LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

23|03
2023
07:31

ΣΥΡΙΖΑ: Οι κατηγορίες στον Μητσοτάκη για συγκάλυψη, η δέσμευση για το νερό και η παρουσίαση του κυβερνητικού προγράμματος

Τους προεκλογικούς βηματισμούς του σκοπεύει να επανακτήσει το επόμενο διάστημα ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία λαμβάνοντας πλέον ως δεδομένη την «ανακοίνωση» του πρωθυπουργού μέσω τηλεοπτικής συνέντευξης, του Μάιου ως χρόνου διεξαγωγής των εκλογών.

Τις επόμενες ημέρες ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να ξεκινήσει και τις προεκλογικές του περιοδείες, ενώ για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου σχεδιάζεται η μετάβασή του σε ένα ακριτικό σημείο της χώρας που θα σηματοδοτήσει και το ενδιαφέρον του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για τις άγονες και απομακρυσμένες περιοχές που έχουν εγκαταλειφθεί από την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες προγραμματίζεται η παρουσίαση του κυβερνητικού προγράμματος του κόμματος στις αρχές Απριλίου, ενώ πιθανότατα οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για την ανασυγκρότηση των σιδηροδρόμων θα παρουσιαστούν σε ξεχωριστή εκδήλωση του κόμματος.

Στο χθεσινό του πρόγραμμα ο Αλέξης Τσίπρας συμπεριέλαβε συνάντηση με την Πρωτοβουλία για το δημόσιο νερό κατά την οποία ανέφερε ότι το πρώτο βήμα για την ιδιωτικοποίηση του νερού είναι η σύσταση Ρυθμιστικής Αρχής που περιλαμβάνει το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε προχθές, με την επισήμανση ότι είναι υποκριτικά τα όσα έλεγαν χθες οι βουλευτές της ΝΔ ότι πρόκειται για υποχρέωση από το Ταμείο Ανάκαμψης, καθώς η ίδια η κυβέρνηση έθεσε αυτή την υποχρέωση στα προαπαιτούμενα.

Σε σχέση με την τηλεοπτική συνέντευξη του πρωθυπουργού ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε με έμφαση πως αντί για ειλικρινείς εξηγήσεις απέναντι στον ελληνικό λαό ο κ. Μητσοτάκης επιχείρησε για άλλη μια φορά τη συγκάλυψη των ευθυνών. Μάλιστα παρατήρησε πως λίγο πριν από την συνέντευξη η κοινοβουλευτική πλειοψηφία της ΝΔ είχε ψηφίσει ένα νομοσχέδιο για την έναρξη της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης του νερού, επίσης με συγκάλυψη των προθέσεών της και με υποκριτική αναφορά του πρωθυπουργού ότι δεν πρόκειται για επιχείρηση ιδιωτικοποίησης.

Ο Αλέξης Τσίπρας δεσμεύτηκε ότι η επόμενη προοδευτική κυβέρνηση του τόπου θα ακυρώσει τις προθέσεις για ιδιωτικοποίηση του νερού με την ακύρωση της Ρυθμιστικής που προβλέπει το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε στη Βουλή, κυρίως όμως θα ακυρώσει κάθε σκέψη για ιδιωτικοποίηση του νερού.

Πηγή: Ethnos.gr

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ