LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

21|03
2023
12:47

Ο Ειδικός Συνεργάτης του Δήμου Πύργου – Ιστορικός Θεόδωρος Λάμπρος στο Δημοτικό Σχολείο Μανωλάδας

Έμαθαν για την Τοπική Ιστορία του 1821

*Διένειμε στους εκπαιδευτικούς την έκδοση του Δήμου Πύργου για την Ελληνική Επανάσταση και στους μικρούς μαθητές – μαθήτριες την έκδοση για την Αρχαία Φειά – Ποντικόκαστρο

Την ανάγκη η νέα γενιά του τόπου να μάθει και να αγαπήσει την τοπική ιστορία ήταν το μήνυμα του Ειδικού Συνεργάτη του Δήμου Πύργου – Ιστορικού και Συγγραφέα Θεόδωρου Λάμπρου κατά την επίσκεψη του στο Δημοτικό Σχολείο Μανωλάδας.

Ο Θεόδωρος Λάμπρος βρέθηκε στο εν λόγω Δημοτικό Σχολείο μετά από πρόσκληση του Διευθυντή κ. Γιώργου Σαϊτά όπου μίλησε στους μικρούς μαθητές – μαθήτριες της ΣΤ’ Τάξης για την Ελληνική Επανάσταση του 1821 στην Ηλεία.

Ο Θεόδωρος Λάμπρος αναφέρθηκε στα ιστορικά γεγονότα που έλαβαν χώρα στην Ηλεία κατά το 1821 και στους αγωνιστές που πρωταγωνίστησαν στον ξεσηκωμό του τόπου τονίζοντας ότι τα διδάγματα της Ελληνικής Επανάστασης όπως η ελευθερία, η πίστη και η συστράτευση για τον κοινό σκοπό παραμένουν διαχρονικά στις μέρες μας.

lamprou sxolio manolada 2

Γιώργος Σαϊτας – Διευθυντής Δημοτικού Σχολείου Μανωλάδας

«Αξιέπαινη η πρωτοβουλία του Θεόδωρου Λάμπρου»

Με την σειρά του ο Διευθυντής του Σχολείου Γιώργος Σαϊτας αφού ευχαρίστησε τον Θεόδωρο Λάμπρο για την επίσκεψή του στο Δημοτικό Σχολείο ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «τη επίσκεψη του Ιστορικού  -συγγραφέα και ερευνητή Θεόδωρου Λάμπρου είναι αξιέπαινη αφού δείχνει ότι υπάρχουν άνθρωποι που προσπαθούν να αναδείξουν την τοπική μας ιστορία αλλά και να μεταλαμπαδεύσουν τη γνώση και την αγάπη τους για την ιστορία στα νέα παιδιά. Τον ευχαριστούμε από καρδιάς για αυτή του την επίσκεψη».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Θεόδωρος Λάμπρος διένειμε την έκδοση του Δήμου για την Ελληνική Επανάσταση στο εκπαιδευτικό προσωπικό της μονάδας ενώ στους μικρούς μαθητές μαθήτριες της ΣΤ΄ Δημοτικού έδωσε την έκδοση για την Αρχαία Φειά και το Ποντικόκαστρο.

(Δελτίο Τύπου)

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo