LIVE

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

23|07
2019
18:59

Εν αμφιβόλω είναι οι προθέσεις σας κ. Καραμανλή

Αφού πρώτα ο κ. Καραμανλής μοίρασε διαρροές, με αμφισβητούμενα στοιχεία σε φίλια στη ΝΔ Μέσα Ενημέρωσης, προχθές στη Βουλή τις αναμάσησε, με τον ίδιο τίτλο αυτών των Μέσων, ότι για το έργο Πάτρα-Πύργος «Η χρηματοδότηση του έργου είναι εν αμφιβόλω». Πράγματι, εκεί, στα βράχια, που οδηγεί το μεγάλο αυτό έργο η χρηματοδότηση του από το ΕΣΠΑ δεν είναι απλώς αμφίβολη, σίγουρα, θα χαθεί.

Θυμίζουμε ότι, το έργο είχε απενταχθεί από τη κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου το 2013, οι διαγωνισμοί οι εγκρίσεις ενός σύγχρονου αυτοκινητόδρομου διήρκεσαν σχεδόν 2 χρόνια, αφού προηγήθηκαν οι 8 διαγωνισμοί που επέφεραν μεγάλες εκπτώσεις, με συνέπεια, τη μη εμμονή της Κομισιόν σε διαπλάτυνση του υφιστάμενου κατσικόδρομου, αλλά στο να αποδεχθεί να γίνει σύγχρονος αυτοκινητόδρομος.  

Τι θα συμβεί αν προχωρήσει στην απένταξη; Θα πρέπει, αν ενοποιηθεί το έργο(προς τη κατεύθυνση του ενός «εθνικού» εργολάβου), να γίνουν ξανά μελέτες για δημοπράτηση και νέος διαγωνισμός… Η καθυστέρηση θα είναι, τουλάχιστον 3-4 χρόνια, αφού θα χρειαστεί εκ νέου έλεγχος και έγκριση από τη Κομισιόν, που μάλλον δε θα τη δώσει, και προφανώς θα χαθεί η χρηματοδότηση με ευρωπαϊκούς πόρους! Επιπλέον, το κράτος θα αποζημιώσει τους συμβασιούχους εργολάβους, και από ότι λένε οι γνωρίζοντες, θα ξεπεράσουν τα 20 εκατομμύρια…

Ο κ. Καραμανλής δε λέει την αλήθεια όταν αναφέρει ότι «στα 5 έργα που έχουν υπογραφεί οι συμβάσεις, δεν έχει ξεκινήσει η υλοποίησή τους». Στις 17 Ιουλίου έγραψα ότι έχουν ξεκινήσει 3 εργολαβίες (Κ. Αλισσός, Βάρδα, Γεράκι), ενώ στο μεταξύ ξεκίνησαν και οι εργολαβίες 6η και 8η (Μιτιλόγλι και Καρέϊκα στα Σαγέϊκα) της εταιρίας «Gd Infrastrutture Hellas».

Ας έλθει να το διαπιστώσει «ιδίοις όμμασι» και να μη λέει παραμύθια, για λόγους αντιπολιτευτικούς.

Να αντιδράσουν δυναμικά φορείς και πολίτες

Τέλος, ο υπουργός δήλωσε ότι «παραλάβαµε μια χωµατερή µε 50.000 τόνους απορρίµµατα!. Εδώ πράγματι έχει δίκιο. Ο Σπίρτζης και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σε Ηλεία-Αχαΐα, έριχναν, δολίως, σκουπίδια για να μη μπορέσει να προχωρήσει ο δρόμος, από τη κυβέρνηση της ΝΔ!

Ας αφήσει τις αστειότητες. Ήδη, στο παραπάνω δημοσίευμα μου, σημείωνα ότι: «Αν πάει κανείς στα εργοτάξια θα δει ότι τα έργα έχουν ξεκινήσει, αντιμετωπίζοντας όμως και αναπάντεχα προβλήματα, όπως σχηματισμούς χωματερών από Δήμους, πάνω στη χάραξη του νέου δρόμου!».

Το ότι οι γειτονικοί Δήμοι(ιδίως του Δήμου Δυτικής Αχαΐας, με τα 54.000 κυβικά που έριξε),   εναπόθεταν τόνους σκουπιδιών, είναι ένα πρόβλημα δομικό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και όχι της κεντρικής κυβέρνησης…

Προτρέπω λοιπόν τα ντόπια ΜΜΕ να κάνουν ένα ρεπορτάζ με τα παραπάνω για να μάθουν και οι πολίτες την αλήθεια, αλλά και ο κ. Καραμανλής..        

Όμως τελειώσανε τα ψέματα:

Οι φορείς της Ηλείας, οι νεοεκλεγμένοι, Περιφερειάρχης, δήμαρχοι και σύμβουλοι, το Επιμελητήριο, Επιστημονικοί φορείς, κινήσεις πολιτών, ανεξάρτητα από τις κομματικές τους προτιμήσεις, θα πρέπει να αντιδράσουν άμεσα και δυναμικά, για να μη περάσει το σχεδιαζόμενο ανοσιούργημα της νέας απένταξης του αυτοκινητόδρομου.    

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Up & High Media