LIVE

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

Ορόσημο Θαλής Φροντιστήριο

23|03
2023
11:26

Τσαπανίδου: Από τα παιδιά που ήταν στο τρένο δεν μπορείς να ζητάς «να βάλουν πλάτη», ζητάς συγγνώμη

Πώς σχολίασε η Πόπη Τσαπανίδου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκπομπή «Πρωταγωνιστές», τι είπε για τις εκλογές, το ΠΑΣΟΚ, την υποψηφιότητα Καραμανλή και τις αντίστοιχες των Πολάκη, Παππά.

«Η συνέντευξη (σ.σ. του Κυριάκου Μητσοτάκη στην εκπομπή Πρωταγωνιστές) ήταν κάτι από την πρώτη στιγμή εμένα με έκανε να αισθανθώ πολύ άσχημα», είπε η Πόπη Τσαπανίδου, σχολιάζοντας τα όσα είπε ο πρωθυπουργός.

«Δεν έχει να κάνει με κατηγορία, επειδή είμαστε αντιπολίτευση, ότι δηλαδή απευθύνεται επιθετικά στην κυβέρνηση η αντιπολίτευση και το αντίθετο και μπαίνουμε σε αυτή την «κοκορομαχία». Στην προκειμένη περίπτωση είδαμε όλοι τη συνέντευξη του πρωθυπουργού και αν δεν την είδαν μπορούν να μπουν να την δουν. Όντας πολλά χρόνια δημοσιογράφος, μπορώ να το δω και από μία άλλη ματιά», τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στο Mega και πρόσθεσε: «Αυτή η συνέντευξη ήταν κάτι από την πρώτη στιγμή εμένα με έκανε να αισθανθώ πολύ άσχημα, γιατί οι πρώτες ερωτήσεις ήταν αυτές που περίμενε ο κόσμος, είχε βγάλει και το trailer ο κ. Θεοδωράκης, ερωτήσει επιζώντων από το δυστύχημα. Και στην πρώτη ερώτηση κιόλας μίας κοπέλας που είπε ότι φοβάται για το εάν θα πρέπει να φύγει ή να μείνει στη χώρα, και τι τη συμβουλεύει ο πρωθυπουργός, είδαμε τον πρωθυπουργό να απαντάει γελώντας και να της ζητάει να «βάλει πλάτη». Αυτό τι είναι; Κατά τη γνώμη μου είναι μία απουσία συναισθήματος, δεν μπορεί να αντιληφθεί ο πρωθυπουργός το συναίσθημα όχι μόνο των ανθρώπων που βρέθηκαν στο τρένο αλλά και της κοινωνίας που παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα όλη αυτήν τραγωδία να εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια μας. δεν μπορείς να ζητάς από παιδιά που ήταν στο τρένο να “βάλουν πλάτη”. Μπορείς μόνο να τους ζητήσεις συγγνώμη που μέχρι και 15 μέρες πριν από το δυστύχημα ο αρμόδιος υπουργός έβγαινε στη Βουλή και έλεγε ότι είναι ντροπή να θέτουμε θέματα ασφάλειας των επιβατών στα τρένα, είτε μιλούσε για τον «Μουντζούρη», είτε για άλλο τρένο. Δεν ήταν ειλικρινής η συγγνώμη του».

«Δεν θέλω να μπω στο θέμα των ευθυνών για το Μάτι, ποιος φταίει και ποιος δεν φταίει, νομίζω ότι έχουν γίνει πολύ αναλυτικές κουβέντες ίσως και σε πιο πρώιμο χρόνο από ό,τι θα έπρεπε κανονικά και ο κόσμος έχει βγάλει συμπεράσματα. Θα μείνω στο γεγονός ότι δεν μπορείς ως κυβέρνηση επί 4 χρόνια να μην κάνεις αυτά που ρέπει έτσι ώστε να μην φτάσουμε σερ αυτή την τραγωδία. Δεν ήταν κάτι που οφείλεται σε φυσικά φαινόμενα ή στην κακιά στιγμή, μιλάμε για μετωπική σύγκρουση», συμπλήρωσε η κ. Τσαπανίδου.

Για τα ρουσφέτια και για το γεγονός ότι η τωρινή πρόεδρος της ΡΑΣ μπήκε το 2017, και δεν είχε εμπειρία και γνώσεις πάνω στο θέμα, και για το εάν αυτό θεωρείται πολιτικό ρουσφέτι, η κ. Τσαπανίδου ανέφερε πως, «μην καθίσουμε να κάνουμε τέτοιες συγκρίσεις. Να σας πάω στο ΔΣ της ΕΡΓΟΣΕ; Επτά μέλη έχει και τα 7 είναι κομματικά στελέχη της ΝΔ, είναι πολιτευτές, είναι υποψήφιοι βουλευτές που είχαν αποτύχει».

«Προσωπικά, στην πράξη για να κάτσεις στο ίδιο τραπέζι και να συζητήσεις κάποια πράγματα, πρέπει να παραδεχτείς και να αποδεχτείς τι έχεις κάνει λάθος. Στο θέμα των σιδηροδρόμων έγινε και η συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της βουλής, η κυβέρνηση δεν δείχνει να έχει συνειδητοποιήσει το μέγεθος της ευθύνης. Δεν έχει συνειδητοποιήσει ότι ήταν στο τιμόνι της χώρας 4 χρόνια. Και πες ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε λάθη και παραλείψεις – που δεν μπορείς να το πεις αυτό, αλλά λέμε. Είχε όχι ένα, όχι 2, είχε 4 χρόνια η κυβέρνηση. Όταν επί 4 χρόνια δεν μπορείς να λύσεις το πρόβλημα ή τουλάχιστον να προειδοποιήσεις για τους κινδύνους ή να πάρεις τα μέτρα αυτά που θα απέτρεπαν αυτή την τραγωδία. Όπως κάνουν τώρα μειωμένα δρομολόγια, άλλοι σταθμοί κλειστοί», συμπλήρωσε.

«Κανείς δεν θα σε κατηγορήσει όμως αν κάνεις κάτι και το κάνεις αργά. Κάνε το με ασφάλεια για τον κόσμο. Όταν δεν συνειδητοποιείς το λάθος σου, μπορείς να κάτσεις σε τραπέζι και να βρεις λύσεις;», τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Υποψηφιότητα Κώστα Καραμανλή

Αναφορικά με την υποψηφιότητα Καραμανλή η Πόπη Τσαπανίδου υπογράμμισε πως, «επί της ουσίας είναι θέμα της κυβέρνησης. Στα δικά μας τα μάτια δεν είναι σωστό, γιατί ήξερε. Ήξερε γιατί έλεγε ότι είναι ντροπή να μιλάτε για θέμα ασφάλειας των επιβατών. Εγώ ρωτώ την κυβέρνηση: όσοι τον άκουσαν εκείνη τη μέρα και έβαλαν τα παιδιά τους στο τρένο, τι θα τους πει σήμερα, πώς θα τους κοιτάξει στα μάτια;».

Υποψηφιότητες Πολάκη - Παππά

«Είναι άδικη αυτή η σύγκριση. Το θέμα Πολάκη είχε συζητηθεί στα κομματικά όργανα. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα δημοκρατικό, αποφασίζει συλλογικά, οι αποφάσεις είναι συλλογικές, τοποθετούνται όλα τα μέλη. Στην προκειμένη περίπτωση υπήρξε μία ομόφωνη απόφαση για την απομάκρυνσή του από τα ψηφοδέλτια. Μεσολάβησε μία επιστολή του κ. Πολάκη που μίλησε απολογητικά, αναγνώρισε το λάθος του, κατάλαβε ότι ήταν άστοχο αυτό που έκανε, το πήρε πίσω, ζήτησε συγγνώμη. Ζήτησε συγγνώμη για τη στάση του. Είπε ότι είναι άστοχη κίνηση. Αυτή η επιστολή ζητήθηκε και στο όργανο του κόμματος, στην πολιτική γραμματεία. Όλοι τοποθετήθηκαν ακούσαμε τις απόψεις τους, και ομόφωνα αποφασίστηκε να επιστρέψει», σημείωσε.

ια τον Νίκο Παππά είπε: «Η απόφαση για τον κ. Παππά αφορά ένα πλημμέλημα επί της ουσίας ο κ. Παππάς, τι έκανε; Έφερε χρήματα στα δημόσια ταμεία, γέμισε δηλαδή τα δημόσια ταμεία, άλλοι κατηγορούνται ότι παίρνουν τα χρήματα από τα δημόσια ταμεία και τα βάζουν στις τσέπες τους. Ο κ. Παππάς έφερε χρήματα στα δημόσια ταμεία και ρύθμισε το τηλεοπτικό περιβάλλον. Το πιστεύω ότι ρύθμισε το τηλεοπτικό περιβάλλον. Πώς στήθηκε το Ειδικό Δικαστήριο, γιατί είναι ένα πολιτικό δικαστήριο; Με μία πολιτική απόφαση, δεν είναι τακτική δικαιοσύνη. Πώς παραπέμφθηκε ο κ. Παππάς; Υπήρξε μία πολιτική απόφαση με κυβερνητική πλειοψηφία, δεν πήγε στην τακτική δικαιοσύνη. Δεν υπήρξε κάποιο αδίκημα για το οποίο η δικαιοσύνη αυτεπαγγέλτως κλήθηκε να εξετάσει και να δει αδικήματα. Υπήρξε κατηγορητήριο που η εισαγγελέας το αποδόμησε γραμμή γραμμή».

Για το εάν θα είναι ο Παύλος Πολάκης υποψήφιος στα Χανιά ή στην Α’ Πειραιά, η κ. Τσαπανίδου απάντησε πως, «δεν ξέρω σε ποια περιφέρεια θα κατέβει ο κ. Πολάκης. Για τον κόσμο που μας παρακολουθεί δεν έχει σημασία, για το πολιτικό ρεπορτάζ έχει μόνο. Ακούσαμε τον πρωθυπουργό να λέει για την ανάγκη αλλαγής που έχει αυτός ο τόπος και ισχυρίζεται ότι θα τα βάλει με το βαθύ κράτος, το οποίο χτίστηκε επί 40-50 χρόνια από τη ΝΔ. Μπορεί να γκρεμίσει ο κ. Μητσοτάκης το βαθύ κράτος που έχτισε;».

«Ρουσφέτια παντού»

Αναφορικά με το εάν θα μπουν κομματικά στελέχη στην κρατική μηχανή εάν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ, η Πόπη Τσαπανίδου σημείωσε πως, «ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης βγαίνει και μιλάει και λέει πώς θα διοικήσει τη χώρα. Έχει σχέδιο και θα το παρουσιάσει το επόμενο χρονικό διάστημα. Αυτή τη στιγμή έχεις ένα δεδομένο, έχουμε έναν πρωθυπουργό και βγήκε και είπε ότι θα τα βάλει με το βαθύ κράτος. Υπήρχαν εξώδικα, απεργίες, παραιτήσεις στελεχών. Έχει χτιστεί ένα κράτος πάνω στα ρουσφέτια, στα «δικά μας παιδιά», στα «γαλάζια παιδιά». Έχουμε το παράδοξο, έχουμε τον γιο του κ. Ντογιάκου, του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, που ψάχνει την υπόθεση των Τεμπών και θα ερευνήσει ευθύνες του κ. Καραμανλή, είχε τον γιο του μετακλητό στο γραφείο του κ. Καραμανλή. Εάν αυτό δεν είναι σύγκρουση συμφερόντων, ή βαθύ κράτος, τι είναι; Βλέπουμε ρουσφέτια παντού».

Ενδεχόμενο συνεργασίας με ΠΑΣΟΚ

«Όταν θα γίνουν οι εκλογές και ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει, οι συζητήσεις θα είναι διαφορετικές. Θα καθίσουν οι πολιτικοί αρχηγοί να μιλήσουν με άλλους όρους. Η κουβέντα τώρα είναι προκαταρτική. Οι χώροι του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ συνορεύουν. Έχουν πολλά κοινά. Βάσει ενός προγράμματος. Πιστεύω ότι μπορεί να υπάρξει σύγκλιση με τα πρώτα κόμματα. Αποκλείεται η συζήτηση να είναι άλλο πρόσωπο πρωθυπουργός αν έχει κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ», είπε η Πόπη Τσαπανίδου για το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: iEidiseis.gr

Google News ilialive.rg

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Ορόσημο Θαλής Φροντιστήριο