LIVE

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

26|03
2023
20:42

Παππάς: «Ο ''παραιτηθείς'' διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ υπογράφει αποφάσεις για αμοιβές»

Για «ψέματα και υποκρισία» κατηγορεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Νίκος Παππάς σε δήλωσε του στην οποία σχολιάζει ξανά την αποκάλυψη που έκανε το ethnos.gr την Παρασκευή 24 Μαρτίου ότι οι παραιτηθέντες πρόεδροι και διευθύνοντες σύμβουλοι του ΟΣΕ και της ΕΡΓΟΣΕ φέρονται να πηγαίνουν κανονικά στα γραφεία τους, 23 ημέρες μετά την ανακοίνωση των παραιτήσεών τους από τον πρωθυπουργό και ενώ έχει ανακοινωθεί η αντικατάστασή τους από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών από νέους μεταβατικούς επικεφαλής.

«Είναι ντροπή» υπογραμμίζει δίνοντας στην δημοσιότητα και το έγγραφο που έχει υπογράψει ο παραιτηθείς Σπύρος Πατέρας.
Ολόκληρη η δήλωση

Την επομένη του δυστυχήματος των Τεμπών ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε τις παραιτήσεις των διευθυνόντων του ΟΣΕ και της ΕΡΓΟΣΕ.

Έναν μήνα τώρα καταγγέλλουμε ότι οι δύο εκλεκτοί του συνεχίζουν να πηγαίνουν στα γραφεία τους, να λαμβάνουν αποφάσεις και να έχουν πρόσβαση σε κρίσιμα -για το δυστύχημα- έγγραφα και τη δυνατότητα επεξεργασίας ή καταστροφής τους.

Ο «παραιτηθείς» κ. Πατέρας, μάλιστα, υπέγραψε προχθές έγγραφο για αμοιβές ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ.

Η υποκρισία και τα ψέματα της κυβέρνησης Μητσοτάκη κορυφώνονται, η προσπάθεια συγκάλυψης συνεχίζεται. Είναι ντροπή.

(σ.σ.: Επισυνάπτεται το αναφερόμενο έγγραφο με την υπογραφή του κ. Πατέρα)

Tο αναφερόμενο έγγραφο με την υπογραφή του κ. Πατέρα
Tο αναφερόμενο έγγραφο με την υπογραφή του κ. Πατέρα

Η αποκάλυψη του ethnos.gr

Yπενθυμίζεται ότι όπως είχε γράψει το ethnos.gr, στα γραφεία τους φέρονται να εξακολουθούν να πηγαίνουν οι παραιτηθέντες Πρόεδροι και διευθύνοντες σύμβουλοι του ΟΣΕ και της ΕΡΓΟΣΕ, 23 ημέρες μετά την ανακοίνωση των παραιτήσεών τους από τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και ενώ έχει ανακοινωθεί η αντικατάστασή τους από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών από νέους μεταβατικούς επικεφαλής.

Την ώρα που ο Πρωθυπουργός της χώρας, Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά και αρκετοί υπουργοί της κυβέρνησης τοποθετούνται επανειλημμένως δημόσια για την ανάγκη να παταχθεί το «βαθύ κράτος», στο οποίο αποδίδουν την κακοδαιμονία του ΟΣΕ, ο τ. Διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού, Σπύρος Πατέρας εξακολουθεί – σύμφωνα με εργαζομένους στον ΟΣΕ - να εμφανίζεται σχεδόν καθημερινά στο κτίριο της Καρόλου. Κι αυτό παρά το γεγονός ότι πλέον έχει δημοσιευτεί και το ΦΕΚ της παραίτησής του και έχει αντικατασταθεί από τον έως τώρα σύμβουλο του Οργανισμού, Παναγιώτη Τερεζάκη.

Αντίστοιχα και ο Χρήστος Βίνης έχει εμφανιστεί κάποιες φορές στα γραφεία της ΕΡΓΟΣΕ σε ώρες όμως κατά τις οποίες το μεγαλύτερο μέρος του προσωπικού έχει αποχωρήσει. Το γεγονός αυτό έχει προβληματίσει τους εργαζομένους και στους δύο φορείς προκαλώντας τους απορίες ως προς το λόγο παραμονής τους έστω και ατύπως. Κάποιοι σημειώνουν ότι ενδεχομένως ενημερώνουν τους αντικαταστάτες τους, οι οποίοι πάντως προέρχονται από τους δύο φορείς.

Ωστόσο άλλοι αναρωτιούνται πόσο «κανονικό» είναι αυτό την ώρα που πρόκειται για δύο στελέχη που διοικούσαν δύο φορείς αμέσως εμπλεκόμενους με τις ελλείψεις του σιδηροδρόμου, την «αμαρτωλή» σύμβαση 717 και που απομακρύνθηκαν από τις θέσεις τους μετά την εθνικη τραγωδία των Τεμπών με τους 57 νεκρούς.

Υπενθυμίζεται ότι την ανακοίνωση των παραιτήσεων των δύο στελεχών από τις θέσεις τους είχε κανει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός την 1η Μαρτίου μόλις μία ημέρα μετά το δυστύχημα των Τεμπών, ενώ στις 10 Μαρτιου το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορων είχε ανακοινώσει ότι τη θέση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου του ΟΣΕ αναλαμβάνει ο Παναγιώτης Τερεζάκης, συγκοινωνιολόγο και έως εκείνη την ημέρα τεχνικός σύμβουλος διοίκησης του ΟΣΕ και τη θέση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΡΓΟΣΕ ΑΕ αναλαμβάνει ο Χρήστος Παληός, πολιτικός μηχανικός και έως εκείνη την ημέρα μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΡΓΟΣΕ ΑΕ.

Οι ανωτέρω - όπως είχε ανακοινωθεί - αναλαμβάνουν μεταβατικά τις θέσεις αυτές έως την ολοκλήρωση της διαδικασίας επιλογής νέων διοικητών μέσω δημόσιας διεθνούς πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Και ενώ όλα αυτά συμβαίνουν στον ΟΣΕ, φαίνεται ότι μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού επιχειρούν να διαχωρίσουν τη θέση τους από τα έργα και τις ημέρες της προηγούμενης διοίκησης. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην αυριανή συνεδρίαση του Δ.Σ. έχουν υποβληθεί αιτήματα προκειμένου να συζητηθούν μεταξύ άλλων τρία πολύ συγκεκριμένα θέματα που σχετίζονται με το δυστύχημα των Τεμπών και τις προειδοποιήσεις των εργαζομένων και συγκεκριμένα:

  • Ζητείται ενημέρωση τόσο για τα εξώδικα που έχει λάβει ο Οργανισμός από εργαζομένους και σωματεία στο παρελθόν όσο και για τα εξωδικα που έχει επιδώσει σε εργαζομένους ως απάντηση σε όσα αφορούν στην ασφάλεια των μεταφορών.
  • Ζητείται ενημέρωση από τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης σχετικά με το πρώτο πόρισμα της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρομών (ΡΑΣ), με το οποίο επέβαλε στον ΟΣΕ την απομάκρυνση των σταθμαρχών με δελτίο παροχής υπηρεσιών από κρίσιμες θέσεις καθώς κατέληγε στο συμπέρασμα ότι υφίστανται σοβαρές ενδειξεις ανεπαρκούς εκπαίδευσής τους.
  • Ζητείται ενημέρωση επίσης και για την απάντηση που δόθηκε από τον ΟΣΕ στη ΡΑΣ.

Πηγή: ethnos.gr

Google News ilialive.rg

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo