LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

23|03
2023
13:37

Ο Ειδικός Συνεργάτης του Δήμου Πύργου και Ιστορικός Θεόδωρος Λάμπρος στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου

Μίλησε στους μαθητές του Γ 1 και Γ 2 τάξεων του σχολείου για την Ελληνική Επανάσταση του 1821

Η γνώση και η αγάπη για την Ελληνική ιστορία ήταν το μήνυμα που πέρασε στους μικρούς μαθητές – μαθήτριες της Τρίτης Τάξης στου 2ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου ο Ειδικός Συνεργάτης του Δήμου Πύργου – Ιστορικός και Συγγραφέας Θεόδωρος Λάμπρος.

Ο Θεόδωρος Λάμπρος βρέθηκε στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου – είχε προηγηθεί η επίσκεψη του στο Δημοτικό Σχολείο Μανωλάδας όπου μίλησε στους μαθητές της Γ’ τάξης για την Ελληνική Επανάσταση του 1821 με αφορμή τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου.

Ο Θεόδωρος Λάμπρος στην ομιλία του προς στους μικρούς μαθητές – μαθήτριες αναφέρθηκε συνοπτικά στην τοπική ιστορία του 1821 και στους Ηλείους αγωνιστές τονίζοντάς τους ότι θα πρέπει να αγαπήσουν την ιστορία και να διαβάζουν όσο μπορούν αφού χωρίς την ιστορία «είμαστε κενοί άνθρωποι και επαναλαμβάνουμε τα λάθη του παρελθόντος».

Δεν έκρυψε μάλιστα την συγκίνησή του αφού στο Γ1 τμήμα που παρακολούθησε την ομιλία βρίσκεται και ο γιος του Κωνσνταντίνος.

lamprou 2 dimotiko ep 2

Τάσος Ιωσηφίδης «Τέτοιες πρωτοβουλίες είναι αξιέπαινες και πρέπει να συνεχιστούν»

Με την σειρά τους οι εκπαιδευτικοί των τάξεων Γ1 και Γ2 κ.κ Τάσος Ιωσηφίδης και Θεοδώρα Ζαχιώτη αναφέρθηκαν στην αξιέπαινη όπως τόνισαν πρωτοβουλία του κ. Θεόδωρου Λάμπρου τονίζοντας ότι ανάλογες πρωτοβουλίες και εκδηλώσεις πρέπει να συνεχιστούν στο μέλλον».

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ιωσηφίδης:

«Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Θεόδωρο Λάμπρο για αυτήν του την επίσκεψη αφού αναδεικνύει την τοπική ιστορία και την μεταλαμπαδεύει στη νέα γενιά του τόπου που είναι αυτά τα παιδιά».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Θεόδωρος Λάμπρος διένειμε στους εκπαιδευτικούς του σχολείου αντίτυπα της έκδοσης του Δήμου για την Ελληνική Επανάσταση στην Ηλεία.

(Δελτίο Τύπου)

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ