LIVE

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

21|03
2023
18:13

Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Ανακοίνωση Τμήματος Περιβάλλοντος για τα απορρίμματα 

Αγαπητοί συνδημότες,

Ήδη διανύουμε τη δύσκολη περίοδο, κατά την οποία το πρόβλημα διαχείρισης των απορριμμάτων στο δήμο μας μεγεθύνεται κυρίως λόγω της αύξησης του πληθυσμού. Εκ μέρους της δημοτικής αρχής γίνονται υπεράνθρωπες προσπάθειες με σκοπό τον εκσυγχρονισμό του στόλου και του εξοπλισμού της Καθαριότητας και την εν γένει ολοκλήρωση του συνόλου των υποδομών που απαιτούνται για τον αυξημένο όγκο των αποβλήτων που απορρίπτονται ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες.

Προκειμένου το φετινό καλοκαίρι να κυλήσει ομαλά σε ό,τι αφορά την καθαριότητα του δήμου μας, απαιτείται η συνεργασία όλων μας, με την πιστή εφαρμογή του προγράμματος αποκομιδής.

Οι κύριες οδηγίες που οφείλουμε να τηρήσουμε είναι οι εξής:

1. Τοποθετούμε τα απορρίμματα µέσα στους κάδους συσκευασµένα, σε πλαστικές, ανθεκτικές σακούλες.

2. Φροντίζουµε για την προσεκτική συσκευασία των επικίνδυνων υλικών (γυαλιά, σκουριασµένα αντικείµενα κ.ά.), για την προστασία των εργαζομένων στην καθαριότητα.

3. Δεν μετακινούμε τους κάδους από την καθορισμένη θέση που είναι τοποθετημένοι.

4. Για την απομάκρυνση πράσινων - κλαδεμάτων ή ογκωδών απορριμμάτων.

Η Υπηρεσία Καθαριότητας με την παρούσα ανακοίνωση της, επισημάνει την ανάγκη να μην συσσωρεύονται κλαδιά και χόρτα δίπλα στους κάδους σε άτακτα χρονικά διαστήματα. Η περισυλλογή κλαδιών και χόρτων δίπλα από τους κάδους απορριμμάτων θα πραγματοποιείται  κατόπιν επικοινωνίας με το Τμ. Καθαριότητας του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης στα τηλέφωνα: 2623360604-2623360843.  Παρακαλούνται οι δημότες να μην απορρίπτουν αυθαίρετα κάθε λογής κλαδευτικών απορριμμάτων (κλαδιά, χόρτα κλπ), διότι έτσι καθυστερεί η αποκομιδή τους και ρυπαίνουν το χώρο που όλοι κατοικούμε. Σας ενημερώνουμε ότι τα τακτικά απορριμματοφόρα οχήματα δεν έχουν δυνατότητα να δεχθούν κηπευτικά υπολείμματα.

5. Ανακυκλώνουµε στους µπλε κάδους (αλουµίνιο, γυαλί, χαρτί, πλαστικό).

6. Ανακυκλώνουµε τις ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, στα σημεία που ο Δήμος έχει τοποθετήσει τους ειδικούς κάδους.( π.χ Δημαρχείο Λεχαινών, πρώην Δημαρχεία Ανδραβίδας -Βάρδας-Κυλλήνης.

7. Συσκευάζουμε τα προϊόντα κηπευτικών εργασιών (φύλλα, ξερά άνθη, γκαζόν) σε πλαστικές, ανθεκτικές σακούλες οι οποίες πρέπει να είναι γερά δεµένες.

8. Ο Δήμος ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΥΛΛΕΓΕΙ μπάζα και οικοδομικά υλικά, καθώς δεν υπάρχει σύμβαση με αποδέκτη. Η απόρριψη μπάζων στους κάδους, έχει σαν αποτέλεσμα την καταστροφή του κάδου και του απορριμματοφόρου οχήματος. Για τη περισυλλογή τους θα πρέπει να απευθύνεστε αποκλειστικά και μόνο σε ιδιωτικές εταιρείες.

Η συνδρομή όλων μας θα αποτελέσει βασική προϋπόθεση και καταλυτικό παράγοντα για την καθαριότητα του Δήμου μας αυτό το καλοκαίρι.

Υπενθυμίζεται ότι η μη τήρηση του Κανονισμού Καθαριότητας του Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης επισείει τα προβλεπόμενα πρόστιμα. Επιφυλασσόμαστε για την τροποποίηση των παραπάνω οδηγιών, καθώς και εν γένει του προγράμματος, με σκοπό τη βελτίωσή του, σε περίπτωση που αυτό επιτραπεί από τις συνθήκες, που θα προκύψουν εντός των θερινών μηνών στον τομέα διαχείρισης των απορριμμάτων.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση,

ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος

& Πολ.Προστασίας

ΒΑΓΓΓΕΛΑΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

(Δελτίο Τύπου)

Google News ilialive.rg

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo