LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

22|03
2023
17:13

Τροπολογία Κ. Τζαβάρα για την δωρεάν παραχώρηση του κάμπινγκ της Κουρούτας στον δήμο Ήλιδας

Κ. Τζαβάρας: «Το κάμπινγκ της Κουρούτας πρέπει να διατηρήσει τον λαϊκό και δημοτικό χαρακτήρα του»

Tη δωρεάν παραχώρηση του παραθαλάσσιου κάμπινγκ της Κουρούτας στον δήμο Ήλιδας ζητά από το υπουργείο Οικονομικών ο Κώστας Τζαβάρας με σχετική τροπολογία που κατέθεσε στο σχέδιο νόμου «Πλαίσιο ρύθμισης οφειλών και άλλες φορολογικές και τελωνειακές ρυθμίσεις, προστασία των συντάξεων από τον πληθωρισμό και άλλες διατάξεις για τη στήριξη της κοινωνίας και της επιχειρηματικότητας».

Όπως επισημαίνει στο κείμενο της τροπολογίας, το κάμπινγκ είχε παραχωρηθεί από το 1976 για 30 χρόνια στον τότε δήμο Αμαλιάδας για αξιοποίηση και έκτοτε λειτουργούσε με ελεύθερη είσοδο και με παροχή υπηρεσιών προσιτή στα λαϊκά στρώματα της Ηλείας.

Ο Κώστας Τζαβάρας υπενθυμίζει πως από τη λήξη της παραχώρησης το 2006 μέχρι και το 2020 η ΕΤΑΔ κάθε χρόνο παραχωρούσε το κάμπινγκ στον δήμο Ήλιδας για ολιγόμηνη αξιοποίηση. Ωστόσο, το 2021 αποφάσισε να προκηρύξει διαγωνισμό παραχώρησης σε ιδιώτη, δεδομένου ότι από το 2016 η ΕΤΑΔ είχε περάσει στον έλεγχο του λεγόμενου «Υπερταμείου», τον οποίο ματαίωσε αλλά επαναπροκήρυξε αιφνιδιαστικά λίγο πριν από τις επικείμενες βουλευτικές εκλογές.

Ο Ηλείος βουλευτής επισημαίνει πως το παραθαλάσσιο κάμπινγκ της Κουρούτας είναι ταυτισμένο με την ιστορία της τοπικής κοινωνίας και συνδεδεμένο με την καλοκαιρινή αναψυχή των κατοίκων της περιοχής και των επισκεπτών του νομού, κάτι που θα αλλάξει άρδην εφόσον τελεσφορήσει ο διαγωνισμός που έχει προκηρυχθεί έναντι 65.000 ευρώ και για 15 χρόνια σε ιδιωτικά συμφέροντα.

Για το λόγο αυτό, υπογραμμίζει την ανάγκη διατήρησης του δημοτικού χαρακτήρα που έχει εδώ και δεκαετίες με τη δωρεάν παραχώρησή του στον δήμο Ήλιδας, ώστε να χαραχθεί ένα σχέδιο μακροπρόθεσμης αξιοποίησης με κριτήριο τις ανάγκες των δημοτών και της τοπικής οικονομίας και να αποτραπεί η δημιουργία ενός «κλειστού» κλαμπ τουριστών στην «καρδιά» της Κουρούτας.

Ο Κώστας Τζαβάρας επισημαίνει πως το ιδιοκτησιακό καθεστώς του κάμπινγκ Κουρούτας δεν εμποδίζει την παραχώρησή του στον δήμο Ήλιδας, διότι αφενός υπάρχει η σχετική νομοθεσία που επιτρέπει την παραχώρηση ακινήτων σε φορείς της Αυτοδιοίκησης και αφετέρου σε ανάλογες περιπτώσεις το υπουργείο Οικονομικών έχει επιδείξει την απαραίτητη πολιτική βούληση, όπως έκανε με το αρ. 18 ν. 4690/2020 και τη μεταβίβαση ακινήτου από το ΤΑΙΠΕΔ στην «Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας A.E.», εκδίδοντας και σχετική Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 1827 Β’/ 11-5-2020).

«Το παραθαλάσσιο Κάμπινγκ της Κουρούτας εδώ και δεκαετίες λειτουργεί για να προσφέρει υπηρεσίες αναψυχής στους πολίτες και τους επισκέπτες της Ηλείας και κυρίως στα λαϊκά στρώματα. Η αιφνιδιαστική επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού παραχώρησής του σε ιδιώτη θα αλλάξει τον χαρακτήρα του, για αυτό και κατέθεσα τροπολογία για την δωρεάν παραχώρησή του στον δήμο Ήλιδας. Το γεγονός ότι η ΕΤΑΔ ανήκει στην ΕΕΣΥΠ, το λεγόμενο «υπερταμείο», δεν αποτελεί νομικό εμπόδιο για το υπουργείο Οικονομικών, αφού υπάρχει νομοθεσία που προβλέπει τέτοιες μεταβιβάσεις, όπως έγινε σε ανάλογη περίπτωση το 2020. Απαιτείται μονάχα η αναγκαία πολιτική βούληση…» δήλωσε ο Κώστας Τζαβάρας.

 

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ