LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

24|03
2023
09:05

Τι απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ στην προϋπόθεση Ανδρουλάκη για να μπει σε κυβέρνηση: «Τα ζητήματα θα τα λύσει η ίδια η κάλπη»

Λόγια κενά περιεχομένου θεωρεί η Κουμουνδούρου όσα παρουσιάζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ως πρότασή του για την επόμενη ημέρα των εκλογών.

Η Κουμουνδούρου σχολιάζοντας τις αναφορές του Νίκου Ανδρουλάκη για συγκρότηση κυβέρνησης στην οποία το κόμμα του δεν θα δεχθεί ως πρωθυπουργό είτε τον κ. Τσίπρα είτε τον κ. Μητσοτάκη αλλά ένα τρίτο, πολιτικό όπως διευκρινίζει πρόσωπο, τονίζει πως τις απαντήσεις θα τίς δώσει η κάλπη και ο ελληνικός λαός.

Κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ διασαφηνίζουν πως δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει αποδεκτή η αξίωση του κ. Ανδρουλάκη να μην είναι πρωθυπουργός σε μία προοδευτική κυβέρνηση ο Αλέξης Τσίπρας εφόσον αυτό υποδείξουν οι Έλληνες πολίτες με την ψήφο τους και τονίζουν πως «αυτά τα ζητήματα θα τα λύσει η ίδια η κάλπη» και όχι οι σχεδιασμοί των πολιτικών αρχηγών.

Παρ’ όλα αυτά στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιμένουν πως επιθυμούν και ως εκ τούτου θα επιδιώξουν την συγκρότηση προοδευτικής κυβέρνησης συνεργασίας από τις κάλπες της απλής αναλογικής υπό την προϋπόθεση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ θα αναδειχθεί πρώτη πολιτική δύναμη. Σ’ αυτήν την περίπτωση λένε ο Αλέξης Τσίπρας θα απευθυνθεί στον Νίκο Ανδρουλάκη επιδιώκοντας την σύγκληση στη βάση ενός προγραμματικού πλαισίου στην οποία θα  μπορούσαν να συμφωνήσουν τα δύο κόμματα. Και σημειώνουν πως ούτως ή άλλως δεν φαίνεται πως τα αριθμητικά δεδομένα θα επέτρεπαν τον σχηματισμό μιας κυβέρνησης μεταξύ του δεύτερου και τρίτου κόμματος.

Πάντως, εκφράζουν την απορία τους για το γεγονός ότι η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ δεν αποκλείει την πιθανότητα συνεργασίας της με τη Νέα Δημοκρατία κι αυτό μολονότι η σημερινή κυβέρνηση παρακολουθούσε αποδεδειγμένα τον Νίκο Ανδρουλάκη και μέσω της ΕΥΠ κι ενώ ένα μεγάλο κομμάτι της Χαριλάου Τρικούπη θεωρεί ότι η επανάληψη μιας κυβερνητικής συνεργασίας με τη ΝΔ θα ήταν καταστροφική.

Η Κουμουνδούρου δεν άφησε χθες ασχολίαστη την έκθεση του State Department για την Ελλάδα για παρακολουθήσεις πολιτικών και δημοσιογράφων, για θέματα ελευθερίας του Τύπου, για αδιαφανή κρατική διαφήμιση στα ΜΜΕ, για αστυνομική βία, επαναπροωθήσεις ρατσιστική και ομοφοβική βία, βία κατά προσφύγων και προβλήματα στη διαδικασία του ασύλου. «Τα ξέραμε και δεν αποτελούν είδηση για εμάς. Τα ξέραμε και τα ζούμε» σχολίασε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Πόπη Τσαπανίδου με την επισήμανση: «Είδηση είναι ο διεθνής διασυρμός της χώρας, παραμονές της εθνικής μας γιορτής, από μια κυβέρνηση κι έναν πρωθυπουργό, που υποσχέθηκαν εθνική αναγέννηση και μάς οδηγούν σε εθνική ταπείνωση»

Πηγή: Ethnos.gr

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ