LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

29|03
2023
13:09

Τσίπρας: Έμειναν λίγες εβδομάδες υπομονής για τη μεγάλη αλλαγή

«Έμειναν λίγες εβδομάδες υπομονής για τη μεγάλη αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος», γράφει ο Αλέξης Τσίπρας, σε ανάρτησή του στις προσωπικές του σελίδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με αφορμή την ανακοίνωση της ημερομηνίας των εκλογών, η οποία συνέπεσε με την επίσκεψή του στο νομό Βοιωτίας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία υποστηρίζει πως η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη, μετά από σχεδόν τέσσερα χρόνια στη διακυβέρνηση, οδήγησε τη χώρα και την πλειοψηφία των πολιτών σε πολλαπλά αδιέξοδα.

«Η σύντομη βόλτα μου στην αγορά της Λιβαδειάς αποτύπωσε αυτό που συναντώ σε κάθε γωνιά της Ελλάδας: Ο λογαριασμός δεν βγαίνει, ενώ η κυβέρνηση συνεχίζει να βρίσκεται στον κόσμο της. Στην Ελλάδα που μας αξίζει, στην Ελλάδα που οραματιζόμαστε, προοπτική, ελπίδα κι αξία θα δώσουν οι άνθρωποι της γνώσης και της δημιουργίας», τονίζει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Την ίδια ώρα, κάνει ιδιαίτερη αναφορά σε έναν ενιαίο χώρο εκπαίδευσης κι έρευνας που θεμελίωσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το 2018.

Χθες Τρίτη είχε την ευκαιρία να δει τα αποτελέσματα και να ενημερωθεί για τις δραστηριότητες του πρωτοποριακού έργου του Γεωπονικού Πανεπιστημίου από τον πρύτανη.

Το ερευνητικό έργο “Ευφυής Γεωργία και Κυκλική Βιοοικονομία- SmartBIC” αφορά τη δημιουργία μιας σύγχρονης ερευνητικής υποδομής στην περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, με θέμα τις Τεχνολογίες και τα Συστήματα Ευφυούς Αγροτικής Παραγωγής και Κυκλικής Βιοοικονομίας.

Είναι ένα έργο που επιβεβαιώνει τη διαχρονική εξωστρέφεια του Γεωπονικού Πανεπιστημίου, τη σημαντική συμβολή του στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας - και όλα αυτά με τη συνεργασία των καθηγητών και νέων ερευνητών. Ο κύριος στόχος των Ενεργών Εργαστηρίων, όπως αυτός που επισκέφθηκα, είναι να δημιουργήσουν ένα περιβάλλον για την προώθηση του πεδίου της έρευνας, που έχει ως επίκεντρο τον χρήστη όσον αφορά την εξοικείωσή του με την έξυπνη και καινοτόμο γεωργία.

Η στήριξη της έξυπνης και πρωτοποριακής έρευνας για την παραγωγή τροφίμων, έχοντας υπόψη την κλιματική αλλαγή, τις αυξανόμενες περιβαλλοντικές πιέσεις, τις πολιτικές συνθήκες και την αστάθεια της αγοράς, είναι ο δρόμος για το αύριο», αναφέρει ο κ. Τσίπρας.

 
Πηγή: Cnn.gr

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Studio Μαθηματικών