LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

23|03
2023
21:57

Γενικό Λύκειο Βαρθολομιού: Ημερίδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

Το Γενικό Λύκειο Βαρθολομιού σε συνεργασία με την COSMOTE διοργάνωσαν ημερίδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής. Η ημερίδα έλαβε χώρα την Παρασκευή 17 Μαρτίου στον χώρο του σχολείου. Την Ημερίδα παρακολούθησαν μαθητές/τριες του Γενικού Λυκείου, του Γυμνασίου Βαρθολομιού, του Μουσικού Σχολείου και του 1ου Δημοτικού Σχολείου Βαρθολομιού. Χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Πηνειού, κος Ανδρέας Μαρίνος.

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Νέων Τεχνολογιών του ΓΕ.Λ. Βαρθολομιού, υπεύθυνος του οποίου είναι ο κος Γεράσιμος Πυλαρινός, φυσικός, και οι μαθητές/τριες που συμμετέχουν σ’ αυτόν είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν κάποια από τα αποτελέσματα της μέχρι τώρα προσπάθειάς τους: ένα τηλεκατευθυνόμενο όχημα αποκομιδής και διακομιδής απορριμμάτων, ένα ρομποτικό όχημα που αποφεύγει εμπόδια μέχρι να παραδώσει ένα αντικείμενο στον προορισμό του, ένα ρομποτικό όχημα που ακολουθεί συγκεκριμένη διαδρομή, έναν ανιχνευτή ρυπογόνων αερίων στην ατμόσφαιρα καθώς και μια εφαρμογή για Android συσκευές η οποία περιέχει θέματα από την Τράπεζα Θεμάτων με τη μορφή κουίζ πολλαπλής επιλογής. Η Δ΄ τάξη του Δημοτικού Σχολείου Βαρθολομιού με την υπεύθυνη εκπαιδευτικό κα Χριστίνα Τσιράκη συμμετείχε με ρομποτικό όχημα, τον Κίμωνα, που παρακολουθεί διαδρομή και υπακούει σε φωτεινούς σηματοδότες.

Η ομάδα καινοτομίας (IT Innovation Center) του Ομίλου ΟΤΕ (Κεφαλογγιάννης Μιχάλης, Γκούτη Έλλη, Περέιρα Γκάρυ, Μαρινάκης Αχιλλέας και Αποστολοπούλου Βάσω) παρουσίασε τα ρομπότ της COSMOTE Dinno και Ino. Οι μαθητές/τριες είχαν την ευκαιρία να αλληλεπιδράσουν με τα ρομπότ, να συνειδητοποιήσουν τις δυνατότητες που προσφέρει η τεχνητή νοημοσύνη, να προγευτούν το μέλλον έτσι όπως αυτό προοιωνίζεται με την είσοδό μας στην 4η Βιομηχανική Επανάσταση αλλά και να προβληματιστούν πάνω σε ζητήματα που εγείρονται από την ανάπτυξη της τεχνολογίας και του αυτοματισμού.

Ο κος Τσίληρας Ιωάννης, Διευθυντής Ψηφιακής Εμπειρίας και Στρατηγικής Δεδομένων του Ομίλου ΟΤΕ, δήλωσε συγκινημένος που βρέθηκε «σε μια αίθουσα γεμάτη νιάτα, δυναμισμό, ενθουσιασμό, θετική ενέργεια, περιέργεια, χαρά και κυρίως ελπίδα για το μέλλον».

«Ήταν μια μέρα δημιουργίας και χαράς. Ευχαριστούμε θερμά την COSMOTE που Ημερίδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

βρίσκεται κοντά μας σ’ αυτό το συναρπαστικό ταξίδι που ξεκινήσαμε φέτος στον κόσμο της ρομποτικής και μας υποστηρίζει σε κάθε μας βήμα. Συγχαίρω ιδιαίτερα τον εξαίρετο συνάδελφο, κο Πυλαρινό, για την επιμονή, την υπομονή, τη διάθεση και τον χρόνο που διαθέτει στην ομάδα του και εύχομαι στους μαθητές και στις μαθήτριές μας να είναι πάντα δημιουργικοί/ές, εμπνευσμένοι/ες και να απολαμβάνουν κάθε λεπτό που αφιερώνουν στη μάθηση!», δήλωσε η Διευθύντρια του σχολείου, κα Αννίτα Λάκκα.

gel varthol imerida robot 2

gel varthol imerida robot 3

gel varthol imerida robot 4

gel varthol imerida robot 5

gel varthol imerida robot 6

(Δελτίο Τύπου)

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ