LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

12|03
2023
09:15

Εκλογές 2023: Στην αποδόμηση του επιτελικού κράτους Μητσοτάκη στοχεύει το ΠΑΣΟΚ - Πώς «διαβάζουν» τις δημοσκοπήσεις στη Χαριλάου Τρικούπη

Το δυστύχημα στα Τέμπη δεν προσφέρεται, σύμφωνα με στελέχη του ΠΑΣΟΚ, για μια μικροκομματική- επικοινωνιακή πολιτική, αποτελεί όμως απόδειξη ότι το επιτελικό κράτος που διαφήμιζε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν απλώς μια παταγώδης αποτυχία. Στη Χαριλάου Τρικούπη έχουν αποφασίσει στρατηγική να επενδύσουν στην «ανικανότητα» του δήθεν επιτελικού κράτους να τοποθετήσει τα απαραίτητα ηλεκτρονικά συστήματα ενώ στόχο αποτελεί και ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Η δημοφιλία του Νίκου Ανδρουλάκη παραμένει σε υψηλά (δημοσκοπικά) επίπεδα ενώ του κ. Μητσοτάκη πέφτει, και συνεπώς είναι ένα σημείο στο οποίο μπορούν πολιτικά να επενδύσουν.

Ενδεικτικές είναι δύο φράσεις, η μία του γραμματέα του κόμματος Ανδρέα Σπυρόπουλου και η δεύτερη από ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ:

«Ο κ. Μητσοτάκης είναι πλέον αναξιόπιστος και αφερέγγυος απέναντι στους πολίτες, τους οποίους έκανε προεκλογικά να πιστέψουν ότι μπορεί να καταφέρει κάτι διαφορετικό. Στην πράξη απέδειξε ότι δεν υπάρχει ούτε πολιτική ευθύνη αλλά ούτε ικανότητα αυτή της κυβέρνησης να φέρει πραγματικές αλλαγές».

«Ο Πρωθυπουργός του "όλοι φταίμε" συνεχίζει να περιφρονεί τη νοημοσύνη των πολιτών, με αλαζονικό, «πριγκιπικό» τρόπο».

Πρακτικά στη Χαριλάου Τρικούπη θεωρούν ότι η παραίτηση του Κώστα Αχ. Καραμανλή δεν αρκεί και πως την συνολική ευθύνη έχει ο ίδιος ο πρωθυπουργός, παρά –όπως τονίζουν- τις «μάταιες προσπάθειες του να βγει εκτός κάδρου». «Όχι, λοιπόν, δεν είναι "κακιά η χώρα", αλλά κακός ο "Κυβερνήτης" της», υπογράμμιζαν, επίσης, πριν από λίγες μέρες.

Την ίδια ώρα, αρκετά συζητήθηκε στα υψηλά κλιμάκια του ΠΑΣΟΚ μια φράση του Ευάγγελου Βενιζέλου, μέσω της οποίας κατέδειξε τον κοινό παρονομαστή ανάμεσα στο δυστύχημα στα Τέμπη και τις υποκλοπές (θέμα που ο Ν. Ανδρουλάκης δεν πρόκειται να βάλει στην άκρη. «Υπάρχει κατά βάθος ένας κοινός παρονομαστής όσον αφορά την ποιότητα των θεσμών, τη λειτουργία της κυβέρνησης, την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, την αποτελεσματικότητα του κράτους, το αίσθημα ασφάλειας», σημείωσε ο κ. Βενιζέλος. Δεν αποκλείεται, λοιπόν, το επόμενο διάστημα να επιχειρηθεί η «ταύτιση» των δύο συμβάντων, υπό το πλαίσιο του δήθεν επιτελικού κράτους, στο οποίο ο Κ. Μητσοτάκης είχε επενδύσει πολιτικά.

Στο μεταξύ, με ενδιαφέρον παρακολουθούν στο ΠΑΣΟΚ τις δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Το κόμμα δείχνει (παρά την πτώση ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ) να διατηρεί οριακά τις δυνάμεις του. Δεν είναι λίγοι αυτοί που εκτιμούν ότι η fast track αποπομπή του γιατρού Νίκου Χαυτούρα έπαιξε σημαντικό ρόλο, ώστε να μην υπάρξουν νέες (σημαντικές) απώλειες. Ο φόβος, βέβαια, μιας νέας αντισυστημικής ψήφου προβληματίζει αρκετούς εντός του κόμματος.

Πηγή: ethnos.gr

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ