς μπορεί το οικογενειακό περιβάλλον να υποστηρίξει τα παιδιά αυτή τη δύσκολη περίοδο, θα αναφερθούμε επίσης σε τρόπους για να μελετάμε πιο αποτελεσματικά, πως να διαχειριζόμαστε το χρόνο μας, πώς μπορούμε να αποδώσουμε καλύτερα κατά τη διάρκεια των εξετάσεων, πώς φυσικά μπορούμε να διαχειριστούμε το άγχος και πάνω από όλα, πώς μπορούμε από αυτή τη δύσκολη περίοδο να βγούμε όσο το δυνατόν πιο αλώβητοι. Περισσότερο ψυχικά φροντισμένοι και ανθεκτικότεροι.

Την περίοδο των εξετάσεων κάθε ένα από τα παιδιά, μπορεί να την βιώνει μια ιδιαίτερη ψυχική πίεση, να του δημιουργούνται αισθήματα άγχους, αλλά και πανικού, που να παραλύουν τα παιδιά και μόνο στην ιδέα της εξέτασης. Είναι μία δύσκολη περίοδος για όλους μας. Όχι μόνο για τα παιδιά, αλλά και για τους γονείς, για το σχολείο, για τους καθηγητές. Για αυτό λοιπόν σε αυτή την ημερίδα, θα δούμε πώς μπορούμε να ενισχύσουμε όλους τους φορείς. Το σχολείο, τους καθηγητές, τους γονείς και τα ίδια τα παιδιά πάνω απ’ όλα, για να αντέξουν αυτή τη διαδικασία, αυτή τη δοκιμασία, ενώ πάντα θα πρέπει να θυμόμαστε ότι δεν τελειώνει η ζωή με τις εξετάσεις. Η ζωή ξεκινάει τότε. Όπως και να τα πήγαμε στις εξετάσεις πάντοτε υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις και η ζωή θέλει πάντα προσπάθεια και αγώνα. Μέσα από αυτή την προσπάθεια ατσαλωνόμαστε ψυχικά και γινόμαστε ανθεκτικοί. Χρειάζεται ψυχραιμία, θάρρος, αποφυγή αρνητικών σκέψεων και αυτό το άλμα πίστης προς τον εαυτό μας. Ότι εντάξει, μπορώ να τα καταφέρω. Ή τουλάχιστον θα προσπαθήσω να τα καταφέρω».

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος σημείωσε ότι: «Η Ένωση Φροντιστών Ηλείας κάνει μία χρήσιμη εκδήλωση που αφορά το άγχος των μαθητών εν όψει των εξετάσεων. Όλοι γνωρίζουμε αυτό το πρόβλημα των νέων παιδιών. Οι καθηγητές και οι εκπαιδευτικοί, είναι θα έλεγα, οι προμηθευτές αισιοδοξίας στα παιδιά και αυτοί που διαμορφώνουν μία καλύτερη ψυχολογία, ενόψει των εξετάσεων, των κατατακτήριων, αλλά και των προαγωγικών. Εμείς ευχόμαστε σε όλα τα παιδιά, πρώτα από όλα να είναι υγιή και γερά, ενώ το οικογενειακό και το φιλικό περιβάλλον θα πρέπει να τονώνει τα παιδιά, να τους δίνει αισιοδοξία. Πρέπει να γίνεται σωστή χρήση του χρόνου και θα πρέπει να έχουμε κατανόηση για τα προβλήματα που προκαλεί αυτή η πίεση στην ψυχολογία των παιδιών. Είμαστε εδώ σαν Δήμος, παρακολουθούμε την εκδήλωση, παραχωρήσαμε ευγενικά τον χώρο και είναι μια εκδήλωση χρήσιμη για εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές».

Ο χημικός Γιάννης Κουτρουμάνος στην συνέχεια αναφερόμενος στην ημερίδα πρόσθεσε ότι. «Σε λίγο καιρό οι μαθητές θα αντιμετωπίσουν τις πανελλαδικές εξετάσεις, για αυτό σαν σύλλογος φροντιστών, προσπαθούμε με τη βοήθεια αυτής της εκδήλωσης και της ψυχολόγου που έχει έρθει να μας μιλήσει, να βοηθήσουμε τα παιδιά να διαχειριστούν το άγχος, να διαχειριστούν το χρόνο τους, να γίνει σωστό διάβασμα, έτσι ώστε να πετύχουν στους τελικούς στόχους που έχουν θέσει. Πιστεύουμε ότι θα γίνει μία ενδιαφέρουσα συζήτηση, που θα λύσει αρκετές απορίες και θα καθοδηγήσει τα παιδιά σε ένα σωστό τρόπο διαβάσματος και διαχείρισης του άγχους από δω και πέρα».

Τέλος ο πρόεδρος του συλλόγου ιδιοκτητών φροντιστών νοτιοδυτικής Ελλάδας Γιάννης Μπακέττας επεσήμανε πως: «…είμαστε στον Πύργο για να κάνουμε μία ημερίδα η οποία αφορά την ψυχολογία των εξετάσεων, δηλαδή το πώς θα μπορέσουν οι μαθητές να προσαρμοστούν σε αυτή τη δύσκολη περίοδο, να μπορέσουν να διαχειριστούν το χρόνο τους καλύτερα, να διαχειριστούν το άγχος την ημέρα των εξετάσεων και να μπορούν να έχουν χρήσιμες συμβουλές, για το πως θα δομήσουν την επανάληψη τους μέχρι το τέλος της χρονιάς και μέχρι τις εξετάσεις».

imerida exetaseis 2

imerida exetaseis 3

imerida exetaseis 4

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Ευπρεπές Cooking & Decor