LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

28|03
2023
14:50

2ο Γυμνάσιο Πύργου: Εκπαιδευτική επίσκεψη στην Κέρκυρα

Στο πλαίσιο των προγραμμάτων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης μαθητές-τριες του 2ου Γυμνασίου Πύργου επισκέφτηκαν για τέσσερες μέρες την Κέρκυρα. Ειδικότερα  με τα προγράμματα: << καταπολεμούμε τις ανισότητες μέσα από τη βιώσιμη ανάπτυξη>> και << η αστρονομία στη ζωή μας>> και με αρχηγό την Υπδντρια κ. Δ. Ηλιοπούλου και συνοδούς τις κ.:  Κ. Νικολοπούλου, Μ. Φωτιάδη, Α. Κωνσταντίνου και Η. Φωτόπουλο.

Συγκεκριμένα την πρώτη μέρα, 23 Μαρτίου, επισκέφτηκαν το Κέντρο Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης Κέρκυρας που στεγάζεται στον ιστορικό χώρο των Αλυκών της Λευκίμμης. Η περιοχή ανήκει στο  Δίκτυο Νatura 2000 ως ζώνη ειδικής προστασίας για τα πουλιά και ως Ειδική Ζώνη  Διατήρησης για τους οικότοπους και τα είδη του. Οι μαθητές-τριες έτυχαν της υποδοχής και της εξαιρετικής φιλοξενίας της κ. Άρτεμης Μπριασούλη η οποία αποτελεί το ένα και μοναδικό μέλος της παιδαγωγικής ομάδας του ΚΕ.ΠΕ.Α.  Αρχικά η υπεύθυνη  στην αίθουσα του διαδραστικού πίνακα παρουσίασε ένα σύνολο διαφανειών και video με αναφορές για αναγνώριση και μελέτη του ιδιότυπου οικοσυστήματος της περιοχής , ενώ το πεδίο δραστηριοτήτων του προγράμματος είναι η λίμνη Κορισσίων,   που καλύπτει μια έκταση περίπου 6000 στρεμμάτων με αμμώδη εδάφη και ένα σπάνιο για το νησί κεδροδάσος. Στη συνέχεια οι μαθητές-τριες και οι συνοδοί καθηγητές περπάτησαν στην περιοχή και παρατήρησαν με καθαρά βιωματικά τρόπο το θαλάσσιο οικοσύστημα και τον υγροβιότοπο της περιοχής, έχοντας τον κατάλληλο εξοπλισμό, κιάλια.  Σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής στο χώρο η κυρία Μπριασούλη πληροφορούσε για τις ονομασίες των φυτών και των θαλάσσιων οργανισμών, άκουγε τις απορίες των μαθητών και συζητούσε μαζί τους. Στη συνέχεια επέστρεψαν στο κέντρο και ασχολήθηκαν με φύλλα εργασίας και δραστηριοτήτων . Στο τέλος του προγράμματος παρατέθηκαν  κεράσματα και αναψυκτικά. Το απόγευμα της ίδιας μέρας και, αφού είχαν τακτοποιηθεί τα παιδιά στο ξενοδοχείο έκαναν περιήγηση στο κέντρο της πόλης με τις θαυμαστές καμάρες και στα πλακόστρωτα καντούνια.

Την άλλη μέρα, Παρασκευή, οι μαθητές-τριες μετέβησαν στην παραθαλάσσια  περιοχή της  Παλαιοκαστρίτσας  για να επισκεφτούν την ομώνυμη Μονή η οποία χρονολογείται από τον 13ο αιώνα και αποτελεί κλασικό δείγμα μοναστηριακής αρχιτεκτονικής. Περπάτησαν το δρόμο από την αρχή της παραλίας της Παλαιοκαστρίτσας, ο οποίος περνά μέσα από την καταπράσινη φύση της Κέρκυρας με τα ψηλά κυπαρίσσια και τις ελιές. Από εκεί θαύμασαν τις δαντελωτές ακτές και το Αγγελόκαστρο απέναντι.  Επίσης εκεί στον περιβάλλοντα χώρο είδαν το παλιό ρωσικό κανόνι με το οικόσημο των Ρομανώφ, το οποίο θυμίζει την παρουσία των Ρώσων στην περιοχή το 1799. Το βράδυ πήγαν σε εστιατόριο με ζωντανή μουσική για δείπνο, τραγούδησαν και χόρεψαν.

Την ημέρα της εθνικής εορτής παρακολούθησαν τη μαθητική παρέλαση στην Κέρκυρα, την οποία συνόδευαν οι μουσικοί από τις φιλαρμονικές ορχήστρες του νησιού, με τις πολύχρωμες στολές παιανίζοντας και δίνοντας έναν χαρμόσυνο τόνο. Μέσα σε ένα κατάφυτο πάρκο και με την εικόνα του κάστρου στο κέντρο της πόλης παρακολούθησαν τις εορταστικές εκδηλώσεις και ήρθαν αντιμέτωποι με την πολιτισμική ιδιαιτερότητα του νησιού.  Το απόγευμα της ίδιας μέρας μετέβησαν στην περιοχή Κανόνι η οποία βρίσκεται κοντά στη λιμνοθάλασσα Χαλικιόπουλου και αποτελεί μέχρι και σήμερα βιότοπο στην περιοχή. Στη συνέχεια ανέβηκαν στο λόφο και θαύμασαν το Ιόνιο πέλαγος καθώς και το Ποντικονήσι. Κατηφορίζοντας επισκέφτηκαν τη Μονή της Παναγίας των Βλαχερνών και έγραψαν ευχές Υπέρ Υγείας και Αγάπης.

Την Κυριακή, στις  26 Μαρτίου, αφού άναψαν ένα κεράκι  στην εκκλησία του Αγίου  Σπυρίδωνα, στο κέντρο της πόλης, πήραν το δρόμο της επιστροφής, περνώντας από τα Ιωάννινα. Περπάτησαν στα στενά του Κάστρου, είδαν τα εκθέματα του Μουσείου, το Σουφαρί Σεράι, κτήριο της ύστερης τουρκοκρατίας, το οποίο σήμερα μετά την αναστήλωσή του στεγάζει τα Γενικά Ιστορικά Αρχεία των Ιωαννίνων.  Το βράδυ,  επιστρέφοντας στο Πύργο, οι μαθητές-τριες  του 2ου Γυμνασίου Πύργου ολοκλήρωσαν την τόσο πετυχημένη τετραήμερη εκπαιδευτική τους επίσκεψη στο νησί της Κέρκυρας.

2ο gimnasio pirgou kerkura 2

2ο gimnasio pirgou kerkura 3

2ο gimnasio pirgou kerkura 4

2ο gimnasio pirgou kerkura 5

2ο gimnasio pirgou kerkura 6

2ο gimnasio pirgou kerkura 7

2ο gimnasio pirgou kerkura 8

2ο gimnasio pirgou kerkura 9

(Δελτίο Τύπου)

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ