LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

17|03
2023
07:41

Πύργος: “Ποτάμι οργής” που δεν κοπάζει - Πλήθος κόσμου στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην κεντρική πλατεία

Πλήθος κόσμου χθες από την κεντρική πλατεία του Πύργου, αψηφώντας τις άσχημες καιρικές συνθήκες, ένωσαν την φωνή τους και ζήτησαν να μην συγκαλυφθεί το έγκλημα των Τεμπών και να αποδοθούν άμεσα ευθύνες. Εκπρόσωποι σωματείων, φορέων, εργαζομένων, συνταξιούχων, αγροτών και μαθητών, έδωσαν το παρόν στην απεργιακή συγκέντρωση που είχαν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, με τους νέους ανθρώπους να δίνουν τον “παλμό” της μεγάλης αγανάκτησης και οργής για τους 57 συνανθρώπους μας, που πλήρωσαν με τη ζωή τους την τραγική και διαχρονική έλλειψη μέτρων ασφαλείας στα τρένα της χώρας και όχι μόνο.

Όλες οι ομιλίες είχαν κοινή συνισταμένη την διερεύνηση σε βάθος, την απόδοση ευθυνών και κυρίως την λήψη μέτρων προκειμένου να μην ξαναθρηνήσουμε και πάλι θύματα.

Τις ομιλίες άνοιξε η μαθήτρια από το 3ο Λύκειο Πύργου Διονυσία Δημητρακοπούλου, η οποία τόνισε πως «Δεν έχουμε ολοκληρώσει το χρέος μας, το χρωστάμε στα θύματα στις οικογένειες τους, σε όλους μας. Κάθε νέο στοιχείο που έρχεται στο φως, αποδεικνύεται ότι δεν είναι η κακιά στιγμή, ούτε η κακιά η ώρα, αλλά ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα. Αλλά η αλήθεια θα ακουστεί. Η κατάσταση στο σιδηρόδρομο είναι αποτέλεσμα της διαχρονικής πολιτικής όσων κυβέρνησαν και κυβερνούν στη χώρα, που μετράει ως κόστος την ασφάλεια και την ανθρώπινη ζωή, μπροστά στα κέρδη των εταιρειών. Έτσι αντιμετωπίζουν κράτος και εταιρία από κοινού την ασφάλεια των επιβατών, ως κόστος και εμπόδιο για τα κέρδη τους. Οι μαθητές θα πιέσουμε ασφυκτικά για το δίκιο μας, για να δικαιωθούν τα θύματα των τρένων, για να παλέψουμε για ζωή με δικαιώματα, συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τον αγώνα μας».

Ακολούθως η αντιπρόεδρος ΣΕΠΕ Πύργου – Ολυμπίας, Μπία Πικέα, στον χαιρετισμό της ανέφερε ότι «Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες εργαζόμενους, τη νέα γενιά, ιδιαίτερα τους χιλιάδες μαθητές μας, που πλημμύρισαν τους δρόμους της πόλης μας και δεκάδων άλλων πόλεων σε όλες τις γωνιές της Ελλάδας, στις κινητοποιήσεις των προηγούμενων ημερών. Η λαοθάλασσα που κατέκλυσε τη μέρα της απεργίας, στις 8 Μαρτίου και στις συγκεντρώσεις στις 12 Μάρτιου, όλες τις πόλεις της χώρας, έστειλε την κυβερνητική προπαγάνδα στα σκουπίδια. Συνέθλιψε την άθλια επιχείρηση απαλλαγής ευθυνών της σημερινής κυβέρνησης και των προηγούμενων. Γι’ αυτό τώρα η κυβέρνηση με μπροστάρη τον πρωθυπουργό προσπαθεί να στείλει την μπάλα, στην εξέδρα της συγκάλυψης των πραγματικών ευθυνών για το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη. Μετά τις διάφορες προσπάθειες αποπροσανατολισμού, που δεν έπιασαν τόπο, ήρθε η ώρα να προβάλλει ένα ακόμα επικίνδυνο επιχείρημα. “Φταίμε όλοι, όσοι κυβερνήσαμε, αλλά φταίνε και οι συντεχνίες, που αντιστέκονται τόσα χρόνια στην αξιολόγηση”. To επιχείρημα αυτό δεν ειπώθηκε τυχαία. Προσπαθούν να ξαναβάλουν όλους τους εργαζόμενους στο στόχαστρο…».

Από την πλευρά του ο γραμματέας του Συλλόγου Υπαλλήλων ΠΕ Ηλείας, Θοδωρής Τσίπας, στην ομιλία του τόνισε «Σε μια προσπάθεια να συγκαλυφθούν οι πραγματικοί υπεύθυνοι του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, με μια άθλια επιχειρηματολογία, με μια συγνώμη μέσα από τα δόντια και το “όλοι φταίμε” ο πρωθυπουργός πέρα από την διάχυση των ευθυνών επιχείρησε να ρίξει τις ευθύνες στις συντεχνίες που εμπόδιζαν όπως είπε κάθε αξιολόγηση του προσωπικού των τρένων. Αυτά τα επιχειρήματα δεν χρησιμοποιούνται τυχαία. Θέλουν να βάλουν όλους τους εργαζόμενους συλλήβδην στο στόχαστρο, καλλιεργώντας τον επικίνδυνο κοινωνικό αυτοματισμό. Με αυτή τη δοκιμασμένη συνταγή του αποπροσανατολισμού και της στοχοποίησης των δημοσίων υπαλλήλων, η κυβέρνηση προσπαθεί και να πετάξει από πάνω της τις ευθύνες που έχει και να συνεχίσει να προωθεί την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και τη λειτουργία κρατικών δομών με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, μακριά από τις ανάγκες του απλού λαού… Απαιτούμε με δυνατή φωνή την λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για να μην επαναληφθούν στο μέλλον τέτοια τραγικά δυστυχήματα, για να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα. Είναι η ώρα του αγώνα και δεν θα επιτρέψουμε το έγκλημα των Τεμπών να συγκαλυφθεί.

Στη συνέχεια, ο Χρήστος Τσαγκάρης πρόεδρος συνταξιούχων ΙΚΑ Πύργου επεσήμανε ότι «Οι συνταξιούχοι συμμετέχουμε στη σημερινή απεργία και θα συνεχίσουμε για να μην ξεχαστεί το έγκλημα στα Τέμπη, για να βρεθούν και να πληρώσουν οι πραγματικοί ένοχοι. Αυτοί είναι οι κυβερνήσεις και η ευθύνη τους είναι ακέραια. Σε όλους και όχι με ποσοστά. Με τις πράξεις τους αφαίρεσαν το δικαίωμα στη ζωή για 57 συνανθρώπους μας. Η κοινωνία, ο λαός δεν θα τους ξεχάσει. Η οργή και η αγανάκτηση για το έγκλημα στα Τέμπη θα γίνει οργανωμένη δύναμη διεκδίκησης και αγώνα για να μην ξανασυμβούν τέτοια εγκλήματα».

O εκπρόσωπος συνταξιούχων ΔΕΗ Πελοποννήσου, Ηπείρου, Ιονίων Νήσων Κωνσταντίνος Πέππας, συγκίνησε το πλήθος με την ανάγνωση ενός ποιήματος που απήγγειλε και το οποίο έχει γράψει ο ίδιος για την τραγωδία των Τεμπών.

Ματωμένες ράγες.

Πρώτη του μήνα Μαρτίου, μια παγωμένη μέρα, δυο τραίνα συγκρουστήκανε, φωτιά εις τον αέρα.

Το νέο σα μαθεύτηκε, το αίμα σταματάει, ανοίγουν τηλεόραση και τους νεκρούς κοιτάει.

Εικόνες φρίκης βλέπουμε, πολλά κορμιά καμένα, βοηθάνε όσοι έζησαν, να σώσουν έστω ένα.

Τρίβει τα χέρια ο θάνατος, πολλούς θαρρεί στον Άδη, νέα παιδιά αγκάλιασε, βαγόνια στο σκοτάδι.

Βλαστάρια ήταν στη ζωή, το γέλιο θα ζηλέψει γέρους, μεγάλους και αρρώστους αυτούς δεν θα γυρέψει.

Αγόρια με τις κοπελιές χαμόγελο στα χείλη, τα πιο πολλά συμφοιτητές και στη σχολή τους φίλοι.

Έναν καφέ περίμεναν να πάρουν και νερό, μέρα τη μέρα που περνά κακό πιο φανερό…

… Άλλοι παίρνουν αποφάσεις, ούτε ο Θεός ορίζει, Μαμά μόλις φθάσω θα σε πάρω, Καλό ταξίδι παιδί μου….

Το μέλος ΣΕΠΕ Ολυμπίας Μαρία Καρπίτη με τη σειρά της ανέφερε ότι «Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες εργαζόμενους, νέους, φοιτητές και ιδιαίτερα τους μαθητές που πλημμυρίζουν τους δρόμους κάθε γωνιάς της Ελλάδας. Όλοι μαζί γινόμαστε η φωνή των νεκρών του εγκλήματος στα Τέμπη και φωνάζουμε ότι ήταν προδιαγεγραμμένο έγκλημα. Η ζωή μας δεν είναι κόστος, αυτή την πολιτική του κόστους-οφέλους, τη γνωρίζουμε καλά στα σχολεία μας. Καθημερινά ερχόμαστε αντιμέτωποι με τεράστια προβλήματα στις σχολικές υποδομές, με ελλείψεις προσεισμικού ελέγχου που θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές τις δικές μας και των μαθητών μας. Με τεράστιες ευθύνες υλικοτεχνικών υποδομών. Με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων βιώνουμε τα αποτελέσματα της υποχρηματοδότησης για τις σχολικές μονάδες. Συγκεκριμένα 1,8 δις. λιγότερα τα τελευταία 11 χρόνια…».

Ο πρόεδρος των εργαζομένων στο νοσοκομείου Πύργου, Γιάννης Γεωργίου τόνισε ότι «Όλοι μαζί σήμερα τιμούμε την μνήμη των ανθρώπων που χάθηκαν στα Τέμπη. Αγωνιζόμαστε για το έγκλημα που διαπράχτηκε, για να μην μείνουν ατιμώρητοι οι πραγματικοί ένοχοι, φωνάζουμε δυνατά STOP στον πλούτο εις βάρος της ασφάλειας του επιβατικού κοινού και των εργαζομένων, στον εμπαιγμό και στις ιδιωτικοποιήσεις, STOP στο ψέμα και την κοροϊδία της κυβέρνησης, που την επόμενη του τραγικού αυτού εγκλήματος, ήταν έτοιμοι να εγκαινιάσουν αυτό που η απουσία του στοίχησε τόσες ανθρώπινες ζωές, την ψηφιοποίηση του σιδηροδρόμου. Πάνω στον πανικό τους και κάτω από το φόβο της λαϊκής κατακραυγής έσπευσαν γρήγορα να παραπληροφορήσουν τον κόσμο ότι η σημερινή απεργία της ΑΔΕΔΥ ήταν παράνομη, τόσο το υπουργείο εσωτερικών, όσο και τα παπαγαλάκια τους. Η προβοκάτσια της κυβέρνησης δε θα περάσει. Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε την ανατροπή, να βάλουμε τέλος στα σχέδια των ιδιωτικοποιήσεων που έχουν σαν στόχο το κέρδος και όχι το συμφέρον του πολίτη και τις αξιοπρεπείς παροχές και υπηρεσίες από δημόσιες δομές».

H πρόεδρος ΕΛΜΕ Ηλείας Στέλλα Αναστασίου στην τοποθέτησή της υπογράμμισε πως «Χαιρετίζουμε την σημερινή απεργιακή κινητοποίηση σε Πύργο και Αμαλιάδα και τις κινητοποιήσεις που γίνονται σε όλη τη χώρα ως φυσιολογική συνέχεια των μεγαλειωδών κινητοποιήσεων όλων των προηγούμενων ημερών, που δείχνουν το δρόμο του αγώνα και της διεκδίκησης, έτσι ώστε το έγκλημα στα Τέμπη να μην συγκαλυφθεί. Οι πραγματικοί υπεύθυνοι θα αναδειχθούν. Το έγκλημα δε θα ξεχαστεί, γιατί εμείς δε θα το αφήσουμε να ξεχαστεί. Δίνουμε την υπόσχεση ότι δε θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί! Κανέναν τους. Την κυβέρνηση, το κράτος, την εταιρεία, τα υπόλοιπα αστικά κόμματα που καθένας του φέρει την ευθύνη στο ακέραιο και μη νομίζουν κάποιοι ότι με τις βουλευτικές εκλογές θα γλιτώσουν. Εμείς θα συνεχίσουμε όποια και αν είναι η επόμενη κυβέρνηση, γιατί οι ευθύνες τους είναι διαχρονικές, αφού διαχρονικά όλοι τους υλοποιούν την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, της εμπορευματοποίησης και του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας. Ακόμα και ας κάνουν τώρα όλοι τους ότι κοιτάζουν αλλού και ας προσπάθησαν με κάθε τρόπο να επιβάλλουν σιγή υποταγής. Πήραν το μήνυμά τους ξανά και ξανά και θα το πάρουν και στη συνέχεια…».

Ο πρόεδρος της ΟΑΣΗ και υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ Θανάσης Βομπίρης στην ομιλία του επεσήμανε ότι «Χαιρετίζουμε και συμμετέχουμε στις εκδηλώσεις των σωματείων και των άλλων μαζικών φορέων του λαού και ιδιαίτερα της νεολαίας. Ενώνουμε και τη δική μας φωνή μαζί τους, απαιτώντας να μην υπάρχει καμία ανοχή και καμία συγκάλυψη για το έγκλημα στα Τέμπη. Παράλληλα οι αγρότες και κτηνοτρόφοι δίνουμε τον δικό μας αγώνα για την επιβίωση μας, μαζί με τον υπόλοιπο λαό. Αυτές τις μέρες, ο θίασος των βουλευτών και διάφορων παρατρεχάμενων, δήθεν εκπροσώπων των αγροτών, συναντήθηκαν με τον Υπουργό και έφεραν χάντρες και καθρεφτάκια στους αγρότες και κέρδη για τους μεταποιητές. Δεν θα τους επιτρέψουμε να κάνουν όλοι μαζί την κηδεία και της σταφίδας. Θα είμαστε εδώ το επόμενο διάστημα, με τον λαό, να διεκδικήσουμε καλύτερη ζωή, να μην ξεπουλήσουν άλλο την Ελλάδα, το νερό και όλα τα άλλα που έχουν απομείνει, την Παιδεία, Θα είμαστε εδώ και θα νικήσουμε όλοι μαζί».

Ο Μανώλης Γαβαλάς, μέλος του ΔΣ Εργαζομένων ΤΡΑΙΝΟΣΕ στη συνέχεια ανέφερε πως «Χαιρετίζω τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις. Η λαϊκή απαίτηση μέσα από αυτές τις κινητοποιήσεις είναι να μην υπάρξει καμία συγκάλυψη και να παρθούν μέτρα ασφαλείας σε όλους τους χώρους δουλειάς.   Στέλνουμε ένα ηχηρό μήνυμα, ότι δε θα επιτρέψουμε να ξεχαστεί το έγκλημα στα Τέμπη, δε θα επιτρέψουμε να θρηνήσουμε άλλους νεκρούς όπως θρηνούμε τώρα, τους επιβάτες της αμαξοστοιχίας και τους νεκρούς συναδέλφους μας, ανάμεσα στους οποίους είναι και ο συμπατριώτης σας Μηχανοδηγός Γιώργος Κουτσούμπας. Σε αυτό τον αγώνα μετέχουν μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους, οι εργαζόμενοι στο σιδηρόδρομο και απαιτούν να παρθούν συγκεκριμένα μέτρα ασφαλείας στους χώρους εργασίας, συγκεκριμένα μέτρα, για την ασφαλή κυκλοφορία των τρένων. Όλο το προηγούμενο διάστημα προειδοποιήσαμε ότι θα βρεθούμε μπροστά  σε ένα μεγάλο δυστύχημα. Το βλέπαμε καθημερινά, με τα ατυχήματα στους χώρους δουλειάς, βλέπαμε τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό, βλέπαμε τα ελλιπή μέτρα ασφαλείας στην εκτέλεση των εργασιών στα εργοστάσια και στα μηχανοστάσια της Hellenic train, το βλέπαμε στην παντελή έλλειψη ασφαλούς κυκλοφορίας στα τρένα.  Κανένας τους δεν έβγαζε τσιμουδιά, για να μη θιχτούν τα κέρδη τους. Ούτε ο ΟΣΕ που διαχειρίζεται τη γραμμή, ούτε η  Hellenic train που πάνω σε αυτή τη σαραβαλιασμένη γραμμή κυκλοφορεί τα τρένα της, αλλά ούτε και η κυβέρνηση που αρνείται να χρηματοδοτήσει έργα που βελτιώνουν τη ζωή του λαού. Αυτό ήταν ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα και είχε ενόχους όλους αυτούς και όλα τα κόμματα που κυβέρνησαν…».

Ο πρόεδρος εργαζομένων στα εμπορικά καταστήματα και επιχειρήσεις νομού Ηλείας Nίκος Γκότσης υπογράμμισε πως «Περίτρανα αποδείχθηκε ότι το αστικό κράτος αντιμετωπίζει την προστασία του λαού ως περιττό κόστος που βλάπτει την κερδοφορία του κεφαλαίου. Από τη μια δημιουργεί υποδομές για να πλειστηριάζονται εργατικές λαϊκές κατοικίες με ένα κλικ και από την άλλη απουσιάζει από τα τρένα η ηλεκτρονική επιτήρηση.

Όλο το προηγούμενο διάστημα πραγματοποιήθηκαν κινητοποιήσεις με χιλιάδες εργαζόμενους, μαθητές και φοιτητές όπου και σήμερα δίνουν το παρών. Τα ταξικά σωματεία ζήτησαν από την ΓΣΕΕ να πάρει απόφαση για απεργία που δεν το έκανε βρίσκοντας προφάσεις. Η μεγαλειώδης απεργία στις 8 Μάρτη, έστειλε την κυβερνητική προπαγάνδα στα σκουπίδια και χάραξε τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε έστω να μπουν στο στόχαστρο οι πραγματικές αιτίες. Ένας είναι ο ένοχος, η πολιτική όλων των κυβερνήσεων. Η λογική τους είναι κόστος-όφελος όπου ως περιττό κόστος λογίζονται οι ανάγκες και τα δικαιώματα των εργαζομένων και όφελος θεωρούνται τα κέρδη των μεγάλων ομίλων. Αυτό άλλωστε αποδεικνύεται καθημερινά και στους χώρους δουλειάς με την απουσία μέτρων ασφαλείας και υγιεινής και με καθημερινά εργατικά ατυχήματα».

Ο πρόεδρος Συνδικάτου Οικοδομών Ηλείας Κώστας Γιάνναρος στην ομιλία του ανέφερε πως «Όλη η εργατική τάξη της χώρας και η νεολαία γίνεται και σήμερα η φωνή των 57 νεκρών του σιδηροδρομικού εγκλήματος στα Τέμπη. Κάνουμε το θρήνο οργή και την οργή αγώνα, για να μην επιβληθεί η σιωπή για να μην συγκαλυφθεί το έγκλημα, για να έρθει η προστασία του λαού στο προσκήνιο, κόντρα στην εγκληματική πολιτική του κέρδους. Με αφορμή τη δολοφονία των 57 ανθρώπων, αναδείχτηκε η δύναμη που έχει ο οργανωμένος λαός. Μέγιστο χρέος σήμερα στις οικογένειες των νεκρών, των τραυματιών, των φοιτητών και των εργαζομένων που έχασαν τη ζωή τους, είναι να μη συγκαλυφθεί και αυτό το έγκλημα. Να μη μείνουν ατιμώρητοι οι πραγματικοί υπεύθυνοι, να δικαστούν και να τιμωρηθούν από το λαό. Η ζωή μας δεν είναι κόστος, παλεύουμε για την προστασία της ανθρώπινης ζωής στους χώρους δουλειάς, για δημόσια και σύγχρονη υγεία για όλο το λαό, για δημόσια και δωρεάν παιδεία για ασφάλεια και ανθρώπινες συνθήκες ζωής για τα νέα παιδιά».

Επιπλέον πρόεδρος ΕΔΟΠ ΔΕΗ ο Νίκος Λοχοβίτης στην τοποθέτησή του τόνισε πως «Χαιρετίζουμε τις μαθήτριες και μαθητές που όλες αυτές τις ημέρες είναι στην πρώτη γραμμή των κινητοποιήσεων για να μην συγκαλυφθεί το έγκλημα στα Τέμπη. Η επόμενη βάρδια της εργατικής τάξης στέλνει μήνυμα προοπτικής και ελπίδας. Γιατί αν γλυτώσει το παιδί, υπάρχει ελπίδα. Αυτό το ελπιδοφόρο μήνυμα αναδείχθηκε αυτές τις δύο εβδομάδες από το τραγικό και ασύλληπτο σιδηροδρομικό έγκλημα. Η σημασία της συλλογικής δράσης, της μαχητικότητας, της αλληλεγγύης και της οργανωμένης πάλης, φέρνοντας στο προσκήνιο τις τεράστιες και αστείρευτες δυνάμεις του εργατικού λαϊκού κινήματος του λαού μας, που μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω. Η χώρα σείεται από οργή και τον καθημερινό αγώνα. Η απεργία στις 8 Μάρτη που τράνταξε κάθε πόλη της χώρας από τον παλμό των εργαζομένων και της νεολαίας, τα μεγάλα παλλαϊκά συλλαλητήρια, οι καθημερινές κινητοποιήσεις, τα πανό σε σχολεία, γειτονιές, γήπεδα, είναι η καλύτερη απάντηση σε όσους επιχειρούν να βάλουν το έγκλημα στον πάγο. Να αποτινάξουν από πάνω τους κάθε ευθύνη. Οι μέρες περνούν όμως τίποτα δεν μπορεί να σβήσει τις πραγματικές ευθύνες της δολοφονίας στα Τέμπη».

Τέλος, ο πρόεδρος του συλλόγου Εργαζομένων Δήμων Πύργου - Αρχ. Ολυμπίας- Ζαχάρως Χρήστος Γαρύφαλλος από την πλευρά του σημείωσε «Σήμερα όλοι εμείς οι εργαζόμενοι, στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, οι συνταξιούχοι, η νεολαία και ο λαός ακούμε και ενώνουμε τις φωνές μας για να μην συγκαλυφθεί το έγκλημα των Τεμπών, για να μην ξεπουληθεί η δημόσια περιουσία και ότι οι ζωές μας είναι πάνω από τα κέρδη τους. Οι ένοχοι έχουν ονοματεπώνυμο. Τόσο στην κυβέρνηση, όσο και στην Διοίκηση των σιδηροδρόμων. Επιβάλλεται να αποκαλυφθούν, να λογοδοτήσουν και να τιμωρηθούν παραδειγματικά για την αφαίρεση των 57 ανθρώπινων ζωών. Εδώ και τώρα, όσο ψηλά κι αν βρίσκονται. Δεν πρόκειται να αφήσουμε το έγκλημα των Τεμπών να συγκαλυφθεί. Τα χέρια τους έχουν βαφτεί με αίμα νέων ανθρώπων και η ελληνική κοινωνία αξιώνει βαρύτατη τιμωρία για τους εγκληματίες. Κανείς δεν μπορεί να ανεχθεί να λειτουργεί ένα κράτος στη λογική του “πάμε και όπου βγει”. Είδαμε που οδηγεί αυτό…

Δηλώνουμε πως όσες δικαστικές προσφυγές και αν κάνει η κυβέρνηση και ο υπουργός, θα συνεχίσουμε να ασκούμε το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα μας στην απεργία και να αγωνιζόμαστε για την κατάργηση του Νόμου Χατζηδάκη. Διεκδικούμε την ζωή που μας αξίζει, ζωή με σύγχρονα δικαιώματα, ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας. Οι ζωές μας είναι πάνω από τα κέρδη τους».

Αμέσως μετά τις ομιλίες στην κεντρική πλατεία του Πύργου, ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης με κατάληξη στον σιδηροδρομικό σταθμό, όπου εκεί οι διαδηλωτές, άφησαν συμβολικά λίγα λουλούδια στην μνήμη των 57 ανθρώπων που τόσο άδικα και σκληρά έχασαν την ζωή τους, στο δυστύχημα των Τεμπών.

poreia pirgos 2

poreia pirgos 3

poreia pirgos 4

poreia pirgos 5

poreia pirgos 6

poreia pirgos 7

poreia pirgos 8

poreia pirgos 9

poreia pirgos 10

poreia pirgos 11

poreia pirgos 12

poreia pirgos 13

poreia pirgos 14

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ