LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

21|03
2023
13:57

ΕΕΕΕΚ Πύργου: Παγκοσμία μέρα για το Σύνδρομο Down

Η 21η Μαρτίου καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα για το Σύνδρομο Down με στόχο την ευαισθητοποίηση της διεθνούς κοινότητας. Η Παγκόσμια Ημέρα για το Σύνδρομο Down δεν ορίστηκε τυχαία να είναι η 21η Μαρτίου, καθώς προέκυψε από τα αριθμητικά δεδομένα που συνθέτουν το σύνδρομο (3ο χρωμόσωμα στο 21ο ζεύγος=3.21)και καθιερώθηκε με πρωτοβουλία του γιατρού Στυλιανού Αντωναράκη, καθηγητή Γενετικής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης.

Κάθε χρόνο, στις 21 Μαρτίου, η φωνή των ατόμων με σύνδρομο Down και εκείνων που ζουν και δουλεύουν καθημερινά μαζί τους, μεγαλώνει και ακούγεται πιο δυνατά. Τα άτομα με σύνδρομο Down, ισότιμα με τους άλλους ανθρώπους, θα πρέπει να είναι σε θέση να απολαύσουν πλήρη και ίσα δικαιώματα, τόσο ως παιδιά, όσο και ως ενήλικες. Αυτό περιλαμβάνει τη δυνατότητα να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις και δράσεις της κοινωνίας ή κοινότητας στην οποία ζουν.

Έχει αποδειχτεί, ότι, όταν τα παιδιά με σύνδρομο Down και άλλες αναπηρίες έχουν ευκαιρίες συμμετοχής σε κοινές δράσεις με τους συνομηλίκους τους, τότε επωφελούνται από αυτό και μεγαλώνουν σε ένα περιβάλλον φιλίας, αποδοχής και σεβασμού από όλους, ενώ και τα ίδια τα παιδιά αυτά έχουν πιο υψηλές προσδοκίες για το μέλλον τους. Το σχολείο μας χρόνια τώρα διεκδικεί και αγωνίζεται για τα άτομα με σύνδρομο Down και για όλα τα άτομα με αναπηρία για μια κοινωνία δίχως φραγμούς και αποκλεισμούς. Αγωνιζόμαστε για την αυτόνομη και ανεξάρτητη διαβίωση αυτών των παιδιών στην κοινότητα και βρισκόμαστε πάντα κοντά στην οικογένεια με όποιο τρόπο μπορούμε. Αγωνιζόμαστε για την ελευθερία στις επιλογές ζωής και στηρίζουμε τη λειτουργία των Στεγών Αυτόνομης Διαβίωσης. Ίσως ήρθε η ώρα για την ίδρυση κέντρων ανεξάρτητης διαβίωσης με σωστές προϋποθέσεις και προδιαγραφές.

H ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΟΥ ΕΕΕΕΚ

Πετράγιαννη Αγγελική

(Δελτίο Τύπου)

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Beauvoir

Studio Μαθηματικών